Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1789
View
26
Reply

apa pendapat korang.kalau keturunan dato datin

[Copy link]

Author: starlovee1       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-12-2020 01:38 PM | Show all posts |Read mode
keturunan dato /datin .orang takut nak kawan ? .dan takut nak kahwin ? .tolong jelas kan . takut banyak .sebab takut x dapat tunai apa nak .itu je
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-12-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokchik paling takut jumpa Dato Dato nih kalao tengah minum kopi kat kopihaus......ujung ujung teh tarik 18 hinggit dia...Pokchik yg bayar.
Diaorang punya sembang kari...takut dengar.  Bila ditanya atau dapat tangkap melalui perbualan....sama ada Dato Sultan Melaka....tak pun Dato sahabat sultan idris shah yg bekas raja bergelar perak jual.

Yg terbaru Dato yg beli kad kuning undang luak negeri sembilan.

Hahahahah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2020 02:06 PM | Show all posts
macam tu sekali .susah jugak kalau ada gelaran ni .sampai susah nak cari orang yang x takut . kalau ya pun biar spoting
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 02:43 PM | Show all posts
dato datin takde apa pun..
kau kena tgk dpt dato dr mana..
kalau dr johor legit la..
kalau melaka ngan pahang tu bolayan je..
negeri2 lain aku tak pasti cane..

cousin aku dato sendu je hidup..
bini je ramai, semua nak jd datin express duit nan hadoo
rumah pun bese je..
cousin2 yg lain walaupun keje cikai, lg mahal rumah dari dato' terbabit..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 02:58 PM | Show all posts
tengoklah cara pembawakan diri orang tu.
kalau keturunan gah sekali pun, perangai mcm syaitan, pun tak guna juga.



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 1-12-2020 04:51 PM

Ramai dato yang worth the title... tp diorg pun manusia jua.. ramai yg friendly and usually diorg la belanja kita bila keluar... family i byk dato kerajaan je, so takde la hartawan emas segunung...

Yang poyo2 ni selalunya bini, anak sedara or kerabat2 keliling je... pernah i kena sound dgn suara bongak besar suara sbb theyols pakai mercedes so layak laa parking tengah2 alam tengah majlis... i mintak driver tu alih parking sbb menghadang tetamu nak tengok pentas kan.... sheols ckp kat i "kita ni dah alang2 nak pakai kereta, beli kereta besar terus lah, tp orang mcm awak ni, lambat lah sikit usaha nak mampu beli kereta mcm kami".... peh... mak sedara i terdengar terus dtg meluru, cik *** tahu dak ni *****, anak sedara kita... dia senior manager dalam p***, dah mmg dia dah pakai merz pun..

Mentang2 la i pakai sedondon dalam family tu kebetulan nak sama kaler dgn pekerja kenduri, dia ingat i pencuci pinggan gamak eh... tp kalo i pencuci pinggan skali pun, perlu ke hina orang camtu... malu i nak ngaku sedara
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2020 05:55 PM | Show all posts
eplasbpafree replied at 1-12-2020 02:58 PM
tengoklah cara pembawakan diri orang tu.
kalau keturunan gah sekali pun, perangai mcm syaitan, pun  ...

betul2 tu .saya xthu nak kata apa pun .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2020 05:59 PM | Show all posts
green~tea replied at 1-12-2020 04:45 PM
Ramai dato yang worth the title... tp diorg pun manusia jua.. ramai yg friendly and usually diorg la ...

betul2 jgk .kalau saya pun malu jgk .tapi saya buat xthu . sbb saya dh biasa kena di bhn . walaupun saya anak dato kan .sabar jela
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
starlovee1 replied at 1-12-2020 05:59 PM
betul2 jgk .kalau saya pun malu jgk .tapi saya buat xthu . sbb saya dh biasa kena di bhn . walaupu ...

