Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
20306
View
313
Reply

Nama Neelofa Mewangi Sumbang 15 Katil Untuk Pesakit Covid-19

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 11-6-2021 01:58 PM
Kalau pakai dana Nur Kasih Jahlop tak ada nya la kagum..bukan duit dia 100% pong
Gituuu kata hati i ...

Aku baru nak cakap.

Lopa sumbang atau Kaseh Nelopa yang sumbang? Kalau KN, itu duit infaq orang ramai, apsal puji Lopa pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
user.name replied at 11-6-2021 02:34 PM

Malunya aku kalau derma something pastu tepek minta org nampak nama aku.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:23 PM | Show all posts
Terima kasih kepada orang  yang menderma kepada lofa yang menderma katil hospital.  
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
user.name replied at 11-6-2021 02:34 PM

Kene letak ke sumbangan N****** tu hahahahahhaahha

Husnuzon je la semoga MO kali nie menjadi rakyt malaysia seng memaafkan
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:34 PM | Show all posts
Eh, x yah nk damage control la pompuan.
Aku ttp la x suke ko ngn laki ko beserta keluarga batak perhatian ko
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Moyangkucing replied at 11-6-2021 02:58 PM
Duit sendiri ke atau duit yayasan? tak baik tau kalau duit yayasan tapi letak nama lopak jer...

Secara logik duit Yayasan la tu. Kan dia baru2 ni ada minta sedekah dari public untuk Yayasan dia berkenaan Covid-19.

Salah satu cabang urusan yg paling mudah masuk kancah dosa, urusan Yayasan. Menubuhkan Yayasan dgn matlamat nak jadi senang / kaya, dgn meminta-minta dari public, satu kecelakaan / kehinaan dari sudut pandangan Islam. Menubuhkan Yayasan utk dapat nama disebut2, itu takabbur / riak... Dan banyak lagi la perkara yg menjerumuskan kpd mungkar. Contoh lain, tempat cuci duit. Yayasan jugak boleh berfungsi sebagai tunggangan utk tunggang Agama.

Tepuk dada tanya iman.

Contoh Yayasan Tan Sri Azman Hashim. Takde pun meminta-minta sedekah dari public utk jana kekayaan. IMO itu konsep Yayasan yg baik. Kalau public nak sedekah, itu bonus la kan. Bukan dgn cara minta sedekah. Meminta sedekah ni kerja hina dari pandangan Agama dan manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Seminggu 2 je nama senyap
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:50 PM | Show all posts
tak malu ke...mintak derma orang ramai tapi dia sorang yg dapat credit .....pastu kat ig suami isteri ni ntah berapa post kat igs tu pasal katil tu.
Orang kalau ikhlas derma akan ada rasa malu and diam2 jer.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
hmm ada bau2 budu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
nape x letak... sumbangan NunHa.. sian bini jah..x dihirau laki ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:02 PM | Show all posts
aku sbnrnye hagak suspicious gak camne lopah cepat je buat sumbangan utk spital. sbb kawan aku ckp la, ikut prosedur kerajaan, kalau sumbangan daripada org perseorangan ni kene ada kebenaran HQ nun. mcm spital ni kene ada kebenaran KKM la. lg2 time pkp ni. even ko NGO nak kasi sumbangan kotak makanan pun ko kene melalui JKM dulu, nak edar tu kene diiringi oleh RELA atau JPAM. takleh main terjah je mcm dewa ebit lew tu.  lg2 kalau melibatkan aset mcm katil ni sbb setiap aset kerajaan ada sistem pendaftaran die, mana punca  die.  hati hitam aku mengatakan ada unsur2 penyucian nama melibatkan kabel besar ni

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:07 PM | Show all posts
maka achik2 pengila tegar jahlop60K bersorak gumbira seolah olah jahlop60K sescui di aidilfitri
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni duit sendiri ke, duit NGO kau? Jgn mcm satu manusia tu, dirembatnya semua credit atas nama dia, terus suci muci kebal bebal. Kalau duit sendiri, baguslah. Kalau duit NGO, mmg itu yg sepatutnya kau buat. So, aku tak kagum sebab minah ni memang ada NGO sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 11-6-2021 04:02 PM
aku sbnrnye hagak suspicious gak camne lopah cepat je buat sumbangan utk spital. sbb kawan aku ckp l ...

