Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4341
View
103
Reply

[Dunia] Dasar pentingkan diri… Rakyat Wuhan langgar arahan ke Perancis jumpa kekasih.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-1-2020 11:25 PM | Show all posts |Read mode
Dasar pentingkan diri… Rakyat Wuhan langgar arahan ke Perancis jumpa kekasihFMT Reporters -

January 24, 2020 5:57 PM


Rakyat China khususnya di Wuhan perlu berjaga-jaga dan mempunyai kesedaran yang tinggi supaya tidak menjadi orang yang menyebarkan wabak Koronavirus kepada pihak luar.

Maka mereka tidak digalakkan untuk keluar dari wilayah tersebut sehinggalah keadaan pulih seperti sediakala.
Namun seorang wanita dari Wuhan dikenali sebagai Yan dengan bangganya memuat naik di laman sosial WeChat bahawa dia berjaya “menipu” bahagian pemeriksaan kesihatan di lapangan terbang.

Penipuan itu dibuat bertujuan bagi meneruskan niat untuk berjumpa dengan kekasihnya di Perancis.
Bagaimanapun Yan sebenarnya mengalami demam dan batuk yang teruk, namun dia mendakwa ubat sentiasa diambil bagi memastikan suhu badannya turun.

Tindakan Yan ini sekaligus memperlihat yang dia tidak peduli jika dia bakal menjadi punca penyebaran virus itu kepada masyarakat luar.
Malah wilayahnya juga kini diisytihar “darurat” dengan wabak Koronavirus.
Keadaan kritikal ini telah menyebabkan 26 kematian dicatatkan, sementara 830 pula disahkan positif.
Malah ada juga kejadian yang baru sahaja berlaku di mana seorang individu di Wuhan rebah tiba-tiba dan disahkan mati akibat wabak tersebut.

Dan kini ia mula merebak ke Singapura di mana seorang warga negara China turut disahkan positif Koronavirus, sekaligus individu terbabit dikuarantin selama seminggu di salah sebuah hotel di Singapura.

Bagaimanapun tindakan “bodoh” Yan ini kecoh hingga memaksa kedutaan China di Perancis menghubunginya pada 22 Januari dan mengarahkan wanita itu pergi ke hospital untuk pemeriksaan.



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
selfish sgt!!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok ditembak sahaja spt zombie
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh prc nie.. Dah tau ko berpenyakit pesal bodoh nak g jumps gak.. Puak nie dah la pengotor tambah plop bodoh.. Kurung jer dia kat jil
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
PRC yg totok2 ni mmg selfish xde common sense, xde sivik. Tp cina2 yg educated tu biasanya ok, sopan n sgt concern org lain
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaahhhh.... Apa lah Prancis nih. Acik @sarah82  @harisbee tolong lahar Prancis sebab bagi Visa dan kelonggaran masuk kat amoy cina Wuhan nih. Prancis.dah diresapi Dapig  
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangsa ni ingt diorg nk fkir ke pasal org.. tgk kt msia ni dah la selfish
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:02 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 24-1-2020 11:54 PM
Laaahhhh.... Apa lah Prancis nih. Acik @sarah82  @harisbee tolong lahar Prancis sebab bagi Visa dan  ...

Lor.. Buat apa aku nak lahar Perancis.. Bukan negara aku..

Nak tunjuk "bodohh" tu simpan la sama kat anak cucu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 25-1-2020 12:03 AM
Lor.. Buat apa aku nak lahar Perancis.. Bukan negara aku..

Nak tunjuk "bodohh" tu simpan la sam ...

Kalu kena kat org kita di prancis gimana? Ramai tau Melayu kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 25-1-2020 12:05 AM
Kalu kena kat org kita di prancis gimana? Ramai tau Melayu kat sana.

Lor.. Skrg soalannya depa dok negara mana?

Bodoh simpan pyro.

Bila dah tau Cina spesis bangsat dan kiasu.. Patutnya kita gantung kemasukan dari PRC.

Tapi mcm biasa la.. Ang kan "cerdik" sbb tu rakyat negara sendiri jadi apa pun tak apa. Janji PRC umah kesygn masuk malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Tembak je orang macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 25-1-2020 12:02 AM
gambar selfish beetch



Berita tu dah dipadam maybe. Link error
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 25-1-2020 12:02 AM
gambar selfish beetch



Mana satu plak kekasih dia?harap kekasih dia terjangkit n mampus sbb tindakan selfish bitch nih
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg selfish diorg nih.. Td br bc paper,  yg 8 org isolate n quarantine kat johor tu,  singapore ckp,  diorg x complete medical process diorg,  then keluar dr singapore.  8 org ni yg ada contacted dgn 1st case kat singapore tu...
Mmg brita tv3 td,  johor nye kesihatan ckp negatif,  tp who knows,  later.  Sbb singapore oun dah 3 org,  termsk sorg lg anak pd yg 1st case patient tu.  Huh risau n hrp xde le kat malaysia nih.. Dahle influenza a kes pun belum settle...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Cina.... Pmkn babi sprt ni yg di junjng oleh acehnd

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
kekdahnya kekasih jinjang ni hadap ke nk jumpa dia yg berisiko tinggi kene coronavirus tu.. harus kekasih tu nyorok belakang rumah
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:50 AM | Show all posts
Atata replied at 25-1-2020 12:32 AM
Berita tu dah dipadam maybe. Link error

ai coba, link dan berita masih ada
nah ai tolong tepek:


Woman with fever shamed for sneaking out of Wuhan to dine in France
Before going through airport control, she took medicine to keep her temperature down

A woman from Wuhan who was running a fever has been shamed by Chinese netizens and even the Chinese embassy in France after going online to brag about avoiding virus screenings to fly out of the country.

“Before leaving, I had a fever and a cough. I was scared to death,” she wrote on WeChat. “So I quickly took some medicine and checked my temperature. Luckily, my temperature had gone back down and I made it through the border without any problems.”

The woman escaped Wuhan (prior to the lockdown) for Lyon where she posted photos of herself enjoying a Michelin-starred meal with friends. “Finally, I can have a good meal,” she wrote. “It feels like I’ve been starving for the past two days.”

Afterward, the posts went viral, angering Chinese net users and eventually catching the attention of the Chinese embassy in France. The embassy said that it had identified and contacted the woman, instructing her to report to French health authorities for testing.

The embassy urged all Chinese citizens to comply fully with temperature checks at airports.

Beginning from a wet market in Wuhan selling an assortment of wild and exotic animals, the virus has grown and spread over the past week with cases popping up across China and in a number of countries around the globe including Thailand, South Korea, and the United States.

Not wanting to take any chances, North Korea has gone so far as to close its borders to tourists.



Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:53 AM | Show all posts
xtahumenahu replied at 25-1-2020 12:34 AM
Mana satu plak kekasih dia?harap kekasih dia terjangkit n mampus sbb tindakan selfish bitch nih

entah lerr... versi yg ai tepek kat atas, dia pergi france utk makan2 jah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
dh biasa telan segala bewak ular kucong bagai... apa sgt dia lesah nyawa manusia lain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091441s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list