Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Pau Berbentuk Cendawan Jadi Buruan Ramai Di Bazar Ramadhan

17-6-2016 10:34 AM| Komen: 49

Bila bercerita mengenai kuih pau, apa yang kita tahu dan mungkin pernah..

Oleh : Dean BZ


Bila bercerita mengenai kuih pau, apa yang kita tahu dan kebiasaan yang pernah kita makan adalah pau inti ayam, pau daging, pau kaya, pau kacang, pau kelapa atau pau coklat. Jarang sekali kita mendengar pau berperisa atau berinti selain dari diatas. Betul tak?

Namun, penggemar pau sekitar Putrajaya dan kawasan berdekatan amat bertuah sekali kerana kini berpeluang untuk mencuba pau yang agak "rare" ini iaitu pau Cendawan.

Pau berbentuk dan berinti cendawan ini boleh dibeli di Bazar Ramadhan Putrajaya dengan harga RM3.50. Tengok gambar pun dah nampak kesedapannya...yummy! - CARI Infonet.












Kredit : Encik Halim Lim / Malaysia Food Channel





Lihat Komen Comments: 49 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
11
Marah
9
Terkejut
15
Sedih
8
Lawak
5
Bosan
11

Previous : Nasi Bukhara, Menu Berbuka Paling Menggiurkan!

Next       : 6 Resepi Paling Mudah Dan Cepat Disediakan, Khas Untuk Bersahur

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ylq 4-12-2017 08:57 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lain-lain Komen

Quote ladyfree 17-6-2016 11:02 AM
agak mahal RM3.50
Quote krustykrab 17-6-2016 11:03 AM
iskkk...mcm geli pulak tengok
Quote Gadis_sarawak 17-6-2016 11:21 AM
dok bayangkan pau cendawan yang cecomel..sekali tengok pau cendawan nih.. inti cendawan ke pe tu
Quote saladin780 17-6-2016 11:32 AM
Slalu nmpk kt kdai cina pau ni
Quote epis 17-6-2016 11:46 AM
kat bangi rm 3 rasanya.. tapi tak terdetik lak nak beli...
Quote sabar_sabariah 17-6-2016 12:02 PM
inti apa pau ni?
adakah inti cendawan jugak?
Quote missinpiece 17-6-2016 12:24 PM
Inti macam menarik
Quote Artemesiaa 17-6-2016 01:32 PM
Sedap ke kalau sedap boleh le nak cuba
Quote nononcrux 17-6-2016 02:17 PM

mahal sedap takpe. . jgn mahal rase pon takde
Quote woobin^^ 17-6-2016 02:17 PM
Kak.Nah.Bosan replied at 17-6-2016 10:46 AM
nampak macam sedap je.. putrajaya tak la kecik. presint berapa dik?

param putrajaya ada 1 je kan?
area2 palace of justice tu
situ presint 3 kot
Quote Samm_BM 17-6-2016 02:30 PM
Selain Putrajaya, tang mana lagi ada juai benda nie?
Quote -electrifying- 17-6-2016 02:39 PM
kembang tekak tgk nya
Quote zameyla 17-6-2016 02:50 PM
Gadis_sarawak replied at 17-6-2016 11:21 AM
dok bayangkan pau cendawan yang cecomel..sekali tengok pau cendawan nih.. inti cendawan ke p ...

kannn...ingat cendawan yg warna merah bintik2 hitam tu...
Kalau yg nie, geli pulak nk makan..
Quote CARI-HBZ 17-6-2016 02:54 PM
sabar_sabariah replied at 17-6-2016 12:02 PM
inti apa pau ni?
adakah inti cendawan jugak?



mesti tak baca artikel ni. inti cendawan lah
Quote Gadis_sarawak 17-6-2016 03:25 PM
zameyla replied at 17-6-2016 02:50 PM
kannn...ingat cendawan yg warna merah bintik2 hitam tu...
Kalau yg nie, geli pulak nk makan..

hahaha..kan? sekali rupa ni pulak dah..
Quote ladyfree 17-6-2016 03:29 PM
zameyla replied at 17-6-2016 06:50 AM
kannn...ingat cendawan yg warna merah bintik2 hitam tu...
Kalau yg nie, geli pulak nk makan..

ha ah.. cendawan tu comel la..

cendawan super mario
Quote cmf_premierleag 17-6-2016 05:34 PM
Kt area ampang ada tak?
Malas le nk g putrajaya
Quote red_cattleya 17-6-2016 07:11 PM
takkan sana je ada? nk try jugekk
Quote awanjingga 18-6-2016 12:15 PM
comel je paunya..menarik dn berselera tgk

apa yg gelinya..

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042551s Gzip On
To Top