Oh u blom kawen ek.. in a way mmg orang takut nak dekat sbb takut tak sekuffu and too many expectations nak kena meet... u just be humble je la takyah cerita kat org luar, sbb samada org nnti tak berani dekat or u just attract the opportunist people yg bukan ikhlas nak u, but more for the glamorous title
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2020 06:24 PM | Show all posts
belum kahwin lagi . saya cuba yang mana ok dengan saya . dan cuba untuk faham .kalau semuanya xnak paham nak buat macam mana .kena diam kan diri .dan doa kepada maha esa
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 06:53 PM | Show all posts
starlovee1 replied at 1-12-2020 10:24 AM
belum kahwin lagi . saya cuba yang mana ok dengan saya . dan cuba untuk faham .kalau semuanya xnak p ...

dari cara penulisan u di sini, u mcm tak yakin dengan diri sendiri.
ada 2-3 thread yg u buka. mcm ada satu masalah besar yg ada dalam diri u.


apa2 pun masalah yg hadir dlm hidup u, i harap u okey2 jelah.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2020 06:59 PM | Show all posts
saya minta maaf . lepas ni saya dah x buka thread .sbb saya xde siapa nak cerita .sbb tiada siapa nak dgr .salam
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 1-12-2020 02:03 PM
Pokchik paling takut jumpa Dato Dato nih kalao tengah minum kopi kat kopihaus......ujung ujung teh t ...

Adjust ke iols dato 1 pok cik. Ekekek
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 03:35 AM From the mobile phone | Show all posts
starlovee1 replied at 1-12-2020 06:59 PM
saya minta maaf . lepas ni saya dah x buka thread .sbb saya xde siapa nak cerita .sbb tiada siapa na ...

Xde sape larang u nk buka thread. Btw, u rase org xnk kwn u sbb u anak dato ker?

My uncle ade dato. Tp x rapat pon dgn family die. Klo jumpa my cousins , huh i wish x yah jumpa. Awkward giler. Rase mcm ade gap. X selesa gitew.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eplasbpafree at 2-12-2020 12:12 AM
starlovee1 replied at 1-12-2020 10:59 AM
saya minta maaf . lepas ni saya dah x buka thread .sbb saya xde siapa nak cerita .sbb tiada siapa na ...

Jgn salah faham dgn my komen.

I cuma ckp, u mcm ada masalah besar.
U blh je gunakan thread u utk luahkan apa yg terbuku di hati u.
Sbb orang kat sini tak kenal siapa u yg sebenarnya.

Tp even online pun, u mcm ada rasa takut2 utk luahkan masalah u.


Sorry yea if komen i sebelum ni menyentuh hati u.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2020 06:39 AM | Show all posts
MrsVeneer replied at 1-12-2020 09:54 PM
Adjust ke iols dato 1 pok cik. Ekekek

eh xdelaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2020 06:44 AM | Show all posts
eplasbpafree replied at 2-12-2020 04:19 AM
Jgn salah faham dgn my komen.

I cuma ckp, u mcm ada masalah besar.

ada sikit kecik hati .ye ada masalah besar .tapi xde siapa kongsi .lama dh simpan .sebenarnya saya oke je sebelum xde jdi macam ni or apa. di sebab kan ada syarat pada diri saya itu yang saya kdg2 rasa saya xleh jdi low profile .tapi saya xleh slh kan family saya .saya cuma faham apa dia org nak katakan .i cara diri i memang happy go lucky .lps jdi byk dugaan xpe saya melalui utk bljr lgi.memang nampak i online .tetapi i biar kan laptop .
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak berkawan berkawen ke carik yang sekufu,tak pening kepala
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 08:22 AM | Show all posts
Edited by eplasbpafree at 2-12-2020 12:24 AM
starlovee1 replied at 1-12-2020 10:44 PM
ada sikit kecik hati .ye ada masalah besar .tapi xde siapa kongsi .lama dh simpan .sebenarnya saya ...

sorry again sebb kecikkan hati u sedia ada kecik tu.


maksud i online tu, bukan i tgk u online ke tidak kat forum ni.
online = u berkomunikasi dgn orang tanpa org kenal siapa u yg sebenar.


actually till now tak tahu apa masalah u yg sebenar. kalau baca from ur thread yg u buka, u mcm ada masalah with ur family, with ur relationship dan u struggle dgn life u.


maybe ur bf tak setaraf dgn family u. and family u paksa u utk putuskan hubungan u dgn dia. itu yg skrg u mcm hilang arah.
u luahkan perasaan u sikit-sikit. so mcmana rakan2 forumner nak bg nasihat kat u. sbb tak tahu apa masalah u yang sebenarnya. tp yg tahu, u mmg ada masalah.


im sorry, if apa yg i tulis kat atas ni adalah salah.


Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 12:11 PM | Show all posts
sebenarnya i tak faham masalah tt..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list