Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
22478
View
313
Reply

Nama Neelofa Mewangi Sumbang 15 Katil Untuk Pesakit Covid-19

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
user.name replied at 11-6-2021 02:34 PM

Ada ke patut kongsi di IGS sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbaik sangka je la..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk ye yang komen negatif dlm ni, busuk hati punya orang.
Sibuk nak persoalkan itu ini.
Tak ikhlas lah, riak lah, nak sucikan diri lah..
Tahu ke korang isi hati Lofa? Yakin sangat ape yg korang tulis tu betul? Sesedap je tulis bukan2.
Niat dia..antara dia dgn Allah swt lah. Allah je tahu.
Yg korang tak pasal2 nak buat dosa kering tuduh dia macam2 tu apahal?? Bodoh. Org buat baik korang buat dosa.
Sebab dia Lofa, jadi ape kebaikan dia buat perlu dipersoalkan dari a sampai z. Macam tu?

Haters Lofa ni melampau sungguh. Bnyk thread Lofa dekat forum ni, korang maki hamun,  fitnah tak habis2, tak puas lagi ke?
Baca balik tak ape yg korang tulis semua tu?
Jgn ingat ape yg korang fitnah dan maki Lofa, takde balasan ya. Masing2 ade bahagian dia. Tunggu jelah.

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-6-2021 05:19 PM
Ni pun baru tak sampai 3k....terima kasih utk sumbangan. Tapi iols x percaya harga 6k.

Kalau beli through tender mmg kontraktor up harga giler2..... Aku ingat lofa transfer duit je..then pihak hospital yg beli..entahlah Mohon pihak hospital clarified balik
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:29 PM | Show all posts
Meiizu replied at 11-6-2021 05:20 PM
Ye paham sebab kejadian tu membuka mata jugak dia lebih memahami prosedur sebab tu dia ambil inisi ...

sbb tu kawan meols mcm suspicious skit, camne senang je lopak boleh derma kt spital katil2 ni, sbb ni aset kerajaan.  pastu engraved pulak nama sheols kt katil tu. takde maknenye sbb sepatutnye kalau dh jadi aset kerajaan, kene tepek lah hakmilik kerajaan. mcm nih. sedangkan kawan meols ni keje kt sekolah, org nk derma kerusi meja pun gigih sorok-sorok sbb renyah nak tunggu kebenaran ppd. yg sheols ni selamba je tepek nama sheols kt katil tu ha



tp meols tak pastilah mungkin time darurat ni ade keringanan ke ape ke. tp knowing lopah rentas daerah pun lepas kan kt sjr nun, ni plak nk derma2 aset kt hospital kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
muhammadfaruq replied at 11-6-2021 05:01 PM
Katil brand LKL jenis electrical kod BA7001, brapa harga sebuah? sbb mula2 dikatakan katil mcm tue R ...

Tu lah akibatnya kalau jadi serial liar. Kerja asyik membohong utk manusia kagum... Apa mau susah, declare harga rm6k, harga sebenar rm3k... Charge jer kat Yayasan harga rm6k... Untung rm3k. Seronok main duit Yayasan ni.. boleh jadi kaya raya..

Kalau Google / Lazada / Shoppee... sekitar rm3k camtu satu unit. Kalau beli banyak utk tujuan welfare boleh kurang lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:33 PM | Show all posts
wirazam replied at 11-6-2021 05:29 PM
Kalau beli through tender mmg kontraktor up harga giler2..... Aku ingat lofa transfer duit je..the ...

transfer duit tu mcm mustahil, sbb jabatan kerajaan mane ade akaun bank. kecualilah kalau masuk akaun kelab kebajikan hospital. tp tu pun meols rasa sape sanggup nak beli katil ni secara persendirian sbb jbtn kerajaan ni pun ada procurement dept theyols. kalau kene audit gagap ko nak menjawab kenapa beli aset tak pakai peruntukan kerajaan. apepun meols husnozon maybe lopah ada kabel besar di peringkat HQ tu yg mudah je die nak derma aset pd spital ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 11-6-2021 09:22 AM
Ada ke patut kongsi di IGS sendiri

Hahahahihihi mcm giler kuasa je..
Org lain derma senyap2 je..tgn kanan memberi..sorokkan tgn kiri..mungkin nk lps dr byr incometax?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
jijioaynna replied at 11-6-2021 04:26 PM
Akhir zaman...buat kebajikan kena heboh2..kalau ada sifat riak,sia2 je lah puan nilopa..dgn imej as  ...

