Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1617
View
12
Reply

"Sibuk Kerja Tahun Lepas, Mustahil Tak Jana Pendapatan Langsung" - Syafiq Tak Terjejas PKP

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-1-2021 12:21 PM | Show all posts |Read mode
Syafiq Kyle tidak bimbang sebaik Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan pelaksanaan semula Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0.


Ini kerana dia sudah 'sediakan payung sebelum hujan' dengan bekerja keras megumpul simpanan sebaik lampu hijau diberikan bagi meneruskan penggambaran tahun lalu.




Kredit foto: IG



"Alhamdulillah, setakat ini, tiada apa yang terjejas. Saya yakin rakan dalam bidang seni ini juga sama. Ini kerana masing-masing sudah sibuk bekerja sepanjang tahun lalu. Mustahil jika tidak menjana sebarang pendapatan langsung.

"Seperti saya, hasil pendapatan tahun lalu digunakan dengan sebaiknya. Sebahagiannya diketepikan untuk tujuan simpanan. Berdasarkan pengalaman tahun lalu, saya dapat mengagak sesuatu akan berlaku, tahun ini. Jadi, saya memang buat persediaan dengan menabung.

"Oleh itu, apabila PKP 2.0 dilaksanakan, saya tidaklah terkesan. Lagipun, hanya penggambaran sahaja yang tidak dibenarkan, sebaliknya kerja lain seperti promosi dalam media sosial dan tanggungjawab sebagai duta produk masih berjalan seperti biasa," katanya kepada BH Online.




Kredit foto: IG




Pemilik nama Mohd Syafiq Shamim Abdul Razak berkata, dia tiada bantahan dengan keputusan kerajaan melaksanakan PKP 2.0.


Malah, dia meminta rakyat bersabar dan berkorban hingga rantaian COVID-19 dapat diputuskan berikutan angka jangkitan berada pada tahap cukup membimbangkan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-1-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah. Nanti kalau ada yg bising minta peruntukan khas retis, tolong bantah ya. Retis pin rakyat biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 01:14 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 21-1-2021 05:03 AM
Baguslah. Nanti kalau ada yg bising minta peruntukan khas retis, tolong bantah ya. Retis pin rakyat  ...

dem chuols, deep! terus teringat muka geng geng yg mintak fund khas masa pkp aritu. hahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 01:18 PM | Show all posts
dia ni duta apa ye?

"Oleh itu, apabila PKP 2.0 dilaksanakan, saya tidaklah terkesan. Lagipun, hanya penggambaran sahaja yang tidak dibenarkan, sebaliknya kerja lain seperti promosi dalam media sosial dan tanggungjawab sebagai duta produk masih berjalan seperti biasa," katanya kepada BH Online.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 01:41 PM | Show all posts
Kang esok lusa ada la tu retis yang menjawab. Dikatanya "ko takper la banyak job, iols ni walaupun retis A list tapi takder job, so iols terkesan".
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooohhhhh ok
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar pertama tu, kenapa bahagian hidung mulut macam alip sokri???

Tak jadi nak bersemoga

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 03:17 PM | Show all posts
tapi mmg obvious capik ni jenis kuat keja..job apa pun sebat je..sementara muda ni kan...tak payah pedulikan kata org..nak naskhah bagus la..watak mencabar la...last2 jual sambal rega yahudi nak menampung kehidupan
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg x kan terkesan. Satu mega drama Silap2 dpt ratus ribu.. Tu belum lagi bayaran jadi duta sana sini..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:14 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:27 AM From the mobile phone | Show all posts
untungla..dia kan pandai belakon..popular lafi..banyak lah job..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:29 AM | Show all posts
dia ni banyak job lepastu kureng menunjukkk...kureng show off sebabtu simpanan banyak... kalau retis sendusss sesendussnyaaa job sikit pun dah perabih beli vellfire...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols nmpk capik belakang skit ni sejenis retis yg ada wawasan dlm hidup. Sejenis keje keras utk maju dlm bidang yg diceburi. Tahu apa yg heols nk capai. Keje kuat sementara muda. Kumpul duit byk2. Semoga capik terus maju...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list