Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
5226
View
31
Reply

Buat Laporan Polis, Ezlynn Nak Saman 'Ryan Ricmal' Dan 'Jabatan Netizen Negara'

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-4-2021 11:49 AM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Ezlynn, 39, membuat laporan di Balai Polis Dang Wangi, bagi menafikan pembabitannya bersama seorang pelakon dengan seorang lelaki yang terbabit dalam kegiatan haram seperti yang tular ketika ini.


Pada masa sama, Ezlynn atau nama sebenarnya Azline Ariffin akan memfailkan saman terhadap dua pihak iaitu pemilik akaun Facebook Ryan Ricmal dan Jabatan Netizen Negara Official yang dikenal pasti menular dokumen terbabit yang mencemar imej dan menjatuhkan maruahnya.




Kredit foto: IG Ezlynn




Terdahulu, tular dokumen mengaitkan Ezlynn dan seorang pelakon sebagai pihak yang terbabit bekerjasama dalam menjalankan aktiviti pengubahan wang haram bersama lelaki itu.


"Selepas membuat laporan, saya ke Balai Polis Damansara untuk bertemu Pegawai Penyiasat bagi merakamkan keterangan.


"olis menafikan dokumen itu daripada mereka dan hairan bagaimana ia boleh tersebar secara meluas di media sosial. Apa yang dilakukan ini kerana saya nak ambil tindakan saman," katanya.


Menurutnya, polis berjanji akan menyiasat kes ini secara profesional supaya keadilan berpihak kepadanya.


"Saya juga beri kenyataan saya dan sudah ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) serta berikan kenyataan yang lengkap dalam kes ini. Mereka berpuas hati dengan keterangan yang diberikan," katanya.


Penyanyi yang popular dengan lagu lagu Hi Hi Bye Bye ini berkata, nama-nama mereka turut disebut dalam laporan polis yang dibuat.


"Tujuan saya sebagai pengajaran supaya jangan sebarkan perkara yang tak betul. Saya cuma nak mereka minta maaf secara terbuka kepada saya sebelum saya bergerak ke fasa selanjutnya iaitu saman sivil.


"Sebelum itu, saya beri peluang mereka buat permohonan maaf terbuka dulu dalam masa 48 jam. Mereka juga kena padam status berkenaan perkara ini.


Ezlynn berkata, seorang lagi pemilik akaun Facebook iaitu seorang wanita dari Perlis sudah mengemukakan permohonan maaf menerusi suaminya dan dia menganggap perkara ini selesai.




Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-4-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Pi mati la kau dan semua yang terlibat dalam benda haram. Kau orang memang sampah dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tau wujudnya jbtn netizen negara. Bwh kementerian mana?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Beratuih ribu netz kt dlm tu mapuh nk saman
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Puiihhhh da la retis sendu pastu xnak mngaku lak..smoga ko n bluehyppo ke dalam la
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum saman..  Minta polis ke sprm ke siasat drg ni dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahh...dasat...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ' launch ' nampaknya
Geli hati iols baca komen kat thread sebelah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
launch report ke planet mana tewww?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahahahha 'launch'
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
First of all, ko sapa noks org suka2 nk fitnah nk jatuhkan ko?? Famous ke?? Lagu baru xde, berlakon x, mengacara x, atas sbb apa org nk pitnah??

Second of all, ko saman atas sbb page tu sebar info atau saman sbb menuduh ko??
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah pun launch 'roket'
mari kita tengok siapa yg kena hahaha - (quote dari pak berahim pendek)
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 17-4-2021 04:24 PM

Apepon si Serikna takleh nak nafi dia kenei Wan Padang Besor tu sebab ko dah kantoikan dia kat SPRM kata ko yang perkeneikan depe berdua..  Pehtu Serikna naik pangkat jadi awek Wan, ko dah boleh cuci tangan.  Aku sekarang ney nak tengok korang berdua buad press conference tu sama2 dudok sebelah menyebelah & bermaaf2an sesame korang..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Gitu ler retis. Nak kasi netizen tutup mulut tak mengata, ugut saman
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk sangat kes nye sampai tak terkejor. Kes Dato Nicky pun belom meols khatam.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 07:31 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mentang kau byk duit, ugut nk saman.
Mentang netijen kebanyakan rakyat marhaen, takut kne saman, terpaksak bangat mintak maaf secara terbuka.
Walhal bukti dh tersebar merata
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
cringenya baca pasal kes ni, oktnya artis kawin dgn polis & si polis sendiri. pergi buat report di balai polis, report kat polis jugak. haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 17-4-2021 08:59 PM
tumpanglalu74 replied at 17-4-2021 03:19 PM
Apepon si Serikna takleh nak nafi dia kenei Wan Padang Besor tu sebab ko dah kantoikan dia kat SPRM  ...

Korang jangan tertinggey kete polis lak.  Ni ha chef sendiri up kat IG.

_chefwan58_20210417_0.png

Tarikh repot: 8/1/2021

Which says Serikna sendiri mengaku diperkenalkan kepade ketua gengster tu oleh si Zelin.  
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
hazzy0304 replied at 17-4-2021 08:36 PM
Mentang kau byk duit, ugut nk saman.
Mentang netijen kebanyakan rakyat marhaen, takut kne saman, t ...

siapa payung duit dia yg banyak tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list