Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
22474
View
313
Reply

Nama Neelofa Mewangi Sumbang 15 Katil Untuk Pesakit Covid-19

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-6-2021 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 11-6-2021 04:02 PM
aku sbnrnye hagak suspicious gak camne lopah cepat je buat sumbangan utk spital. sbb kawan aku ckp l ...

cuba tanya akak lawyrer yg uruskan tu
ig @akaklawyer
dia yg tolong
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhir zaman...buat kebajikan kena heboh2..kalau ada sifat riak,sia2 je lah puan nilopa..dgn imej as such, we expected more than that frm u.be humble a bit pls.kalau hati kita baik,xpayah trying too hard to impress people. Just sayin.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols jarang nak msuk
Thread jahlofake ni
Ni msuk nak komen jugak
Perkara baik iols puji jer
Bagus ler benda baik buat sumbangan
Tpppppppppi
Iols ada baca benak komen 1 page
Katanya bukan lofake yg war2 harga tu
Berapa sumbangan tu tp pihak hospital
Bila iols tengok katil bagi sticker nama sheols
Dier repost org tag sumbangan tu
Dh nampak MO sama penyucian diri
Kalau betol sheols ikhlas
Dier akan suh pihak hospital diam jer
Tak pyh buat video nak ucap terima kasih
Cukup tahu tangan memberi dan menerima
Pihak hospital akan hormat permintaan kita
Ni mmg nampak team dier bijak
Buat permainan halus
Bagitau harga katil
Jumlah total sumbangan
Kalau nak pahala buh wakaf jer
Nak jugak buh nama sheols sorang
Ni kalau benakss marah
Jgn nak salahkan org negative memanjang
Dh idola uols buat perangai tak henti2
Ingat cerita pengembala gan kambing tak?


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 11-6-2021 04:23 PM
tu duit peribadi

kalau yayasan dia tulis PKN

Kalau dah tuan badan kata "kalau perlu bantuan, sila hubungi Yayasan saya"... secara logiknya duit 'Yayasan saya' dari sedekah orang ramai la kan...

Ker kira duit 'Yayasan saya' tu, duit peribadi saya juga?

Rujukan - suratkhabar yg forumer dah tempel kat atas.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Katil2 tu semua letak nama jahhihalop tu mungkin untuk tujuan audit.. kira ok la tampal kertas bukannya engraved..

Dah 2x iols hudsnuzon dlm thread ni..  walaupun motif jahhiha letak dlm ig story pasal sumbangan ni.. mintak puji ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 11-6-2021 04:34 PM
Kalau dah tuan badan kata "kalau perlu bantuan, sila hubungi Yayasan saya"... secara logiknya duit ...

tak sama
yg yayasan tu lebih kpd bantuan makanan..baiki2 .. yayasan dia tu byk tolong b,40 je.. yg derma org ramai tu..

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
jijioaynna replied at 11-6-2021 04:26 PM
Akhir zaman...buat kebajikan kena heboh2..kalau ada sifat riak,sia2 je lah puan nilopa..dgn imej as  ...

Kalau ada unsur riak walaupun sebesar zarrah (atau lebih kecil dari zarrah), kalau sia-sia tak dapat apa ok lagi... Tapi dapat laknatullah... Dan laknat manusia juga, walaupun ada la pemuja yg memuja memuji idolat mereka..

As I mentioned earlier, urusan buka Yayasan yg jenis minta sedekah dari public ni urusan yg mudah tergelincir ke kancah mazmumah (perbuatan tercela).

Sama gak dengan business human trafficking (human supply). Satu business yg mudah sangat tergelincir dgn kerja2 jahat / zalim.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jijioaynna replied at 11-6-2021 04:26 PM
Akhir zaman...buat kebajikan kena heboh2..kalau ada sifat riak,sia2 je lah puan nilopa..dgn imej as  ...

riak ke. tak.. ikhlas ke tak ikhlas ke tak penting...

tp hospital tu mmg tengah terdesak sgt nk katil..

kamu doa jelah banyak2 dia dibalas tuhan atas semua kejahatan  yg dia dah lakukan ... peace
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Katil brand LKL jenis electrical kod BA7001, brapa harga sebuah? sbb mula2 dikatakan katil mcm tue RM15k sebuah kmudian RM6k sebuah? Berapa ye harga sebuah sebenarnya? Siapa tahu harganya?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:05 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 11-6-2021 05:13 PM
annehuda replied at 11-6-2021 04:02 PM
aku sbnrnye hagak suspicious gak camne lopah cepat je buat sumbangan utk spital. sbb kawan aku ckp l ...

