Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
6087
View
70
Reply

Mahkamah Keluar Waran Tangkap Terhadap Sajat

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 12:12 PM | Show all posts |Read mode
Usahawan kosmetik, Nur Sajat dikenakan waran tangkap selepas gagal hadir sebutan semula pertuduhan berpakaian wanita di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, hari ini.


Menurut sumber, waran tangkap itu dikeluarkan Hakim Syarie Mohammad Khalid Shaee@Shaii terhadap Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36.


"Dia (Sajat) dimaklumkan tidak datang dan hakim mengeluarkan waran tangkap," katanya.


Sementara itu, peguam syarie yang mewakili Sajat, Zuri Zabuddin Budiman berkata, anak guamnya tidak menghadiri sebutan semula yang sudah ditetapkan oleh mahkamah sebelum ini.




Foto: IG




"Saya tunggu juga, tapi dia tak datang.


"Mahkamah tangguh sebutan semula kes pada 1 Jun depan," katanya ketika ditemui pemberita sebaik selesai kes berkenaan di sini, hari ini.


Selain Zuri, Sajat turut diwakili peguam syarie Ahmad Nazib Johari, Noor Azlina Che Hassan dan Amirah Zainal.


Pada 6 Januari lalu, Sajat mengaku tidak bersalah atas pertuduhan itu yang dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid SHaee @ Shaii.


Dia didakwa melakukan perbuatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, pada 7.30 malam, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.


Bagi perbuatan itu tertuduh didakwa mengikut Seksyen 10(a) Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) 1995 yang memperuntukkan hukuman tidak melebihi RM5,000 atau penjara tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.


Pendakwaan kes dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Syarie Selangor Atras Mohd Zain.


Mahkamah membenarkan ikat jamin RM3,000. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 12:23 PM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 23-2-2021 02:40 PM

Nisha Ayub mesti busy hari nie khenn nk nak buat karangan berjela dlm fb mempertahankan bff nye ini mempromosikan dual gender concept selaras dengan kemenangan joe biden sebagai penyambung obama legasi human rights gittew ...



Ha tepoks!
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 23-2-2021 12:23 PM
Nisha Ayub mesti busy hari nie khenn nk nak buat karangan berjela dlm fb mempertahankan bbf nye ini  ...

Hihi tabaekkkk ckp akak misel pondannnn
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tangkap jgn x tangkap
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 12:48 PM | Show all posts
apa pulak la drama yg sajat nk create bile polis nak serah waran tangkap nanti... Can he just follow the procedure?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 12:51 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 23-2-2021 12:28 PM
Hihi tabaekkkk ckp akak misel pondannnn

Big Mike..  




Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 23-2-2021 12:51 PM
Big Mike..

lolssss... terjojol kt dress hijo tu punai ke.. hanat nya.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 12:59 PM | Show all posts
yeke????

helok je aku tgok dia berjoget2 tadi

sembanngggg


haritu konon jais ke jakim ke hape ke nak siasat status jantina sajat mse kontroversi g umrahhh
ape citer halll tu
dah dapt siasat lommmm
makan gaji buta je
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:01 PM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 23-2-2021 01:04 PM
JalaEmas replied at 23-2-2021 12:54 PM
lolssss... terjojol kt dress hijo tu punai ke.. hanat nya.. hahaha

dah kantoi banyak kali pon si "Michael" ni....



Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:04 PM | Show all posts
Baguslah jika sudah keluarkan waran tangkap, semoga perkara ini dijadikan iktibar buat kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendapat pondan bapok yg aku leh terima kak vee je. Tp rasanya komuniti dorg tak berapa ngam lah kot ngn dia sbb viviana tu bukak closet ponen time keje je. Time harian dia duk bersinglet je semedang. Nisha ayob ni mempertahankan benda yg salah. Bz la dia arini eh
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
berani kerana benar sajat oii
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi jin pondan dalam badan dia tu tak keluar , selagi tu ler cam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:21 PM | Show all posts
lucero replied at 23-2-2021 12:48 PM
apa pulak la drama yg sajat nk create bile polis nak serah waran tangkap nanti... Can he just follow ...

sebab dia tahu dia boleh manipulate the sistem, lawyer2 dan serikandi human rights tu...dia tahu nisha mesti dtg punye jadi wonderwoman sbb tu melampau sgt skrg!

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:27 PM | Show all posts
tangkap berapa lama tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lucero replied at 23-2-2021 12:48 PM
apa pulak la drama yg sajat nk create bile polis nak serah waran tangkap nanti... Can he just follow ...

Berderet deret la drma depress dia nanti...mkn pil nk bunuh diri bagai.. Mo pondan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Why bamjat
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:35 PM | Show all posts
tup2 nanti keluar ler surat covid 19..
tetiba sajat kena covid sebab tu tak dapat datang mahkamah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:45 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 23-2-2021 01:35 PM
tup2 nanti keluar ler surat covid 19..
tetiba sajat kena covid sebab tu tak dapat datang mahkamah.. ...

Jgn2 dh bunuh diri..hari dia ada ck nk bunh diri kan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolonglaa ambik tindakan tegas .. benda2 gini.. kasi stop.. kata negara islam.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list