Tadi iols ada tgk rancangan chit chat bersama ustaz puriz jadi tetamu katanya org dulu buat hanya Allah yg tau tu dpt balasan berganda dari Allah tapi org sekrg buat tunjuk Kat socmed dapat pujian Dari manusia saja .tu seblm puriz kawin la
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 11-6-2021 05:29 PM
sbb tu kawan meols mcm suspicious skit, camne senang je lopak boleh derma kt spital katil2 ni, sbb ...

Iols pun pelik camne cikpah voley bubuh sticker nama dia. Kalau takde bukti gambar sticker nama dia, iols husnuzon yg dia mmg berniat nak derma..
Nihh kira kabel besaq nihh.. fuiyoo... camne voley main pintas2 dlm kkm?

Rega pon mcm rega kena up dgn org tgh..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 11-6-2021 05:34 PM
Hahahahihihi mcm giler kuasa je..
Org lain derma senyap2 je..tgn kanan memberi..sorokkan tgn kiri ...

Seblm ni lofa byk yg derma senyap...byk menderma lofa ni...esok esok kalau dah lofa dah tiada kat dunia nih...masa tu baru terbuka semua kot...mcm arwah abam tuh..rupanya dia byk menderma...Cuma utk nih, maybe atas nama pertubuhan kasih neelofa kot...but yet knp perlu nak letak sticker neelofa tuh...itu yg musykil sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:39 PM | Show all posts
adakah melaka akan jatuh ke tangan selangor pula?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga lofa dimurahkan rezeki dan dibetulkan niat semula...siapa kita nak menjuri keikhlasan dia kan
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Gitewww bagi sumbangan tapi tetap tempel nama kat katil.
Sifat show off dan lopak berpisah tiada
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 11-6-2021 09:39 AM
Seblm ni lofa byk yg derma senyap...byk menderma lofa ni...esok esok kalau dah lofa dah tiada kat  ...

Wpun sebesar kuman pak dol x percaya dia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
tulip-rain replied at 11-6-2021 05:28 PM
Teruk ye yang komen negatif dlm ni, busuk hati punya orang.
Sibuk nak persoalkan itu ini.
Tak ikh ...

Mcm bercakap depan cermin pulak... Hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 11-6-2021 05:29 PM
Kalau beli through tender mmg kontraktor up harga giler2..... Aku ingat lofa transfer duit je..the ...

Pergh....mmg hanat la sapa yg buat mcm tu.. Boleh dpt 30 katil dgn kos 90k tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 11-6-2021 05:31 PM
Tu lah akibatnya kalau jadi serial liar. Kerja asyik membohong utk manusia kagum... Apa mau susah, ...

Bro.. Katil dia dlm 1.5k.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-6-2021 05:47 PM
Pergh....mmg hanat la sapa yg buat mcm tu.. Boleh dpt 30 katil dgn kos 90k tu.

Itulah...aku tak tahu sgt pasal prosedur kerajaan nih...brg boleh beli online knp nak beli through org tengah pulak kan..dah Tu harga mark up giler2...bukan boleh dpt byk penjimatan kalau beli online nih..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 11-6-2021 05:54 PM
Itulah...aku tak tahu sgt pasal prosedur kerajaan nih...brg boleh beli online knp nak beli through ...

Betul.. Aku sokong ja dia bg sumbangan..tapi mcm melampau mark up harga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list