Haa aku baru nak taip pasal ni.
Aku slalu derma fb abd ghani haron
Dah meninggal dia.
Masa dia hidup ada dia buat fb posting nak derma wheelchair kat hosp tak jadi.tak sebut hosp apa...ada prosedur dia tak setuju sebb hosp nak simpan dulu, ada sangkut paut dgn proses register aset.then dia rasa mcm takjadi hanta wheelchair tu bila pihak hosp takleh bagitau brapa lama proses...kata dia nanti mende tu bsawang buruk gitu je.
Wheelchair tu dia derma kat tmpt lain pulak.

Then dia ada lagi salurkan derma org ramai,cth mcm aircond kat pusat dialisis ...kebanyakan derma sekitar kedah.
Sebab kejadian hosp tu dia cari tmpt yg boleh senang terima
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke nak letak nama hang lopak?? Kalo duit yayasan, patut letak nama yayasan jer
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Serius 6k??? Ada remote pun skrg rm2.5k
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Semoga bertambah2 lagi rezeki Noor Neelofa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:12 PM | Show all posts
sarah82 replied at 11-6-2021 05:07 PM
Serius 6k??? Ada remote pun skrg rm2.5k

Mcm kes vivy laa derma shawl kat frontliner mention total harga sale barulaaaa bunyik ratus2 ribu.
Gamaknya yg ni 6k sekali comision,transportation ,petrol toll
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bnda bgus i ok je...alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:15 PM | Show all posts
alhamdulillah
meols cuba utk husnuzon tp ntah la hati berkeladak hitam ni payah nk menerima selepas byk perkara terjadi bertindan tindan perbuatan satu keluarga yg lapar perhatian ni

kebanyakan org perseorangan yg buat amal atau sedekah jariah dgn ikhlas, mesti akan bagitau pada penerima sumbangan utk merahsiakan nama mereka, cukup sekadar "hamba Allah"
kalau daripada persatuan/kelab/ngo, biasanya mmg akan disebut sebab ianya melibatkan sumbangan org ramai (crowd funding). tp ada jgk yg perseorangan buat crowd funding dan credit tanpa sebut nama penderma, cukup sekadar dia bagitau tolong uruskan sumbangan

lopa?? siap tampal nama sendiri kt katil ekkk..kalau tuan diri takmo, mesti pihak penerima menurut arahan...

gituuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bro_kr replied at 11-6-2021 03:46 PM
Secara logik duit Yayasan la tu. Kan dia baru2 ni ada minta sedekah dari public untuk Yayasan dia  ...


Mestilahhh sumbangan peribadi hajjah bungkus... kan letak nama dia seorg tu... dia pun tak nafikan.. tak bagi apa2 statement pun dr yayasan... hajjah bungkus kan kaya raya, mengikut kata pemenat2 beliau.. gitewww.. husnuzon habis ni hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:17 PM | Show all posts
Meiizu replied at 11-6-2021 05:05 PM
Haa aku baru nak taip pasal ni.
Aku slalu derma fb abd ghani haron
Dah meninggal dia.

setau i pusat dialisis ni bukan bawah kerajaan. tp kerajaan bagi subsidi melalui perkeso kalau nak buat dialisis. mungkin sbb tu senang nk buat sumbangan kt pusat dialisis sbb tak terikat dgn prosedur kerajaan.  mmg nmpk renyah tp i faham, kalau kerajaan main terima je, nnt ada lah mulut2 bising cakap ni rasuah la, senang dpt projek la ape la. sbb aset kerajaan ade spesifikasinye mane bleh pakai hentam beli je
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 11-6-2021 05:12 PM
Mcm kes vivy laa derma shawl kat frontliner mention total harga sale barulaaaa bunyik ratus2 ribu. ...

Ni pun baru tak sampai 3k....terima kasih utk sumbangan. Tapi iols x percaya harga 6k.

Screenshot_20210611-171830_Lazada.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:20 PM | Show all posts
annehuda replied at 11-6-2021 05:17 PM
setau i pusat dialisis ni bukan bawah kerajaan. tp kerajaan bagi subsidi melalui perkeso kalau nak ...

Ye paham sebab kejadian tu membuka mata jugak dia lebih memahami prosedur sebab tu dia ambil inisiatif fokus cara lain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list