Trending

Abby Abadi Kongsi Nasihat Tentang Ramadan

23-6-2015 03:32 PM| Komen: 127

Description: Situasi yang menampakkan lambakan makanan, pembaziran, mengejar keuntungan dan sebagainya membuatkan selebriti, Abby Abadi terpanggil untuk meluahkan pandangannya berkenaan isu ini.

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Oleh Adib Za

Bulan Ramadan yang dituntut untuk bersederhana dan melebihkan amalan nampaknya disambut bertentangan di negara ini.

Situasi yang menampakkan lambakan makanan, pembaziran, mengejar keuntungan dan sebagainya membuatkan selebriti, Abby Abadi terpanggil untuk meluahkan pandangannya berkenaan isu ini.

Dia yang menulis di laman Instagram miliknya, menjelaskan keadaan sepatutnya berbeza, "Ramadan sepatutnya lebih sepi.." antara yang dikatakan selain pelbagai penerangan lain termasuklah kerugian mengejar keuntungan pada bulan ini semata-mata dan banyak lagi. 

Ikuti pesanan Abby seperti berikut,








(Sumber foto: Oh Bulan)


Apa pun, terima kasih dan tahniah diucapkan kepada Abby kerana perkongsian yang sedikit sebanyak membuka mata masyarakat di negara ini. Tidak salah berbelanja pada bulan Ramadan, namun usahlah berlebih-lebihan.
- CARI Infonet


Lihat Komen Comments: 127 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
40
Marah
40
Terkejut
58
Sedih
42
Lawak
53
Bosan
43

Previous : Malaysia Bazirkan 270,000 Tan Makanan!

Next       : Pesan Abdul Rani Kulup Sempena Ramadan Di Suria FM

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MH3703 27-6-2016 12:09 PM
cakap pasal berniaga bulan puasa ni, hari tu gi lah jalan2 kat jalan TAR,,lalu depan gerai si nor khiriah (?) ke apa nama pelakon pendek tu kat mara...yaallah,terkinja2 mcm berok aku nengok si khiriah tu dengan sape tah kat gerai jubah dia tu...suara takyah cakaplah, melalak mcm org takde pedoman...

Lain-lain Komen

Quote sok_suci 23-6-2015 12:45 PM
ada betulnya jugak yg dikatakan oleh stazah abby
Quote harkktuih 23-6-2015 12:52 PM
mohon @dino masuk mengadap..
Quote rawahah 23-6-2015 01:01 PM
Edited by rawahah at 23-6-2015 01:04 PM

aku tanpa ragu-ragu lagi amat BERSETUJU dengan Abby.. betul la kan, patut kita kawal nafsu makan dan semuanya, bukan membeli macam dah xde esok..
Quote jahcomel 23-6-2015 01:04 PM
bulan ramadan buat aku rase bjimat cermat...makan secra sederhana...
Quote kelip2_07 23-6-2015 01:04 PM
utk pertama kali bakyah ckp bnda yg btl..
Quote mattzzx 23-6-2015 01:07 PM
ini bulan ramadan nafsu nak makan itu semakin kuat.....
kalau boleh semua yang ada di bazaar tu nak di belinya...........
Quote Duta lover 23-6-2015 01:10 PM
Ayah aku baik sgt.
sjak mak ayah aku dh makin tua.
mmg ayah aku bli lauk kat bazar ramadhan je,
Simpan skali tuk sahur.
kdg2 ada gak dia sedih dpt ayam rendang seketul sampai rm 4. Xsedap lak tu.
boikot la peniaga tu.
rajin ayah aku. Xnk susahkan mak aku dah masak.
penat kOt wpun mak aku suri rumah.
just mak aku topap apa yg patut je.

Quote dino 23-6-2015 01:10 PM
harkktuih replied at 23-6-2015 12:52 PM
mohon @dino masuk mengadap..

die dah lupa zaman die dulu mcm mana...
tak slh apa die sebut..... tp klau aku.. zaman silam aku nan ado.... malu nak beria2 sgt... mohon abby tak beli baju baru ke apa... p bazar pun jgn
Quote senahsanasini 23-6-2015 01:12 PM
time tu gak lah penjaja jual makanan basii!!!!!
Quote msrobotic 23-6-2015 01:12 PM
apapun selamat berpuasa la abby
Quote pichee 23-6-2015 01:16 PM
ya benar albayiah..
Quote nh83 23-6-2015 01:18 PM
x salah pegi bazar, x salah juga membeli baju raya kuih raya.. apa2x pun bersederhanalah kita itu lebih baik..
Quote awex^returns 23-6-2015 01:46 PM
dino replied at 23-6-2015 01:10 PM
die dah lupa zaman die dulu mcm mana...
tak slh apa die sebut..... tp klau aku.. zaman silam a ...

ko ni tak baik tau dino
ingatkan dah tua2 ko makin insaf...
ada je yg ko tak berkenan kat bakyah eh...
ko ni mesti masih terkenangkan chenta lama yg ditolak oleh bakyah kan...
pendendam tau



bagus lah kalau bakyah beringat... berubah jadi lebih baik dari yg tak baik.. kan
tak baik buruk sangka bulan2 poser ni dino ooiiii....



(ada mcm ustazah2 tak cara aku cakap)


Quote dino 23-6-2015 01:51 PM
awex^returns replied at 23-6-2015 01:46 PM
ko ni tak baik tau dino
ingatkan dah tua2 ko makin insaf...
ada je yg ko tak berkenan kat bakyah ...

ok insaf kjp...
selagi die ade gedik kat twitter.... tite tayang awak.... selagi tu die dikritik
perubahan tu biar perlahan tp menyeluruh.... bkn mengejut n berlubang sana sini....
takde slh apa yg die tulis.... cuma aku tegur bab gedik santai tu la
Quote aTiKah_aYuNi 23-6-2015 01:53 PM
sokong kata kata acik...
Quote awex^returns 23-6-2015 01:58 PM
dino replied at 23-6-2015 01:51 PM
ok insaf kjp...
selagi die ade gedik kat twitter.... tite tayang awak.... selagi tu die dikr ...

alah... kalau dia tak gedik pon ko memang geram sangat kat dia kan dino... hak hak hak
Quote tomet05 23-6-2015 02:00 PM
bukan ke dia niaga kat bazar raya ?
Quote dino 23-6-2015 02:12 PM
awex^returns replied at 23-6-2015 01:58 PM
alah... kalau dia tak gedik pon ko memang geram sangat kat dia kan dino... hak hak hak

dah ade la..... muda lg....
Quote AbukRokok 23-6-2015 02:19 PM
mgkin bermaksud... peniaga adalah syaitan ?

Lihat semua komen(127)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072241s Gzip On
To Top