Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1507
View
35
Reply

Ahli Parlimen Korea Selatan Cetus Kemarahan Peminat BTS Kerana Tatu

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-6-2021 12:50 PM | Show all posts |Read mode
Seorang ahli Parlimen termuda Korea Selatan memohon maaf selepas mencetuskan kemarahan peminat kumpulan K-Pop popular BTS.


Ryu Ho-jeong mencetuskan kemarahan selepas menggunakan gambar tatu seorang anggota kumpulan tersebut, iaitu Jungkook sebagai bahan untuk mempromosi kempen melonggarkan undang-undang tatu di negara ini, lapor AFP.




Kredit foto: Korea JoongAng Daily




Ho-jeong didakwa cuba membawa Jungkook ke dalam kancah politik oleh para peminat fanatiknya.


Korea Selatan mempunyai undang-undang tatu yang ketat, menyaksikan proses itu diklasifikasikan sebagai prosedur perubatan dan hanya boleh dilakukan oleh doktor bertauliah.


Mana-mana pihak yang didapati melanggar undang-undang tersebut boleh berdepan dengan hukuman penjara.


Ho-jeong yang mengaku beliau juga merupakan antara peminat BTS, memuat naik gambar tatu Jungkook dalam akaun media sosialnya.


Dalam kempennya, Ho-jeong mengusulkan rang undang-undang untuk membenarkan artis melukis tatu diberi latihan untuk sah di sisi undang-undang negara ini.




Kredit foto: NME




Seorang daripada peminat BTS menggesa ahli Parlimen wanita berusia 28 tahun itu memadam gambar tersebut.


Jangan gunakan selebriti untuk kempen politik anda. Saya gembira kerana tidak lagi menyokong parti anda, tulisnya.




Sumber: Utusan
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-6-2021 01:11 PM | Show all posts
cube check profil pengkritik tu, msti org pmpn.

tak abis2 sentap isu bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Bts tu pun tak sedar korang wujud. Korang je yg bagai nak rak menyembah bts tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:36 PM | Show all posts
gelabah la peminat2 bts ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
gelabah btl peminat bts..i ni suka korea jgk tp i tade taksub mcm army..tp i dh strt suka plak dgr lgu bts..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang komen dan kecam tu pun semua perempuan huduh bbnu andartu. Bercermin mata, muka penuh jerawat, mata sepet. Takde kerja, menganggur, takde simpanan dan kerja perabih duit beli album kpop, bilik hodoh macam kuil penuh poster KPOP. Ataupun di ringkaskan sampah masyarakat. Sekian. Titik noktah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
peminat bts pon taksub sggh dgn ahli2 bts ni....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 11-6-2021 02:38 PM
gelabah btl peminat bts..i ni suka korea jgk tp i tade taksub mcm army..tp i dh strt suka plak dgr l ...

Lagu bts sedap. Each member tu ada voice lain2 so mcm compliments la in a song bila bergabong
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Army lembik. Buat rosak makna army je. Army = askar = gagah perkasa
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:46 PM | Show all posts
Kenapa la nak cacah tatu? Buat badan kau jadi hodoh je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa la bts tengah mencanak sekarang, politician ni pun opportunist. Sebab dah berjaya pinda akta bagi BTS tangguh dorang punya military service.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga populariti bts pupus dlm masa terdekat bawak skali army berkubur. kambus beramai2 blkg rumah @dudaberhias
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:07 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 11-6-2021 04:02 PM
semoga populariti bts pupus dlm masa terdekat bawak skali army berkubur. kambus beramai2 blkg rumah  ...

hey choiii!!!! tak layak army2 ni dikambuih belakang rumah iols, tak pasal2 nanti habis mampoih pokok2...

elok kambuih dekat lombong berhampiran tasik chini tu bagi di santap naga2 sampai kenyang... second option di semadikan dalam gunung berapi... campak jah semua dari atas kawah gunung krakatoa...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:14 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 11-6-2021 02:40 PM
Yang komen dan kecam tu pun semua perempuan huduh bbnu andartu. Bercermin mata, muka penuh jerawat,  ...

surprisingly, army bts yang aku kenal in real life dan online kebanyakan kerja bidang sains..medical officer, researcher, phd holder, biologist..kali pertama jumpa fans kpop group yang bukan bbnu semata-mata...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tau nama jungkook pasal berkhemah bersama si nopal dl tu je
Xde la aku kesah pasal bts ni semua, lps zaman aku dah pun
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:23 PM | Show all posts
artis berpasukan kpop ni cuma reti miming je kan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
setori_mori replied at 11-6-2021 03:28 PM
Lagu bts sedap. Each member tu ada voice lain2 so mcm compliments la in a song bila bergabong

ni btl..i br start lyn lgu dorg lps kes bts x mcd aritu..so selalu scroll2 kt ig bdk2 dk post lgu bts..so i strt dgr jd suka tp tade la nk obses..suka dgr lgu jer
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:13 PM | Show all posts
MP ni 28 years old - bawa isu org muda tattoo? hmm...??? tak ada isu yg more pressing ke di Korea ni? i mean wow laaa....Malaysia ni soal soal serious berbaris - darurat , Covid-19, PRU , now mageran ya ALLAH...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 11-6-2021 03:46 PM
Kenapa la nak cacah tatu? Buat badan kau jadi hodoh je.

Lepas gian.. kecik2 dulu susah nak dapt kertas kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin: Kenapa la nak cacah tatu? Buat badan kau jadi hodoh je.

betul. nampak kotor je. kita ni sedangkan parut je pun lagi nak sental bagi hilang.dorang saja mencacatkan kulit. i komen general bukan kpd jungkook bts je. tk payah la perasan ada tatu nampak macho
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list