Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
4857
View
65
Reply

[Tempatan] Dekat kapal terbang tu ada tulis One World. Nampak? maksud ‘Dajal akan datang membawa segunung roti".Tuduh Vaksin Dajjal, YB Khairy minta waspada Golongan Antivaksin

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-2-2021 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 24-2-2021 12:27 AM

Pesawat yang membawa kumpulan pertama vaksln Pfizer-Bi0NTech ini telah mendarat di Lapangan Terbng Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) sekitar jam 10 pagi.

Apa yang lebih menarik, peswat MH604 telah dihiasi dengan livery Jalur Gemilang yang membawa maksud vaksln tersebut adalah untuk rakyat Malaysia.

Namun disebalik berita baik ini, muncul pula golongan yang mula mengaitkan isu vaksin tersebut serta pesawat yang membawanya dengan dajjal. Pulak dah!

Menurut perkongsian yang viral di media soslal, perkataan One World menjadi punca kepada tuduhan tersebut.

“Vaksin datang disambut seperti penyelamat masalah umat. Sangat dasyat. Siapa yang dapat hubungkan berita ini dengan hadith Nabi tentang akhir zaman, dia tahu masa dah tak lama.

“Perkara yang terjadi hari ini adalah simbolik kepada yang akan terjadi seterusnya.

“Cuba fahamkan maksud ‘Dajal akan datang membawa segunung roti’.

“Ohhh, dekat kapal terbang tu ada tulis One World. Nampak?” kata netizen tersebut.

Walau bagaimanapun, ppsting itu pantas mendapat perhatian YB Khairy Jamaluddin selaku Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi yang juga kini Menteri Penyelaras Program Imunisasi C0VlD-19 Kebangsaan.

Vaksln bukan dajal dan One World adalah nama airline alliance atau rangkaian syarikat-syarikat penerbangan

Khairy dalam satu posting lain berkata, isu golongan antivaksin ini tidak boleh dipandang enteng kerana mereka sangat lantang bersuara di ruangan Facebook dan WhatsApp.

Apa yang penting sekarang ni, kita semua perlu membantu kerajaan dalam menyebarkan maklumat yang sahih berkenaan hal tersebut.

IMG_20210223_234404.jpg
IMG_20210223_235308.jpg
IMG_20210223_234432.jpg
IMG_20210224_002543.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-2-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
U're juz doing your alma mater a favour..  
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Geleng kepala la puak2 ni.  Mesti tak pernah naik kapal terbang, atau naik yg bukan member OneWorld club tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
One World Order = freemason katanya
mmg puak2 antivaks ni bangang sungguh la
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 12:32 AM | Show all posts
Semua situasi ke arah menyenangkan dajjal untuk buat kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 24-2-2021 12:32 AM
Semua situasi ke arah menyenangkan dajjal untuk buat kerja.

Ye sangat khennnn..  Nanti provax la yang mula2 beli kemah kat Shopee pegi lari masok utan.  Entah2 dah beli dah pon..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 12:45 AM | Show all posts
Teruk sangat dah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 24-2-2021 12:34 AM
Ye sangat khennnn..  Nanti provax la yang mula2 beli kemah kat Shopee pegi lari masok utan.  Entah ...

Ramai yg dah  khemah tu.. Bukan tkt khemah, solar, pisau, alat memanah segala bagai la dia org dah siapkan.. Nk bt mcm mn.. Ideologi dia org tu mmg pelik.. Yg aku pelik sgt anti vak.. Tp sakit leh pulak mkn ubat.. Ke aku yg x faham konsep anti vak ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Habis you all expect dajjal keluar nanti betul2 berupa bertanduk, tempang dan terjojol sebelah matakah? Sesiapa yg nampak pun akan terus lari lol. So macam mana dajjal keluar nanti ya? Mengikut hadis, dajjal ini terlalu raaamai pengikutnya manakala umat islam yg masih beriman kepada Allah pada akhir zaman adalah golongan yg terasing. Daripada 73 golongan hanya 1 golongan yg layak ke syurga kalau tak silap? Sorry saya bukan pakar hadis. Tapi I'm curious, pada pandangan kalian apakah fitnah dajal dan what do you expect bagaimanakah rupa dajal dan kenderaannya?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Aerhys replied at 24-2-2021 01:31 AM
Habis you all expect dajjal keluar nanti betul2 berupa bertanduk, tempang dan terjojol sebelah matak ...


