Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kenapa Lelaki Sekarang Berebut-rebut Nak Pakai Kurta?

31-5-2016 07:17 PM| Komen: 23

Dominasi fesyen kurta ini nampaknya semakin menyerlah
oleh Adib Za

Semakin dekat dengan bulan Ramadan ini, semakin banyak pula fesyen kurta yang muncul di timeline Facebook.

Maklumlah, ia begitu sinonim dengan gaya lelaki pada hari raya khususnya. Dominasi fesyen kurta ini nampaknya semakin menyerlah dan diterima ramai abang-abang kita di luar sana?

Mengapa agaknya? Adakah ia lebih hipster, in trend atau praktikal? Seperti yang dipaparkan oleh Kurta House ini, nampak bukan main bergaya lagi mereka ini dengan fesyen kurta pelbagai warna. 

Ada juga yang mengatakan tahun 2016 memang tahun untuk fesyen kurta. Ia juga dipaparkan dengan cara yang lebih santai, kasual dan juga moden. Dah pasti membuatkan lebih ramai abang-abang tak mahu ketinggalan kan. Terutamanya yang memang sukakan fesyen terkini. Ala-ala Shah Rukh Khan gitu agaknya.

Jom layan gaya kurta 2016 daripada Kurta House ini. - CARI Infonet





Lihat Komen Comments: 23 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0

Previous : Bro, Nah Koleksi Baju Melayu Terlajak Klasik Untuk Raya Nanti

Next       : Meriahnya Raya 2016, Jakel Tampilkan Barisan Duta Baharu

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote emino 14-7-2016 10:01 AM
Selesa dan kemas.

Kalau baju Melayu with samping, usually menggelebeh kat area samping. Without samping kalau letak anything dalam pocket bawah dia jadi senget and kedut macam entah hapa-hapa.

Plus org cakap rupa aku ala-ala hero Hindustan gitew, so pakai Kurta smart hahaha.

Lain-lain Komen

Quote epis 31-5-2016 07:21 PM
cantik gak hah...
Quote FARRAZOOL 31-5-2016 07:27 PM
Fenomena katanya
Quote nabila11 31-5-2016 07:30 PM
Ok jer dari jubah ketat itu hari
Quote blackwidowbae 31-5-2016 08:12 PM
Horkeh per, kacak jer makcik tengokk
Quote Andyscenes 31-5-2016 08:33 PM
aku da tempah baju raya, br nak kuarkn. kimk
Quote AbukRokok 31-5-2016 09:13 PM
pengaruh isis
Quote AbukRokok 31-5-2016 09:14 PM
pukistan culture invader
Quote lashes 31-5-2016 11:34 PM
Konon2 hipster la kot
Quote awaynepian 1-6-2016 06:09 AM
Dia panjang ckit dr baju melayu..okla boleh tgkap satu
Quote ezzee 1-6-2016 09:17 AM
Okay la ni ensem gitu. dri jubah ketat tu hari
Quote AisyDani13 1-6-2016 10:46 AM
NICE !!!!!




Quote Cyempaka 1-6-2016 03:27 PM
apak aku dah bertahun2 pakai baju gini
Quote sabbath_shalom 1-6-2016 05:06 PM
Baru la hindustan
Quote sambaldurian 1-6-2016 08:33 PM
Dilwale sgt.ak prefer bj melayu. Kdg2 ak tgk mcm bj pmpuan pun ada.
Quote febreze 2-6-2016 08:31 AM
taste la kat yg baju biru tu
Quote Kelipkertas 2-6-2016 09:38 AM
kurta pastu match ngan suar ketat. apakah????
Quote Emperor95 2-6-2016 04:42 PM
lebih baik daripada jubah ketat. berminat juga pada baju ini
Quote seri_mawr 7-6-2016 12:33 PM
ni ok lagi lagi dari jubah dress last time...
Quote mizkajura 7-6-2016 01:38 PM
yes, kurta ok lagi.

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049740s Gzip On
To Top