Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Ada WiFi Tak? Tak Ada" Iklan Raya Maxis 2013 Taktik Paling 'Win' Kena Cuba

20-6-2016 12:42 PM| Komen: 17

Mengharapkan apabila pulang beraya ke kampung WiFi tetap ada
Oleh Izzah Abbasy

Anak-anak muda hari ini, tiba sahaja hari raya bukan lagi meminta juadah sedap seperti lemang, kuih raya, beramah bersama sanak saudara mahupun bermain bunga api. Tetapi mereka pasti mencari-cari Wi-Fi atau WiFi untuk terus melayari internet saban hari.

Jika anda masih ingat iklan Raya Aidilfitri Maxis pada tahun 2013 bagaimana bijaknya budak lelaki ini cuba menyembunyikan WiFi yang terdapat di rumahnya dengan songkok semata-mata untuk mengajak sepupunya merasa keseronokan meluangkan masa bersama di kampung.

Keluarga sepupunya yang datang jauh dari bandar mengharapkan apabila pulang beraya ke kampung WiFi tetap ada. Sekurang-kurang dapat menghabiskan masa 'bosan' jika berada di kampung. Namun, dia telah terpedaya dek sepupunya yang kecil tetapi yang menariknya dia merasai pengalaman yang tidak terdapat di bandar walaupun tiada WiFi.

Jom tonton video ini bersama-sama dan anda boleh tiru idea budak lelaki ini.- CARI Infonet











Lihat Komen Comments: 17 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
8
Sedih
1
Lawak
5
Bosan
7

Previous : Ketupat Daun Dan Palas Semakin Dilupa Atau Masih Dianyam Malam Raya?

Next       : Memori Ramadan : Tiada Lagi Gema Beduk Kedengaran Ketika Sahur

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote hsflndahmd 25-6-2016 11:37 AM
Klu kt kedai mamak dia guna password 'orderlahdulu' hahaha

Lain-lain Komen

Quote antidote 20-6-2016 03:31 PM
hehehe laa dalam songkok ghupenye
Quote JENABREJAM89 20-6-2016 04:20 PM
Edited by JENABREJAM89 at 20-6-2016 04:21 PM

kg laki jen , bukan kata wifi , tv pun xde occay ... anak2 sedara sampai xmau blk kg tv xde punya pasal ...
Quote pr3ttytw33ty 20-6-2016 04:31 PM
ape susah pkai je data plan. tu pon kalo ade coverage la. kalo kg kt ulu banat, tadapek den nk nolong. nak sgt wifi, korang teka la password tu sampai lebam
Quote stripper_j 20-6-2016 06:37 PM
dia pon ade juge hehe
Quote Artemesiaa 20-6-2016 11:03 PM
Bukan benda baru tahun lepas pun ada datang beraya perkara pertama yang ditanyanya password wifi apa.  Bukan budak2 je mak pak sama gigih tanya kan untuk anak masing2 sama.  So tujuan mereka ni apa sebenarnya nak datang beraya untuk mengeratkan hubungan persaudaraan ke nak guna wifi free je.
Quote Emperor95 20-6-2016 11:27 PM
iklan yang menarik dan bekesan
Quote minah_kidal 21-6-2016 08:30 AM
alahai comelnye!
Quote mamapea 21-6-2016 01:36 PM
sama la kalau kt rumah mak aku..kitorg cabut semua modem & sorok dlm bilik...
sedara mara dtg semua nak pakai wifi free...
Quote mokcikKSKB 21-6-2016 02:38 PM
X payah lata raya..x raya pi mai umab sedara pon carik wifi.aritu cousin aku yg ada batu lam mulut pon boleh tanya abah aku apa pasword wifi umah aku.
Quote -electrifying- 22-6-2016 09:22 AM
aku xpnah tnye password wifi kt rmah org
Quote pearl.silver 22-6-2016 02:20 PM
Emm....xpnh saja2 nk guna wifi umh org..
Kt umh kkk2 yg guna unlimited je iols guna..klu yg jenis guna 4gb maxis tu xsampai hati nk guna..
Klu umh org lain..mmg x la..
Quote ALWAYSREDA 23-6-2016 10:48 AM
Tukar je password pada " rayalah dulu"....kalau ada yang lurus bendul...ikut je..sampai lupa minta wifi.
Quote mattzzx 23-6-2016 04:28 PM
idea yang menarik tu....
Quote biskutsusu 24-6-2016 01:34 PM
i suka iklan yang comel comel macamni. rasanya tahun ni orang dah tak heran nak tanya wifi, sebab memasing dh ada data plan
Quote kicap_madu 24-6-2016 03:15 PM
comey bdk tue...
Quote kicap_madu 24-6-2016 03:16 PM
ALWAYSREDA replied at 23-6-2016 10:48 AM
Tukar je password pada " rayalah dulu"....kalau ada yang lurus bendul...ikut je..sampai lupa minta w ...

kalau aku mintk tlg dia taipkan smpi dpt.
Quote hsflndahmd 25-6-2016 11:37 AM
Klu kt kedai mamak dia guna password 'orderlahdulu' hahaha

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043787s Gzip On
To Top