Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Comelnya Din, Banyak Betul Kesalahannya - Iklan Raya TNB

23-6-2016 05:04 PM| Komen: 15

Kisah Din, seorang kanak-kanak yang berasa begitu
oleh Adib Za



Seperti biasa, saban tahun iklan korporat bersempena hari raya sering dinanti-nantikan.

Untuk tahun ini, Tenaga Nasional Berhad tak terlepas menghasilkan iklan yang begitu mencuit hati.

Kisah Din, seorang kanak-kanak yang berasa begitu banyak kesalahan yang telah dilakukan terhadap ibu bapanya.

Pada hari mulia itu, Din cuba memberanikan diri untuk meminta maaf dan mengakui kesemua kesalahan yang pernah dilakukannya. 

Garapan iklan ini yang dibuat dengan kombinasi lucu dan sedih boleh membuatkan ramai yang terharu. Yang penting, mesej yang ingin disampaikan iaitu memaafkan dan meminta maaf, sampai kepada semua. "Tiada kesilapan yang tidak boleh dimaafkan."

Apa pendapat anda dengan iklan raya dari TNB ini? - CARI 




Lihat Komen Comments: 15 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
9
Lawak
3
Bosan
8

Previous : Tips Agihan Pemberian Duit Raya 2016 Mengikut Kategori Umur

Next       : Mood Republik 2016 : KL Raya Fest Kembali Lagi, Jom 'Shopping' Raya!

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lain-lain Komen

Quote kaogi 23-6-2016 09:15 PM
Best lg iklan parut kelapa pakai helmet tu.

Quote cmf_Kimmy 24-6-2016 10:49 AM
banyaknya kesalahan dia.......tapi budak tu hensem
Quote kicap_madu 24-6-2016 12:39 PM
comeynya bdk tue.
Quote biskutsusu 24-6-2016 01:30 PM
comelnya mata din. bersinar2
Quote missmeri 24-6-2016 02:11 PM
comelllll
Quote Artemesiaa 24-6-2016 03:36 PM
Elok le tu dia dah listkan kesemua kesalahannya biar terang ni asyik main cakap kosong kosong je tak ada maknanya
Quote CARI-MAMS 24-6-2016 04:35 PM
kan..comel budak ni.... ha ah elok juga dia list kan kesalahan dia dr ckp kosong2 hahaha
Quote hsflndahmd 25-6-2016 11:30 AM
Bagus betul din ni. Comel pulak
Quote brookemcqueen 25-6-2016 12:09 PM
Cara yg betul mintak maaf ni sbnrnya.. Kena bgtau apa yg kita mintak maaf tu
Quote glump 25-6-2016 06:16 PM
Tengok org jawa bersalaman mintak maaf dihari raya,lama Kena tunggu
Quote allhaillll 25-6-2016 07:20 PM
kucin dia kesiannnn
Quote Esmiria 25-6-2016 08:13 PM
tak dpt  tgok..
Quote chinta89 26-6-2016 12:33 PM
comey mata dia yg bsinar2 tu
Quote spankee_fili 28-6-2016 04:45 PM
berkerut2 dahi si bapaknya...
Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043512s Gzip On
To Top