Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
22473
View
313
Reply

Nama Neelofa Mewangi Sumbang 15 Katil Untuk Pesakit Covid-19

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ejrazak replied at 11-6-2021 10:36 PM
Jah mana bole buat camni. Sejak smlm lagi dia sendiri yg repost IG post staf hospital melaka tu. P ...

Oh Hajah Neelofa....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Haruslah di viralkan...sebab tak lama lagi masuk mahkamah boleh lah tunjuk kat Hakim ....takkan nak jailkan couple yg dah derma time corvid ni nanti kalau masuk jail gak boleh kaitkan dgn ebitlew yg rentas negara relek tak kena tangkap pun ..  haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah...harap dia sedor mane Hala tuju dia bila dh dh baca Komen2 dlm forum ni sebelum2 ni walau pun dia tk brp nk percaya korang2 semua boleh baca gerak Hati dia...hahahaha

Good luck haa...semoga menjadi ibu yg cemerlang dunia akhirat...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
uel tu menyumbang dh banyak satu sticker aku tak pernh nampak.. paling pun ayat dia biasa tu.. lupa plak quote dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Cikrana replied at 11-6-2021 10:25 PM
Aset kerajaan samada mudah alih (kereta, meja, kerusi) atau aset kekal (bangunan), perlu ada barcode ...

yup kena masuk dlam kew pa.. ingt sumbangan pada kerajaan boleh main bantai je ke..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
entahla Pa, ko buat apapun aku susah nak puji sebab MO yang sama..lagi satu bg aku nak derma senyap2 tapi dok tepek kat igs..adoila..tak boleh nak brain..hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Atiesha replied at 11-6-2021 10:16 PM
Purit nak bg rm300 kat budak2 spm yg dpt 5a ke atas kot....jahlop bg katil...penyucian tlh bermula.. ...

Kannn..tetiba lak dua2 ni buat kemunculan kembali dgn penyuciannn...taknak expose tapi dok repost....semoga ikhlas la hendaknya yerr hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:56 PM | Show all posts
setahu sy, kat surat beranak/sistem aset ja yg boleh tau tu beli atau sumbangan.
kat aset tu akan ada barcode atau qrcode tulis HAK KERAJAAN MALAYSIA.
tp mungkin la tak sempat lagi nak daftar aset, tu yg tulis nama penyumbang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 11-6-2021 09:35 PM
Org atas kata sbb audit. Itu terang2an salah. Audit cuma nak tau kuantiti brg dan kedudukan brg. ...

Serius la..kau keje hspital ke...even kalau ade Sumbangan wheelchair pun ..dekat wheelchair ade tulis sumbangan dari siapa...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 11-6-2021 03:02 PM
Malunya aku kalau derma something pastu tepek minta org nampak nama aku.

Setuju.. segan ok..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by annehuda at 12-6-2021 12:32 AM
Shamilia79 replied at 11-6-2021 07:50 PM
Ko kerja hospital ke kak? Kalau tak, jangan main cakap je.. Sumbangan apa2 pun pihak hospital akan ...


Kalau lulus pun dik tak pernah lglah dibuat dek org tepek nama penderma besar kt barang yg diderma. Sah2la tukar jadi hak milik kerajaan. Melainkan idolat ko ni sekadar pinjamkan aset je. Dh habis covid amek balik jual jd barang 2nd hand. Aku tak keje kt hospital, tapi kawan aku mmg pegawai kerajaan yg menguruskan aset2 ni.

Mcm poremer sblm ni ckp, kalau nk daftar aset sumbangan pun takde dlm borg tu tny sape penyumbang pun. Lg 1, justifikasi knp sumbangan ni perlukan kebenaran HQ tu, sebab aset2 kerajaan ni ada spesifikasi tersendiri. Katil hospital ni pun ada spesifikasi die jugak. Kalau org dok sumbang tapi tak sesuai dgn keperluan hospital, tp benda dh terima, ko bkn boleh main buang kt tong sampah je.

Kan ade jugak poremer sblm ni ckp, ada je NGO nk derma kt hospital, tapi tak lepas, lama nk tunggu kebenaran KKM, skali tu datang jahlop senang2 je die dpt derma
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Atiesha replied at 11-6-2021 10:16 PM
Purit nak bg rm300 kat budak2 spm yg dpt 5a ke atas kot....jahlop bg katil...penyucian tlh bermula.. ...

Sama cam wawa zainal tp wawa 200 je.. Up lagi laa PU bebird....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus lah menderma
Tp undang2 tu jgn lupa patuh ya
Saman jgn lupa bayar
Harap2 netizen yg maki2 tu kalo terlantar boleh pilih katil lain
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-6-2021 08:11 PM
Cari kat lazada.. Ada harganya..

Kak Sarah, jika harga jatuh RM1k shj utk satu katil pon masih masih logik bila dia beli 15.. bukan spec tinggi pon katil tue.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-6-2021 05:19 PM
Ni pun baru tak sampai 3k....terima kasih utk sumbangan. Tapi iols x percaya harga 6k.

Tadi pon tgk gak kat shopee Lepas baca post ni.. Paling mahal 2k++... Katil apa yg smpi 6k? Ada massage sekali ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 12-6-2021 12:24 AM
Tadi pon tgk gak kat shopee Lepas baca post ni.. Paling mahal 2k++... Katil apa yg smpi 6k? Ada ma ...

Yg 6k biasanya guna utk ICU.. Ada extra function x salah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
muhammadfaruq replied at 12-6-2021 12:24 AM
Kak Sarah, jika harga jatuh RM1k shj utk satu katil pon masih masih logik bila dia beli 15.. bukan ...

Basic utk pesakit yg bukan perlukan intensif care katil tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
iols rasa inventory tuk katil2 tu

HMLK/06/21/KTL/NEE/CUCI/XSOP/JAHLOP/60K/01
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sesi penyucian.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 12-6-2021 12:38 AM
Yg 6k biasanya guna utk ICU.. Ada extra function x salah..

ICU bed nak timbang patient pun boleh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list