Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3435
View
54
Reply

"Tak Boleh Nyanyi Live, Pergi Cari Kerja Lain,"-Ajai Sanggup Tolak Walau Ditawar Jutaan Ringgit

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2021 02:29 PM | Show all posts |Read mode
Ajai menyifatkan penyanyi yang tak boleh nyanyi live atau terpaksa guna teknologi untuk merdukan suara mereka boleh dianggap sebagai penipu.


Kata komposer dan pemuzik terkenal ini, dia tak mahu melihat industri seni dipenuhi dengan artis yang tangkap muat.




Foto: IG




???Tu yang tak seronok... sebab pada saya dia menipu. Kamu sampaikan suara yang tak sampai.


"Ia mendatangkan mudarat sebab apabila penyanyi tu buat persembahan secara langsung, dia akan kecundang di atas pentas. Dia tak akan kekal lama dalam industri," katanya seperti dipetik di Malaysia Kini.


Tambahnya apa yang diperlukan dalam bidang seni adalah bakat dan bukan fesyen.


  



Ajai mengakui dirinya sangat selektif dalam menilai bakat seseorng.


Dia juga sanggup menolak jika ditawarkan imbuhan jutaan ringgit sekiranya mendapati seseorang itu memang tak boleh menyanyi.




  



  



???Pada saya, bidang nyanyian adalah sebuah kerjaya. Memang banyak bakat baru hantar demo mereka pada saya, tapi jika tak boleh menyanyi, saya akan beritahu supaya dia jangan buang masa.


???Orang nak bagi duit sejuta ringgit pun kalau tak boleh menyanyi, saya suruh dia cari saja kerjaya lain jika memang tak boleh menyanyi." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau pun nyanyi live hauk kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:20 PM | Show all posts
dia pun pelat
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
hidung buat sama doc ehh dgn sharulezad?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Diri sendiri pun nyanyi tak best
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:25 PM | Show all posts
Hahaha. Paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih.

Kahkahkahak
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:42 PM | Show all posts
wahh yeke. ade ke sanggup bayar berjuta untuk dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ajai plak bg komen isu bakat penyanyi2 skg....lps ni sapa plak....tungguuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
shemakin hari shemakin sherasi...kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:25 PM | Show all posts

Aku Sokong Je Ape Dia Kata

Edited by tumpanglalu74 at 8-4-2021 04:29 PM
lattehazelnut replied at 8-4-2021 02:58 PM
Kau pun nyanyi live hauk kan

Menyanyi sebab nak break out.  Takkan teroih jadi komposer kot..  Boy band kot dia ni ye?  MO biase la tu jaman belom ade Youtube..  Eh, lagu2 dia buad dulu aku sekali dengor je dah sedap ape.  Bakat composing memang ade la..  

Si Hael tu pon kan kita CSI dulu mase nak break out camne:


https://www.youtube.com/watch?v=wavMPj8ymJI
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ajai mengata diri sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Malu la dia nk menyanyi sbab dia kalau menyanyi mgkin dpat 1% markah je..shemakin hari shemakin sherashi abah lu..{:smile{:smile{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm dia pun beshe je
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:48 PM | Show all posts
lepas xde nurul terus senyap dia dari nyanyi..nasib baik sedar diri. zaman sekarng pulak org laju hentam guna socmed..kire bbnu skrang kental gak la hadapat kecaman...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:58 PM | Show all posts

Banyak Lagu Dia

jaja8 replied at 8-4-2021 04:48 PM
lepas xde nurul terus senyap dia dari nyanyi..nasib baik sedar diri. zaman sekarng pulak org laju he ...

https://ms.wikipedia.org/wiki/Diskografi_Ajai

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:01 PM | Show all posts
Ajai nie bakat composer mmg tabik spring lagu2 dia best2 gak tapi bila time menyanyi tu cuma mampu hmmmmm je la.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar mula2 Tu, nampa busuk
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dia nak buat lagu untuk NR cumi cumi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:28 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
eh? die ad vagina?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list