Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

7 Gambar Nostalgia Raya Dulu-dulu, Hipster Raya Sekarang

16-6-2016 01:01 PM| Komen: 29

Sungguh meriah raya zaman dulu-dulu, kini tidak lagi
Oleh Izzah Abbasy

Siapa yang lahir pada zaman 90an pasti dapat kecapi kenangan raya yang tidak akan dilupakan sampai bila-bila.

Bahkan zaman 80an dan 90an mempunyai banyak nostalgia yang tidak mungkin dirasai oleh budak-budak zaman sekarang. Rugi juga rasanya jika tak diperturunkan kepada mereka.

Mengimbau kembali zaman raya masa kanak-kanak dulu, setiap kali nak raya pasti kita akan sibuk ikut mak ayah beli baju dan selipar baru. Bermain bunga api dan mercun pasti tak lupa. Belum lagi dengar keriuhan nak ke masjid untuk tunaikan solat tarawih. Bising habis sepanjang jalan ke masjid. Kini, selfie tak habis-habis. Betul tak?

Sungguh meriah raya zaman dulu-dulu. Namun itu semua pasti tinggal kenangan.

Nak kongsikan kepada anda beberapa gambar menarik yang membezakan di antara raya dulu dan raya sekarang. Jelas perbezaannya. - CARI Infonet










Kredit Foto : imuslimshop.com


Lihat Komen Comments: 29 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
6
Terkejut
17
Sedih
9
Lawak
6
Bosan
4

Previous : Kisah Pergi Beraya Ketika Zaman Kanak-Kanak Dahulu

Next       : Siapa Pernah Letak Duit Syiling 20 Sen Dalam Kad Raya?

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote WeAiNe 23-6-2016 03:14 PM
pada aine lak, paling terasa adalah aktiviti menggantung kad raya tidak diteruskan, dulu ingat berderet2 gantung kad raya dari dinding ke dinding, atau lekat guna stapler ke paku payung ke, berlumba2 nak hantar kad raya sebab nanty banyak dapat balasan, macam2 jenis kad, kecik besar, ada bunyi tak ada bunyi....hmmmm kenangan dah

Lain-lain Komen

Quote siti_kus 16-6-2016 01:21 PM
dulu lain sekarang lain
Quote chinta89 16-6-2016 02:02 PM
terasa perbezaannya~
Quote rar171218 16-6-2016 03:11 PM
paling terasa perbezaan bila time terawih
dah takde riuh rendah suara budak-budak berlari, main mercun kat  masjid.
Quote mamasaffiya 16-6-2016 03:39 PM
memang terasa ... lain dulu dan lain sekarang
Quote AbukRokok 16-6-2016 03:56 PM
dulu mm best.......zaman taliban ni dah xbest
Quote megahasz 16-6-2016 04:36 PM
Dulu masa kecik gigih tolong arwah nenek kacau dodol dan wajik (orang utara panggil pulut kacau). Budak sekarang entah-entah dodol pun tak kenal.
Quote -electrifying- 16-6-2016 04:45 PM
dlu lain, buat je apa y kite nak...
tp skrg mcm terbatas plak, lg 1 bdk2 skarg bkn jnis bergaul...
Quote Artemesiaa 16-6-2016 05:03 PM
Dulu2 jugak yang best terasa kemeriahan dan keberkatannya.  Akan datang tak tahu le macam mana pulak nanti
Quote Esmiria 16-6-2016 06:01 PM
Hipsterx hipster. Zamam dh lain.zmn bncana.zmn gay lesbo berleluasa. nak cm dulu pi bli mesin msala
Quote pr3ttytw33ty 16-6-2016 06:55 PM
pehtu bile berkumpul beraya, pakat sibuk dok ngadap fon. selfie kulu kilir. nyampeh
Quote mujer_in_espejo 16-6-2016 07:31 PM
Dulu2 kat kmpung ada meriam buluh. Salu ikut abg beli myk gas n main letup2 merian lawan bunyi dgn meriam bdk lain selang bbrpa buah rmh
Quote sipendiam 17-6-2016 08:27 AM
rar171218 replied at 16-6-2016 03:11 PM
paling terasa perbezaan bila time terawih
dah takde riuh rendah suara budak-budak berlari, main mer ...

kat masjid tempat aku ada je.. rasa nak bagi pelempang ultraman
Quote sipendiam 17-6-2016 08:28 AM
aku akan off wifi raya nih... serabut aku datang rumah tanya password.. ko nak online ko pakai data
Quote mijaa 17-6-2016 09:25 AM
taun lepas adik laki aku tampal password wifi kat ruang tamu rumah mak akibat fedup melayan kerenah sedara anak buah mintak password
Quote azimodin 17-6-2016 03:01 PM
sipendiam replied at 17-6-2016 12:28 AM
aku akan off wifi raya nih... serabut aku datang rumah tanya password.. ko nak online ko pakai data

Aku plak ingat nak cas sorang RM5 setiap kali ade yg tanya password. Aku key-in kan, xde sape boleh share..
Quote azimodin 17-6-2016 03:11 PM
Makan sisa dodol dalam kawah, main bunga api dawai.. Malam/Pagi raya tengok telemovie Rashid sibir. Minun air longchan
Quote sipendiam 17-6-2016 03:12 PM
azimodin replied at 17-6-2016 03:01 PM
Aku plak ingat nak cas sorang RM5 setiap kali ade yg tanya password. Aku key-in kan, xde sape bole ...

haha tul gak kan.. plus aku nak belajar dari kawan aku cane nak hide kan wifi jadi hidden network..
Quote Gadis_sarawak 17-6-2016 03:30 PM
Ee..betulla..raya dulu lain..sekarang lain..rindu zaman raya dulu2..
Quote Gadis_sarawak 17-6-2016 03:30 PM
Ee..betulla..raya dulu lain..sekarang lain..rindu zaman raya dulu2..

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045282s Gzip On
To Top