Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

6 Resepi Paling Mudah Dan Cepat Disediakan, Khas Untuk Bersahur

17-6-2016 05:30 PM| Komen: 9

Waktu bersahur merupakan saat paling susah nak bangun masak ..

Oleh : Dean BZ


Waktu bersahur merupakan "saat paling susah" untuk bangun memasak atau sediakan juadah berat. 

Ini kerana tak ramai sanggup bangun di pagi hari semata-mata untuk memasak makanan berat seperti kari atau sup.

Disebabkan itu, sudah tentu resepi yang cepat dan mudah disediakan menjadi pilihan ramai untuk dijadikan juadah bersahur. Jadi apakah juadah yang mudah serta cepat disediakan itu? Ok anda mungkin boleh cuba resepi-resepi ini untuk bersahur nanti. Selamat mencuba. - CARI Infonet.



1. Telur asin + sambal cili api bilis + nasi putih

2. Telur mata+ kicap+ nasi putih

3. Ayam goreng kunyit letak bawang dan cili padi + nasi putih

4. Masak sardin letak  cili and bawang  + telur mata + nasi putih

5. Roti salut telur + milo panas


6. Maggi rebus + Air Kosong


Lihat Komen Comments: 9 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
16
Marah
11
Terkejut
14
Sedih
10
Lawak
5
Bosan
13

Previous : Pau Berbentuk Cendawan Jadi Buruan Ramai Di Bazar Ramadhan

Next       : Juadah Berbuka Asia Tenggara Di Laman Kayangan

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ylq 4-12-2017 08:57 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lain-lain Komen

Quote Sodaaaa 18-6-2016 06:44 AM
alahaiii sedapnyaaaa
Quote pearl.silver 18-6-2016 02:11 PM
Menggoda2
Quote sepiITUindah 18-6-2016 05:39 PM
yg last tu menyelerakan
Quote rosasen 19-6-2016 12:19 PM
sedapnya maggi!!! lahaiiiii
Quote kyani83 20-6-2016 01:51 PM
uuuhh.. sedapnya..
telur mata + nasi panas + kicap.. yummm!
Quote mak 20-6-2016 03:05 PM
bangun 4.30 pagi masih sempat goreng ikan buat sambal...jam 5 pagi dah boleh sahor..
kalu  nak masak berat2 tu kene masak awal, sebelah malam lepas berbuka pose..terbangun lambat pun masih sempat dipanaskan dan makan..nasi kena masak awal2 jugak sebelum tido..
Quote winkywonka 21-6-2016 12:06 PM
sedapnya... rasa nak masak maggi plak berbuka nanti...
Quote manehnya 22-6-2016 03:58 PM
dok sorang boleh la goreng telor mata je.. kalu ramai2 kesian pulak tengok anak makan tu ja..

huhu

ayam kunyit mmg wajib lah, senang ja buat.. malam marinade, potong bwang, pukui 4.30 bgn campak2 ja
Quote ylq 4-12-2017 08:57 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.603483s Gzip On
To Top