Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

'Pakcik Ni Nak Meniaga, Betul-Betullah Sikit'

20-6-2016 05:54 PM| Komen: 27

Dalam video itu dengan kapsyen berbunyi
oleh Adib Za




Menjadi perhatian di laman sosial bila seorang netizen memaparkan sebuah video keadaan di bazar Ramadan.

Dalam video itu dengan kapsyen berbunyi, "pakcik ni nak meniaga betul-betulah sikit.." memang mengundang provokasi.

Jika anda menyangka ia sebuah video berbentuk kritikan nampaknya anda silap. Sebenarnya netizen ini ini begitu kagum dengan penjual di bazar Ramadan yang langsung tidak berkira dengan juadah nasi beriani yang dijualnya.

Jika peniaga lain dikatakan cuba mengurangkan porsi atau kuantiti makanan kononnya untuk berjimat, lain pula dengan pakcik ini.

Dia mengisi bekas polisterin dengan nasi beriani penuh sehingga dua piring isinya. Harga yang ditawarkan pun sangat munasabah iaiti RM8.

"Susah cari peniaga macam pakcikla..semoga Allah murahkan rezeki pakcik.." ujar netizen ini. 

Dalam masa beberapa hari sahaja video tersebut mencatat tontonan hampir setengah juta! - CARI 




Lihat Komen Comments: 27 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
10
Marah
12
Terkejut
8
Sedih
6
Lawak
5
Bosan
12

Previous : Hentak Kepala Suami Dengan Lesung Batu Hanya Kerana Baju Raya!

Next       : Tips Agihan Pemberian Duit Raya 2016 Mengikut Kategori Umur

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lain-lain Komen

Quote pr3ttytw33ty 20-6-2016 06:26 PM
x jauh dh. harus terjah ni.
Quote Esmiria 20-6-2016 06:28 PM
Xdok kat kuantan camni
Quote AbukRokok 20-6-2016 07:43 PM
peniaga yg bagus kebanyakan tamak dan kedekut
Quote JENABREJAM89 20-6-2016 08:21 PM
Semoga rezeki pakcik selalu bertambah na ...
Quote Artemesiaa 20-6-2016 10:59 PM
Ramai yang ambil kesempatan berniaga sambil bersedekah bulan posa tahun ni.  Moga usaha mereka itu berkat dan dimurahkan rezeki
Quote hasniey 20-6-2016 10:59 PM
alhmdulillah,moga murah rezeki pakcik
Quote Missfadh 20-6-2016 11:52 PM
Eh dekat dgn rumah rupanya. Boleh try.
Quote batmana 20-6-2016 11:54 PM
psl dia tokey.
klu anak tokey, lum tentu.

dh byk kali jupe,
org tua meniaga, caz murah.

anaknye jaga, caz 2x ganda.
Quote melinda_kerr 21-6-2016 06:06 AM
mungkin dia meniaga niat bersedekah skali kot. biasanya yg muda2 jer meniaga kedekut.
Quote merrissa 21-6-2016 08:08 AM
memang ada spesis camnih....jual bukan amik untung lebih...

tapi ada gak yang dengar...memula murah la dia jual.....lps tuh dia naik gak kan harga sebab untung cukop2 mkan jah...(ini kisah peniaga lain bukan pakcik ini)

harap pakcik nih teruskan niat bersedekah dia tuh
Quote rosasa 21-6-2016 09:50 AM
byk membukit nasi tu bole ke habis sorang makan? takut membazir pulak
Quote chinta89 21-6-2016 10:29 AM
macam sedappppp je.
Quote lee~ann 21-6-2016 10:59 AM
nasi membukit, boleh makan utk dua org..
Quote akusukadiam 21-6-2016 11:23 AM
Syabas pakcik thorbaekkk...
Quote Apai86 21-6-2016 11:42 AM
ramai org yg setuju n terus bersikap positif bile nampak peniaga jujur mcm pak cik ni....tapi nape masih ramai peniaga yg nak cepat kaya, tapi hampeh, dh la x sedap, mahal, sikit....mungkin nasik pak cik ni bukan paling top di malaysia, tp dengan harga 8 rggt, mmg 5 bintang sy bagi....
Quote krustykrab 21-6-2016 12:21 PM
gila ko, nasi membumbung penuh mcm tu
Quote mamapea 21-6-2016 01:25 PM
kalau beli nasi briani kt ofis aku ni mamak kedekut gila...nasi sejemput jer...dh la mahal..
Quote HibinoSama 21-6-2016 05:51 PM
rosasa replied at 21-6-2016 09:50 AM
byk membukit nasi tu bole ke habis sorang makan? takut membazir pulak

Makan berdua la klu takut membazir
Quote -electrifying- 22-6-2016 09:30 AM
mengah mkn sorg2

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046036s Gzip On
To Top