Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
18631
View
174
Reply

"You so fake on camera mom", Aleesya kantoikan Erra yang sedang "propa" pasal rutin harian

[Copy link]

Author: bubuk_bearbear       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-6-2021 07:20 AM | Show all posts |Read mode





Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP3.0) dilaksanakan,  pelakon dan penyanyi, Erra Fazira dilihat kerap pula berkongsi video bersama anak perempuan kesayangannya, Engku Aleesya di Instagram.


Sebelum ini pelakon itu berkongsi video joget TikTok bersama anaknya untuk mengisi masa lapang. PKP bonding katanya.


BACA JUGA : "Cantiknya, kakak dan adik ke ni?" Netizen teruja tengok Erra Fazira dan Engku Aleesya berTiktok







Terbaru, Erra memuat naik video berdurasi dua minat lima saat bersama anaknya dan dengan yakin menceritakan tentang rutin hariannya kepada peminat.


Menurut Erra, setiap pagi dia akan bangun sebelum waktu Subuh untuk solat, jogging dan pergi ke pasar kemudian menyediakan sarapan untuk Aleesya. Lucunya, Aleesya terus tergelak besar ketika mendengar ibunya berkata begitu.


  



Rupa-rupanya Erra hanya "propar" sahaja mengenai rutin hariannya untuk mengusik Aleesya. Namun reaksi Aleesya yang begitu jujur menafikan apa yang ibunya beritahu "dihadapan kamera" telah menarik perhatian peminat.







Bijak betul Aleesya, sudah tentulah hasil dari didikan Erra dan bekas suaminya, Engku Emran yang pandai mendidik anak.



Apa-pun Aleesya memang terbaiklah, jujur dan berani tegur bila ibunya cakap benda yang tak betul walaupun ibunya hanya gurau sahaja. - CARI







Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:27 AM | Show all posts
setepek kena sound fake dengan aleesya.. menipu lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:34 AM | Show all posts
*you're so fake.
fake is an adjective, so kene ade verb to be sblm nye.

I beautiful <---- salah
I am beatiful <---- betul

you fake <---- boleh jadi betul kalau fake tu verb.

contoh : You fake your results?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ni tgh tiktok challenge skrg ke...Ada baru2 ni mak n anak video sama jugak concept...anak ckp bgn pukul 6am solat subuh pergi jogging beli bfast ...mak dia kat sebelah gelak ckp menipu jer...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib dia kata tido balik
Kalau dia kata tak bangun subuh habislah kena kecam
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:40 AM | Show all posts
bijak dan nampak matang je aleesya.. kesian juga mak ayah dia divorce kalau tak alangkah lagi bagus. tapi dah takdir kan nak buat macam mana.huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:41 AM | Show all posts
tak rasa propar.. erra memang nak membongkak.. tapi anak dia kantoi kan dia

aku percaya dia tak pandai pun buat kek

gigi aleesya tak cantik.. harap nanti pasang braces

you look gorgeous aleesya,, stay safe
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:42 AM | Show all posts
shysari replied at 24-6-2021 07:39 AM
Nasib dia kata tido balik
Kalau dia kata tak bangun subuh habislah kena kecam


sah2 lah erra tak akan pos kat ig kalau cakap camtuh



Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
haha kantoi erra..anak beranak ni mmg ka sweet sgt tgk
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx: *you're so fake.fake is an adjective, so kene ade verb to be sblm nye.I beautiful &lt;---- salahI am beatiful &lt;---- betulyou fake &lt;---- boleh jadi&nbsp;&nbsp;...


Saya percaya nanti dia lagi improve in the future. Pronouns pun dia belum berapa betul lagi. Aunty tu dia cakap "he". Tapi saya percaya dia dah faham many words
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas Aleesya pakai braces nanti, mesti tambah lawa...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Bgusnya ank dia jujur sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:47 AM | Show all posts
redz85 replied at 24-6-2021 07:41 AM
tak rasa propar.. erra memang nak membongkak.. tapi anak dia kantoi kan dia

aku percaya dia tak p ...


gigi susu lagi kot sebab dia pun baru 12 tahun kan..besar2 giginya. nanti tumbuh baru cantiklah tu


Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
redz85: tak rasa propar.. erra memang nak membongkak.. tapi anak dia kantoi kan diaaku percaya dia tak pandai pun buat kek gigi aleesya tak cantik.. hara ...


Ni memang ada tiktok challenge la, selalu i tgk student propa depan mak dia.
Takkan la tetiba erra nak membongkak dan post pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak thread macam nak trigger acik forum asyik asyik thread anak saudara tiri lembaga katil nilai
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Dh ada challenge cmni kt tiktok chuols...challenge la kot...dkt ig explorer pn ada.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Reaksi muka aleesya bila mommy dia membongak tu yang comel sangat aiihh.. Budak2 jangan la nak menipu sebab dorang memang tak kan back up punya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
bila aleesya boleh kantoikan kuarga family mak baru pulak{:hooray
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98: Bukan ni tgh tiktok challenge skrg ke...Ada baru2 ni mak n anak video sama jugak concept...anak ckp bgn pukul 6am solat subuh pergi jogging beli bfast ...


Oo ya ke. Tak tahu pula. Thanks info sis
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 24-6-2021 08:04 AM
bila aleesya boleh kantoikan kuarga family mak baru pulak{:hooray

Dia mana ada ig sendiri. Erra tak bagi kot. So macam mana nak kantoikan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list