Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
20194
View
301
Reply

"Jika Ada Pahala Saya Hadiahkan Buat Mak Ayah,"- Ebit Lew Buka Rumah Transit Pesakit Kanser

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-7-2021 02:59 PM | Show all posts |Read mode
Pendakwah bebas, Ebit Lew hari ini membuka sebuah rumah transit bagi kemudahan pesakit kanser di Taman Tasik Titiwangsa.


Ebit Lew menerusi perkongsian di Instagram berkata, Rumah Kasih Umat itu disediakan percuma tanpa sebarang caj untuk kegunaan pesakit kanser yang perlu berulang-alik mendapatkan rawatan di hospital sekitar Kuala Lumpur.


Masa ayah saya sakit kanser. Saya terdengar ayah saya menjerit sakit menangis. Tak tahan tengok. Kadang morphin dan ubat tidur tak hilangkan sakit.


Saya beberapa kali ziarah rumah kanser. Anak-anak kecil berlari sana sini sakit. Ramai yang kadang tidur dalam kereta atau sana sini sementara datang nak tunggu rawatan. Ada mak ayah berhenti kerja untuk jaga anak-anak. Zaman sekarang lagilah, katanya.




Foto: Kosmo


Ebit berkata, dia turut bersyukur kerana kemudahan tersebut juga sudah dimulakan oleh badan kerajaan atau persendirian dan menyifatkan pembukaan rumah transitnya itu adalah sebahagian kecil dari usaha kerajaan dan orang ramai.


Terima kasih semua yang selama ini bersama usaha ini. Semoga setiap anak kanser yang tiada dosa ini menjadi asbab kasih sayang Allah pada kita.


Ya Allah jika ada pahala semua ini saya hadiahkan buat mak ayah saya. Semoga Allah letak mak ayah kita dalam syurga Firdaus, katanya. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah keluar gua {:question

{:dot
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by missbigrockstar at 31-7-2021 03:10 PM

Sorry double post.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah finally dia keluar dengan aktiviti penyucian seperti biasa
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia sudah mari kali ni caption dia bagi credit kepada semua. Takda bunyi saya, saya. Adakah dia sudah belajar dari kesilapan
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupanya keturunan indon caprut..patut kuat pusing
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayu ...sayu....mak saya ..ayah saya ..budadari
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Cable mana lah yang dia dapat nih
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Besarnye nama kat papan tanda....mesti gune duit sendiri ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:24 PM | Show all posts
Nk tgk laporan audittukg audit bukan dari adik atau kerabat sndr yeyg vid tu lantak la..lelaki sangap mmg ada dimana2
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia belum jawab lagi duit sumbangan org p mana
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku harap sangat PW bongkar dan heret dia ke mahkamah since perangai suspecious sangat dah
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:26 PM | Show all posts
missbigrockstar replied at 31-7-2021 03:09 PM
Dia sudah mari  kali ni caption dia bagi credit kepada semua. Takda bunyi saya, saya. Adakah di ...

sebab ada byk pihak menegur
kalau dia guna katanama saya
seolah2 tu semua pakai duit dia 100%
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Keladak sgt ke hati iols sampai terfikir jgnlah ad kes2 salah laku sexual dlm tu pd masa depan. Mintak jauh
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 31-7-2021 03:24 PM
Nk tgk laporan audittukg audit bukan dari adik atau kerabat sndr yeyg vid tu lantak la..lelaki s ...


masa buat papan tanda.. mesti sebelom kes..
kalau tak mesti kluar ayat SAYA buat..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:29 PM | Show all posts
shinbae replied at 31-7-2021 03:26 PM
masa buat papan tanda.. mesti sebelom kes..
kalau tak mesti kluar ayat SAYA buat..

Tp tetap letak nama sndr okek kat pagar tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam Islam mana boleh transfer pahala bro....baca Quran paham tak?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah nak husnuzon... Report polis kes video lucah kenapa belum buat lagi? Bagus report untuk elak fitnah. Polis boleh sahkan dan cari sape yang sebar.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes dia ni payung besar sgt.
Rasanya masuk cold storage macam ustaz kazim. Tebalnya muka ustaz2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
timohnotecah replied at 31-7-2021 03:29 PM
Dalam Islam mana boleh transfer pahala bro....baca Quran paham tak?

Kalau mak bapa dah meninggal.. doa dan pahala dr anak yg  soleh bole sampai ..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list