Way back aku ponah borak kat Youtube dengan Abdullah Hashem b4 dia murtad & dah jadi iblis sekarang ni.  Aku tengok The Antichrist Dajjal Will Be A Reptilian Shapeshifter.  Siri dia yang Youtube rajin ban tu.  Symbolism tu sume betol.  Then geng dia buad The Arrivals.  But 2012 dunia tak kiamat pon, so viewers retali8ed becoz of that.  But thanx to them aku dapat tau macam2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 02:01 AM | Show all posts
akibat banyak baca portal vigilant citizen...
illuminati n freemason ni soo 2010 dah dik... iols obsess dengan illuminati dan symbolism ni zaman lady gaga je... sekarang orang nampak segitiga orang kentot je kat segitiga tu dik... udah2 la tu buang tebiat, masa untuk bangkit dan sedar dari khayalan2 yang di baca di blog2 dan buku... tersedar lah anda dari keobsesan benda yang di baca dari internet...

hidup la di dunia realiti dan jejak di tanah yang benar...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai masih kena kencing dengan ereb dan yahudi... No wonder hadap sembah sana sembah sini
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 24-2-2021 02:01 AM
akibat banyak baca portal vigilant citizen...
illuminati n freemason ni soo 2010 dah dik... iols ob ...

Bapak aku freemason..  Tapi dia tak ajor aku pon.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 23-2-2021 06:01 PM
akibat banyak baca portal vigilant citizen...
illuminati n freemason ni soo 2010 dah dik... iols ob ...

Btol..zaman lady gagamadonna..Begitu taksub sguh mereka2 ni dgn teori konspirasi yg ntah apa2.
Aku ada baca art of deception by jerry d gray back in 2010/2011, kat stu ad crita mcm2 psal freemason n illuminati,baca boleh percaya jgn..pndai2 la tapis apa yg btol apa yg tak..
Ni smp smua bnda nk kaitkan ngn illuminati freemason yahudi..parah2..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
beloomberk replied at 24-2-2021 02:25 AM
Btol..zaman lady gagamadonna..Begitu taksub sguh mereka2 ni dgn teori konspirasi yg ntah apa2.
Ak ...

Untitled.png
Pakat selok belake..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols ingat lagi kecik2 dulu ade org ckp TV tu dajjal, sbb ada 1 skin je (mata). Kahkah
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 04:08 AM | Show all posts
beloomberk replied at 24-2-2021 02:25 AM
Btol..zaman lady gagamadonna..Begitu taksub sguh mereka2 ni dgn teori konspirasi yg ntah apa2.
Ak ...

koh koh koh iols pun sama masatu memang taksub gila dengan symbolism dan illuminati...
tu pun sebab hari2 duk baca vigilant citizen... sekarang baru tersedar betapa merapu dan bodohnya pergi percaya ...
yang masih percaya tu pun newbie2 conspiracy la tu... nanti 5 tahun lagi dia bakalan kambus diri belakang rumah sebab malu taktau nak sorok kat mana muka akibat percaya blog2 picisan dan benda yang di baca dari internet ittew..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu sebb kena rajin baca sirah..
Hadith sendiri dah terangkan dgn nyata Rupa Paras dajjal tu..
Bentuknye manusia,kepala dan kaki..even nabi sendiri pernah berkata dajjal pernah ditentukan dlu..
Jgn buat and andaian yg pelik2...habistu..Mana imam mahdi,Mana nabi Isa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 05:39 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 23-2-2021 02:10 PM

Apa Kerajaan malaysia akan lakukan kepada anti vaxxer ni jika mereka tidak mau di vaccine dengan sekerasnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2021 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 24-2-2021 05:39 AM
Apa Kerajaan malaysia akan lakukan kepada anti vaxxer ni jika mereka tidak mau di vaccine dengan sek ...

Takbuley pergi luar negara,tak buley masuk restoran(mungkin detect melalui mysejahtera)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list