Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Merasa Makanan Ketika Memasak Juadah Berbuka, Batal Tak Puasa?

15-6-2016 01:13 PM| Komen: 8

Adakah merasa makanan ketika bulan Ramadan membatalkan puasa?



Artikel Oleh Adib | Video Oleh Siti & FirdausZ | Suntingan Visual FirdausZ



Adakah merasa makanan ketika bulan Ramadan membatalkan puasa? Perkara ini pastinya mengundang rasa keliru dan kemusykilan di kalangan masyarakat. Adakah mereka boleh melakukannya atau ditegah sama sekali?

Bagaimana pula dengan sesetengah individu terutamanya yang terlibat dengan industri kulinari, perniagaan makanan dan sebagainya?

Ikuti kupasan oleh Ustaz Firdaus Subhi berhubung hal ini. - CARI Infonet.


Lihat Komen Comments: 8 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
15
Marah
13
Terkejut
7
Sedih
4
Lawak
9
Bosan
9

Previous : Isu Besar Suami Isteri : Nak Balik Raya Rumah Siapa Tahun Ini?

Next       : Batalkah Puasa Sekiranya Menelan Kahak Atau Lendir Di Tekak?

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote hsflndahmd 25-6-2016 11:35 AM
Tak pernah buat pun. Was-was je rasa

Lain-lain Komen

Quote cmf_Kimmy 15-6-2016 06:52 PM
arwah mak dulu ajar makanan yg dimasak di bulan ramadhan, rasa dihujung lidah sedikit saja......so rasanya tak batal kot.
Quote pr3ttytw33ty 15-6-2016 07:01 PM
rasa boleh, telan jgn. yelah kot sbb itu yg aku pernah dengar. tp aku x pnh wat la. aku bantai campak je gula garam segala
Quote spankee_fili 15-6-2016 08:24 PM
pernah jugak buat cara rasa hujung lidah pastu kumur cecepat..
tapi skang tak buat dah, malas nak berwas-was...
Quote clarizsa 15-6-2016 09:56 PM
I jarang sgt rasa mknn yg i tgh masak.. dari bau i dh tau masam masin manis pedas.. dan jarangla tersilap..
Quote nut.legacy 24-6-2016 02:21 PM
jarang nk rasa.. agak2 je la..
Quote zameyla 24-6-2016 02:54 PM
Dulu selalu la jgk rasa hujing2 lidah, tp sekarang dah boleh agak kot, gula garam byk mn...
so tak rasa dah la..
Quote kicap_madu 24-6-2016 03:18 PM
mula2 rasa pastu trus telan..
Quote hsflndahmd 25-6-2016 11:35 AM
Tak pernah buat pun. Was-was je rasa

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041831s Gzip On
To Top