Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
22479
View
313
Reply

Nama Neelofa Mewangi Sumbang 15 Katil Untuk Pesakit Covid-19

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 08:07 PM | Show all posts
Biasalah penyucian, team pr main peranan
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 11-6-2021 07:44 PM
Tak sama kaka sara.. ini katil takda tulisan nama sumbangan jahhihahiha menggunakan kertas a4.. le ...

Muahahahaha.. Maafkan kak sarah.. Kena tersilap menilai katil lopak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
muhammadfaruq replied at 11-6-2021 07:53 PM
btw....rasa harga yg sis sebut nie ada logiknya

Cari kat lazada.. Ada harganya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-6-2021 05:48 PM
Bro.. Katil dia dlm 1.5k.

Secara zahirnya ini satu penipuan terancang dan satu perangai takbur... Takabur dalam erti kata membesarkan diri utk nampak hebat. Benda yg lebih kurang harga rm1.5k dia sudah up 10 kali ganda... jadi rm15k. Senang hati la kan sebab charge kat duit 'Yayasan saya' rm15k, beza tu masyuuk..

Umpamanya camni la, ada satu orang tu dia minta derma kat orang kampung, kononnya nak tolong orang susah beli katil tido... Dia pergi pekan beli satu katil rm5000, tapi sebenarnya rm500 jer.. dia pun canang kat semua orang kampung, dia beli rm5000... Ikut pandangan ulama fiqh dan tasawuf, ini duit haram (duit hasil dari tipu + duit minta sedekah utk hidup senang).
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 11-6-2021 04:02 PM
aku sbnrnye hagak suspicious gak camne lopah cepat je buat sumbangan utk spital. sbb kawan aku ckp l ...

Kan. Mana boleh suka hati ko nak letak kat specific hospital jer.. Mesti melalui KKM dan nanti KKM akan aturkan ke mana sumbangan atau katil2 tu.. Bukanlah aku mempertikaikan budi dia. Bagusla sucikan diri time2 netizen dah naik menyampah ni. Betullah MO dia tu dari dulu gitu. Tapi syukur alhamdulillah ada lagi sifat prihatin dalam diri jah
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:20 PM | Show all posts
katil berapa ringgit ja sebijik.. hang balaih kata harga sampai 6k sebiji.. nak kata bagi ngan accessories machine len, katil ja aku nampak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 11-6-2021 05:54 PM
Itulah...aku tak tahu sgt pasal prosedur kerajaan nih...brg boleh beli online knp nak beli through ...

La ni ramai orang buat 'Yayasan saya' nak hidup senang kaya raya bro.. senang nak corner baring pusing sana pusing sini.. janji dapat sanjungan manusia.

Katil rege rm1.5k, Yayasan Saya mark up jadi rm15k. Beza tu masyuuukk tu.. charge jer akaun Yayasan Saya. Kedengaran hebat bukan? Yer, hebat songlap duit sedekah manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 11-6-2021 08:15 PM
Secara zahirnya ini satu penipuan terancang dan satu perangai takbur... Takabur dalam erti kata me ...

Membesar2kan infaq @ sedekah..ermmm...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 11-6-2021 06:47 PM
setahu iols, sumer masuk dlm inventori ada nombor lain2 jah.. takde maknanya nak label dgn nama or ...

Selalu syarikat yang hantar tu label sementara.. Pihak hospital galakkan label sebab kadang2 byk sgt sumbangan at one time takut confuse pulak.. Bila dah settle dapat surat sumbangan dan dapat kelulusan KKM maka pihak hospital akan guna label sendiri yang ada barcode selepas daftar dalam sistem.. Ataupun memang Hosp Melaka nak hargai penyumbang dengan cara begitu terpulanglah kepada Pengurusan mereka
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:23 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 11-6-2021 06:47 PM
setahu iols, sumer masuk dlm inventori ada nombor lain2 jah.. takde maknanya nak label dgn nama or ...

betui... kalau audit ikut jumlah barang and location barang, sbb contoh la katil tu dah dikira asset.. masuk record.. tak perlu tau sapa bagi ka apa.. just masuk record atau sistem as asset sahaja.. hehehehe... nnti hosp ka, kilang ka, depa buh stiker asset tu ngan asset number tu... kita kira yang tu ja.. record barang masuk and barang lupus ja..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 11-6-2021 08:20 PM
katil berapa ringgit ja sebijik.. hang balaih kata harga sampai 6k sebiji.. nak kata bagi ngan acces ...

@sarah82 dah check rm1.5k jer harga runcit satu unit..  mula2 dia claim rm15k.. bila fikir tak berapa nak logik harga tu, dia adjust jadi rm6k satu unit..

Licik bukann?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 11-6-2021 08:26 PM
@sarah82 dah check rm1.5k jer harga runcit satu unit..  mula2 dia claim rm15k.. bila fikir tak ber ...

6 k.. Katil yg ICU guna..tu pun ada yg bawah 6k..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hihi..kalo aset sumbangan ke apa tak letak nama pun..dlm tu ad ruangan sumber..just tulis sumbangan aje..then masa coding pun xde letak nama...just series no ikut kuantiti aset diterima...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:41 PM | Show all posts
bro_kr replied at 11-6-2021 08:26 PM
@sarah82 dah check rm1.5k jer harga runcit satu unit..  mula2 dia claim rm15k.. bila fikir tak ber ...

kalau 15k maybe la boleh dpt satu item medical device lain.. licik nooo.. dia tau tololwers dia bukan cerdik sgt pun... tau nak menyembah ja.. heheheheh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 11-6-2021 08:41 PM
kalau 15k maybe la boleh dpt satu item medical device lain.. licik nooo.. dia tau tololwers dia bu ...

Kan ahli keluarga dan dia sendiri secara terus-terang kasitau... Orang Melayu ni bodoh njing...

Dia sendiri... Orang Pakistan mesti la kuat (hebat)...

P/S - Assuming pentaksub dia sebahagian besar golongan Melayu yg dicerca bodoh... Pentaksub yg vocal mencerca ni rasanya ahli keluarga / pencacai upahan / geng leluhur dia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:16 PM | Show all posts
sis pernah beli katil ni kt lazada 1,600 tahun 2018 utk arwah mak...

now 2021 dah mahal jahhh 15,000.00

#doneruler
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 11-6-2021 12:22 PM
ok la ni ak puji la. repair damage kn. pandai staff dia cari idea ( ke idea dia sendiri). staff mak  ...

Nanti mak dia derma daging rimau nangis pulak
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 11-6-2021 07:19 PM
Puji je lah, tu semua duit agen2 yang tolong kambuskan produk2 dia tu dan beli produk dia bertimbun2 ...

Lepas nih lebey ramai yang terpesona dengan jah
Lagi ramai korbankan duit ringgit beli produk jah atau berlumba jadi agen demi nama jahlop
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 11-6-2021 03:46 PM
Secara logik duit Yayasan la tu. Kan dia baru2 ni ada minta sedekah dari public untuk Yayasan dia  ...

Suka komen bro kr
Kipidappp
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list