Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1275
View
13
Reply

“Buat Jahat Macam Mana Pun Kena Solat,”-Amira Othman Nasihat

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2021 04:31 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi, Amira Othman ada menitipkan kata nasihat mengenai solat tiang agama bersama pengikut di laman media sosial Instagram miliknya.


Foto: IG


Kongsi Amira atau Nadia Amira Othman, dia menyarankan umat Islam untuk memyempurnakan ibadah solat.


Jelas penyanyi yang sinonim dengan lagu Hati-Hati ini, adalah amat penting untuk menitikberatkan soal ibadah solat.




  



  



“Semalam recording for Salamunalaik. Utk ramadhan nanti di Astro Oasis. Topic kesempurnaan solat. Sempurna ke solat kita?


“semoga kita sentiasa igt solat ni adalah tiang agama. Buat jahat mcm mana pun kena solat. Perbaiki solat. Sempurnakan lah solat sbb itu lah yg akan di tanya nanti,” tulisnya.




  



Melihat di ruangan komen, rata-rata peminat turut meluahkan rasa setuju terhadap perkongsian penyanyi berusia 28 tahun itu.


Sekadar informasi, Amira merupakan bintang kelahiran program realiti nyanyian Akademi Fantasia musim ke-10 pada tahun 2013. -CARI


Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah apa dia ckp
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini pendapat aku. Kita baik ke jahat, solat jgn tinggal. Tapi tidak bermakna, ko boleh teruskan hidup dlm kemaksiatan cth menjadi scammer, pelacur, sugar baby, tokan dadah, tauke kelab malam sedangkan ko solat penuh 5 waktu atau cuba cukupkan. Berusahalah keluar drpd maksiat. Benar, hanya Allah yg terima solat kita, tapi adakah kita pernah cuba sempurnakan iman dan tingkahlaku kita?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 8-4-2021 06:42 PM
Ini pendapat aku. Kita baik ke jahat, solat jgn tinggal. Tapi tidak bermakna, ko boleh teruskan hidu ...

Nice.............
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
WAlaupun ada 1 m followers tp who r yuzz?
Ke tebal sgt mekap n filter sampai muka lain..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 tengah sembang dgn kawan aku cakap jap nak solat. Knowing aku ni ada nakal nakal sikit then kawan2 akan usik wahh alim ustazah ni. Then aku cakap aku pun nak masuk syurga jugak walaupun jahatttt... So aku setuju kata amira.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
setujukkkk.. solat part lain dikira.. mcm tudung...cuma berusaha la kita utk menjadi hamba Allah yg baik.. amin
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Huish. Sebijik nasihat cikgu yang kantoi statuory rapekan stoden form 2 sekolah ai bertahun2 lamanya dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:57 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Okay Amira, terima kasih saling mengingatkan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai yg tau.. cuma nk lawan setan tu yg susah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
ye lahhh ustagajah amira
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 06:54 PM | Show all posts
seropa macam yang claim mulot jah jahat tapi hati baik kekdahnyerr? maknanya something wrong dengan ko punya solat lah kalau masih terusan buat jahat? sebab solat tu mencegah kemungkaran? done setajah mode gituhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nakal tp tetap tutup aurat camne pulak?

Bagi i,mana yg wajib tehtap kena buat....yg lain2 akan menyusul jd baik....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list