Trending

Berkat Ramadan, Zaiton Sameon Kini Berhijab

30-6-2015 10:36 AM| Komen: 109

Description: Seorang lagi diva yang popular sekitar tahun 80-an mengambil keputusan untuk berhijab penuh. Berkat bulan yang mulia ini, langkah tersebut mendapat reaksi positif di kalangan peminatnya.

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Oleh Adib Za

Seorang lagi diva yang popular sekitar tahun 80-an mengambil keputusan untuk berhijab penuh. Berkat bulan yang mulia ini, langkah tersebut mendapat reaksi positif di kalangan peminatnya. 

Penyanyi Sameon dilaporkan telah mengenakan hijab sepenuhnya, memetik laporan Mangga Online. 

Menurut adik angkatnya, Syed Yusuf Wafa  melalui laman sosialnya, 

“Alhamdulillah termakbul doa Allahyarham Biduanita Sharifah Aini,” tulis Yusuf.

(Sumber foto: Mangga Online)


Dikatakan semasa hayatnya, Sharifah Aini sememangnya rapat dengan Zaiton dan sering membantu penyanyi tersebut. 

Dengan keputusan ini, maka semakin ramai artis wanita era 80-an yang berhijab sepenuhnya seperti Ramlah Ram, Dayangku Intan, Siti Fairuz, Sahara Yaakob dan ramai lagi. - CARI Infonet




Lihat Komen Comments: 109 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
34
Marah
20
Terkejut
19
Sedih
25
Lawak
19
Bosan
27

Previous : Burj Khalifa Punya Tiga Waktu Berbuka

Next       : Manfaatkan Air Kelapa Ketika Berbuka - Pakar Dietetik

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote 4cupcakes 28-7-2015 04:22 PM
Changa replied at 29-6-2015 02:48 PM
zaman2 dolu mmg semua miming kan kalau dalam show tiwi?
sekarang jah kena nyanyi live

aah kan.. zaman dolu2 mmg byk miming.. sbb PA sistem hauk kot zmn dulu.,. tapi performance dorang mantopp.. kak oyg joget bagai k-pop gitew... terpesona i

Lain-lain Komen

Quote Syd 29-6-2015 01:47 PM
ohhh

raja ema takde dalam list
sbb dia makin remaja skrg
Quote Mizlyn 29-6-2015 01:49 PM
nampak muda makton....
Quote sepitsiput 29-6-2015 01:49 PM
Syd replied at 29-6-2015 01:47 PM
ohhh

raja ema takde dalam list

chuols buat list yg belom...

jgn lupa letak nama mary sia leng leng, ho kwee leng, nancie foo & helen velu
Quote sepitsiput 29-6-2015 01:51 PM
helen velu then n now



Quote epis 29-6-2015 01:55 PM
dah bertudung sahara yaakob, alhamdulillah... kalau tgk gaya die dulu2, amat menakutkan....
Quote hzln 29-6-2015 01:57 PM
acik jakpa onn pun belum dapat hidayah utk berhijab
Quote Changa 29-6-2015 01:59 PM
louisa chong?
sheols moslem kan???
Quote sponges 29-6-2015 02:01 PM
alhamdulillah makton
Quote hzln 29-6-2015 02:07 PM
muhaini suratman
gaya zakry
flora santos
gigi villa


blur2 ayam hadek2 bbnu mendengar nama2 ini
Quote sepitsiput 29-6-2015 02:10 PM
Changa replied at 29-6-2015 01:59 PM
louisa chong?
sheols moslem kan???

louisa chong, bibiana layola, vianney annastasia noraliah lee, tiara jacquelina antara retis non muslim yang convert back in the days. only noraliah lee yg berhijab. ke bibiana berhijab jugek?
Quote sepitsiput 29-6-2015 02:14 PM
hzln replied at 29-6-2015 02:07 PM
muhaini suratman
gaya zakry
flora santos

chuols...kalau senarai diva sendu opkoz la ramai... tp gaya zakry tu xlah sendu sgt..diva jugak dulu2... batch mazuin n azlina aziz

yg sendu antaranya...

effa rizan
nozie nani
rosemaria
maria bachok (dah hijab)
salwa abd rahman
norshila amin (dah hijab)
kak ogy (sendu sbg penyanyi)


Quote Changa 29-6-2015 02:18 PM
sepitsiput replied at 29-6-2015 02:14 PM
chuols...kalau senarai diva sendu opkoz la ramai... tp gaya zakry tu xlah sendu sgt..diva jugak du ...

kaka ogy lagu2 sheols dalam filem suara kekasih sedap2 uols??
2 lagu jah kot?

lepas tu lagu dlm filem azura sayang menyayang pun sedap juga di halwa telingan akak ini
Quote geenie 29-6-2015 02:28 PM
hzln replied at 29-6-2015 02:07 PM
muhaini suratman
gaya zakry
flora santos

nih retis terlampau kertu nih mek
ko start idop jaman bila nih?


Quote scrocth 29-6-2015 02:31 PM
Alhamdulillah lah. Moga2 hidup dia lebih aman dan tenang dibawah rahmat Allah lepas ni. Moga2 kesihatan pn akan btmbh baik
Quote meeza83 29-6-2015 02:42 PM
scrocth replied at 29-6-2015 02:31 PM
Alhamdulillah lah. Moga2 hidup dia lebih aman dan tenang dibawah rahmat Allah lepas ni. Moga2 kesiha ...

aamiiin ya rabb

Quote hzln 29-6-2015 02:45 PM
Changa replied at 29-6-2015 02:18 PM
kaka ogy lagu2 sheols dalam filem suara kekasih sedap2 uols??
2 lagu jah kot?

lamaaaaa sblm sheols meletup2 sbg heroin filem sheols mmg penyanyi tapi ala2 sendu...mungkin sbb sore hauk nyanyi live, miming sokmo


Quote Changa 29-6-2015 02:48 PM
hzln replied at 29-6-2015 02:45 PM
lamaaaaa sblm sheols meletup2 sbg heroin filem sheols mmg penyanyi tapi ala2 sendu...mungkin sbb s ...

zaman2 dolu mmg semua miming kan kalau dalam show tiwi?
sekarang jah kena nyanyi live
Quote hzln 29-6-2015 03:00 PM
sepitsiput replied at 29-6-2015 02:14 PM
chuols...kalau senarai diva sendu opkoz la ramai... tp gaya zakry tu xlah sendu sgt..diva jugak du ...

walau hakak ogy sendu sbg penyanyi dan suara sheols hauk dulu kini dan selamanya tetapi playlist iols yg beribu jumlah lagu itu terselit jua 2 ketul lagu akak ogy dr jaman kesenduan beliau iaitu riwayat petani juga simfoni kasih...sedap giler lagu simfoni kasih tu walo pun sora hakak ogy maintain hauk , bagi iols lagu simfoni kasih ciptaan bapak sheols tu masterpiece bawah sikitttt jah dr level lagu getaran jiwa p ramlee..over sgt iols kan?
Quote Crystal_Apple 29-6-2015 03:02 PM
eloklar tu Mak Ton . Jgn time bulan Pose je posting brhijab!

Lihat semua komen(112)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.142838s Gzip On
To Top