Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1984
View
25
Reply

Selepas 32 Tahun Hidup, Pertama Kali Saharul Ridzwan Puasa 6 Dan Makan Dalam Talam

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-6-2021 01:48 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon, Saharul Ridzwan mengakui dia bersama isteri berasa amat rindu untuk menghadiri majlis ilmu yang dikendalikan oleh penceramah popular, Ustaz Ebit Lew yang diberi nama Seminar Keluarga Sunnah.


Jelas Saharul, seminar tersebut telah banyak mengajarnya untuk mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan mengikut sunnah dan syariat Islam.


Katanya lagi, selain makan di dalam talam, tahun ini juga merupakan kali pertamanya dia melaksanakan ibadah puasa 6.




Foto: IG




Rindu dengan suasana macam ni. Seminar Keluarga Sunnah, dengan ustaz @ebitlew, first time isteri saya yang ajak, bersungguh-sungguh dia nak pergi.


Time tu saya ikutkan je. Dengar je, rupa-rupanya baru tahun ni belajar-belajar wujudkan sunnah kat rumah. Tahun ni first time makan talam dengan isteri. Tahun ni first time seumur hidup puasa 6, tulisnya.


Kenyataan tersebut dikongsikan oleh pelakon drama, Sabarlah Duhai Hati itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.




  



Dalam pada itu, Saharul turut berharap agar dia dan isteri sentiasa dibukakan pintu hati untuk mendalami ilmu mengenai Islam.


Allah, selepas 32 tahun hidup. Tahun ni, saya pulak ajak dia. Asbab doa orang yang kita sayang. Semoga Allah buka pintu hati kita @deenaemir. Amin Ya Allah.


Semoga kita terus mendoakan orang yang kita sayang dan seluruh umat. InShaaAllah, jelasnya lagi.


Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen tumpang gembira melihat perubahan positif keluarga tersebut selain turut mendoakan semoga Saharul dan isteri akan kekal bahagia hingga ke jannah.




  



Moga yang pertama tu buka jalan untuk yang seterusnya. InsyaAllah Amin.


Alhamdulillah, semoga menjadi asbab kita semua sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah SWT.


Semoga Saharul sekeluarga istiqamah dalam kebaikan. Amin ya rabbal alamin.


Bertuah dapat isteri macam Abang Saharul ni. Memang isteri solehah, antara reaksi-reaksi netizen yang ditinggalkan di ruangan komen.




  



  



Untuk rekod, Saharul dan isteri, Qaabila Deena Emir telah pun melangsungkan majlis perkahwinan pada September 2016


Hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini telah dikurniakan dua cahaya mata iaitu Muhammad Luth Ali, 3 tahun dan Fateema Azzahra, 8 bulan.-CARI


Sumber: Media Hiburan
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-6-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni pun nak dijadikan gosip ke ngok????????
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus la..tapi bila dah berubah, masuk tabligh, isteri pun tudung labuh, baik ko stop belakon cari job lain.

tak sesuai dgn penampilan isteri ko. isteri dk rmh tapi ko terhegeh belakon drama akasia laki bini atas katil. lol.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus dia ni, blakon pun xde la peluk2 pompuan..dpt pulak bini cantik..tutup aurat..bertuah kau sahrul..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm.. Bini dia ni fake.. Jenis nmpk lembut tp snobbish.. Grumpy pon iye.. Seb baikla muka ada.. Klu x da lama kena tinggai
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni buat apa pun tetap lah x da aura.. berlakun lembik je pastu suka acah2
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 skolah rendah, ada la mkn talam.. jaman now ada ke org nak mkn talam???
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni rupa ada..Tapi tang style lakon sama ja.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
masa maulud makan dlm talam pe..nasik briani bawah timbunan nasik tu tu tu ada tolor ada ayam .makan 7 org satu talam.lepas tu minum
air sirap bandung soda..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:18 PM | Show all posts
Lagi satu penunggang agama....

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:39 PM | Show all posts
Laaaaaaaaaa.... pose 6 pun dah jadi pelik n kene gosip ke?
BTW, suke tgk bini die.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:43 PM | Show all posts
Bagus la, belum terlambat utk berubah ke arah yg lebih baik. Asalkan tak jadi penunggang agama sudah lah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik yg pandai SPM India kat CI sana tuh pun dpt puasa 6 dikala umurnya 17 tahun ..itu lebih Ada nilai berita ye
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
adoi sori la i tak bole la makan dlm talam. tambah ada jenis yg cekup semua lauk dgn jari penuh makanan.adoi. kalau org lain bole silakan la.katanya sunnah
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga terus istiqamah
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Xkan masa umo 1 hingga 6 bulan pon nak kira...sebab masa tu leh mkn makanan pejal
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini dia hari tu buat ig story tunjuk koleksi mekap yg ada, pastu tambah caption still nak beli lagi walaupun mekap yg sedia ada dah banyak... Aku  macam...errrmmm motip kau? Pastu tak lama lepas tu dia delete story tu, pakai litup sampai ke pinggang pun mekap tebal 7 langit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Both fake lagi2 bini kemut perasan ko..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
teringat pulak masa study kat u dulu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list