I dapat info yg sama juga ttg procedure sumbangan brg2 etc ke hospital @ klinik kerajaan.hopefully ada porumer yg lagi berkelayakan dapat jelaskan utk pengetahuan am kita semua.bukan nk kecam hajah yer,cuma this time harap2 'berita' ttg hajah ni valid tanpa unsur2 negatif spt yg sblm2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:12 PM | Show all posts
Edited by aemon at 11-6-2021 05:49 PM

jah, ko jangan nk rampas takhta usetad abit lew ok...aku x nk tgk perkataaan allahu sebak hati ni yada yada...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Saja iols nak tepek
ADA KENYATAAN AKHBAR LAGI KO ADO?


Neelofa derma katil hospital bernilai hampir RM100,000

PETALING JAYA C Usahawan selebriti popular, Neelofa mengambil inisiatif membantu petugas barisan hadapan dengan menyalurkan sumbangan berupa kelengkapan katil untuk Hospital Melaka yang bernilai hampir RM100,000.

Pemberian tersebut merupakan antara sumbangan pertama yang diusahakan sendiri oleh Neelofa atas rasa tanggungjawab dan keprihatinan terhadap peningkatan kes COVID-19 serta kekurangan katil di hospital-hospital utama.

Menurut pemilik nama lengkap Noor Neelofa Mohd Noor, 32, dalam satu kenyataan akhbar hari ini, niat murni tersebut direalisasikan selepas melihat peningkatan jumlah pesakit Covid-19 setiap hari.

Rasa terpanggil untuk menghulurkan bantuan terutama selepas melihat keadaan  hospital yang semakin sesak kerana terpaksa menampung jumlah pesakit Covid- 19 yang kian ramai.

Jadi, saya ingin memainkan peranan untuk meringankan beban komuniti dan rakyat Malaysia, sekali gus membantu menangani pandemik ini. Saya harap dengan sumbangan yang kecil dan tidak seberapa ini dapat melancarkan proses pemulihan pesakit Covid-19, ujar pemilik empayar jenama Naelofar itu.


KATIL hospital bertulis sumbangan Neelofa.
Dalam pada itu, isteri kepada pendakwah bebas, Haris Ismail itu turut merancang untuk memberikan sumbangan kepada beberapa lagi buah hospital utama di seluruh Malaysia.

Bahkan, bekas pemenang Dewi Remaja 2009/2010 itu juga menyeru agar mana -mana pihak yang terkesan akibat pandemik Covid-19 menghubungi Pertubuhan Kasih Neelofa bagi mendapatkan bantuan.

Insya-Allah, kita akan cuba sebaik mungkin untuk membantu sebanyak mana hospital yang boleh.

Saya juga ingin membantu mereka yang terjejas akibat pandemik. Jika ingin dapatkan bantuan, anda dialu-alukan untuk menghubungi pertubuhan saya menerusi media sosial rasmi atau melalui media sosial milik saya, katanya lagi.

Semalam, Kosmo! Online melaporkan seorang doktor pakar perubatan di bahagian kecemasan Hospital Melaka turut berkongsi beberapa keping foto memaparkan kelengkapan katil sumbangan Neelofa menerusi laman sosial Instagram miliknya.

Difahamkan, kesemua katil yang diberikan Neelofa digunakan serta-merta di bahagian zon kuning di hospital berkenaan. C K! ONLINE
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Tunan at 11-6-2021 04:50 PM
Aneem replied at 11-6-2021 01:44 PM
Sudahlaaaaa..
Kau ingt aku jenis bodoh2..
Ntah2 staf yg uruskan utk sucikan nama..


kalau dia mati malam esok..  sekurang 2 nya dia dah bertaubat..antara dia dgn Allah
kamu nak maafkan dia ke tak tu masalah kamu.. kalau Allah murka dgn dia pun?? tu bukan mslh kamu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
MawarBerduri87 replied at 11-6-2021 02:45 PM
nak jugak eh tampal nama dia disitu. . alhamdulillah syukurrrrrrrr...

senang haters tau..boleh tukar katil. nanti kalau pakcik kamu duduk ats katil, kamu mintala nurse tukar..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 11-6-2021 03:46 PM
Secara logik duit Yayasan la tu. Kan dia baru2 ni ada minta sedekah dari public untuk Yayasan dia  ...

tu duit peribadi

kalau yayasan dia tulis PKN
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list