Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Gerai Diserbu Penguatkuasa Di Bazar Ramadhan, Salah Siapa?

27-6-2016 11:48 AM| Komen: 9

Kebelakangan ini semakin banyak video viral mengenai pertelingkahan...

Oleh : Dean BZ


Kebelakangan ini semakin banyak video viral mengenai pertelingkahan antara penguatkuasa dan peniaga di bazar Ramadhan.

Sudah tentu kesucian bulan Ramadhan tercemar dengan maki hamun antara peniaga, penguatkuasa dan juga nitizen di laman sosial. 

Loading FB Video...

Jika berlaku serbuan ke atas penjual di bazar Ramadhan, rata-rata akan menyalahkan penguatkuasa kerana dianggap kejam dan berkasar menindas "bangsa sendiri?"

Disudut lain pula ada yang berpendapat penguatkuasa hanya menjalankan tugas selepas mendapat aduan. Sudah pastinya ada kesalahan yang dilakukan oleh penjual yang mungkin tidak mempunyai lesen berniaga. Jadi adakah peniaga ingkar perlu dibiarkan? Adakah adil buat peniaga yang akur mengikut peraturan. 



Baik peniaga atau penguatkuasa, berbincanglah secara elok dan hormat menghormati lah antara satu sama lain. Semoga kesucian bulan Ramadhan sentiasa terpelihara. - CARI Infonet.




Lihat Komen Comments: 9 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
2

Previous : Mood Republik 2016 : KL Raya Fest Kembali Lagi, Jom 'Shopping' Raya!

Next       : Larangan Ketika Raya : Jangan Cium Dan Gomol Anak Kecil

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 27-6-2016 04:22 PM
ko tu sapa? nak lawan PBT...sah sahla lunyai
Quote MH3703 27-6-2016 04:40 PM
tah berniaga ada lesen/permit ke tidak,bila kena serbu melalak mcm berok sekor2...dok OKU OKU...kalau ada permit takkan kena serbu...sakai bodoh punya peniaga pprt...dok OKU OKU..kenapa? kau org nak guna OKU ke utk meraih simpati??? nonsen...undang2 ttp undang2!!
Quote tahanlasak 28-6-2016 01:44 AM
....  kenapa pulak peniaga2 asing yg berniaga tanpa lesen di biarkan begitu sahaja .....
..... kenapa tidak di ambil tindakan ...
..... kenapa peniga2 cina yg berlambak beniaga tepi jalan di biarkan tidak di ambil tindakan ....
......walhal tempat itu memang sah tidak boleh berniaga ....
......di mana hala tuju tindakan pihak berkuasa ...
..... adakah dgn memberi sedikit habuan pihak berkuasa tutup mata ....
......yang jadi mangsa adalah rakyat tempatan yang ingin mencari sesuap nasi .....
......JANGAN SIKAP TALAM DUA MUKA, GAJI YANG DAPAT BULAN2 ADALAH HASIL TITIK PELUH RAKYAT BAWAHAN YANG MEMBAYAR ........TOLONG FIKIR-FIKIRKAN ....
Quote Jagendas 28-6-2016 08:12 AM
tiap2 tahun time bulan posa je ade kes mcm ni..
takde penyelesaian ke ape
Quote minah_kidal 28-6-2016 08:57 AM
tahanlasak replied at 28-6-2016 01:44 AM
....  kenapa pulak peniaga2 asing yg berniaga tanpa lesen di biarkan begitu sahaja .....
..... kena ...

sebab takde sapa yg report kot?

Quote tagas 28-6-2016 10:26 AM
Niaga tepi jln sampah bersepah kotor

time tu ko salahkan pbt goyang telor tak buat kije

Quote tagas 28-6-2016 10:35 AM
Salah SIKAP org melayu tu sendiri yg terlalu taksub berpolitik,  pemalas, selesa, manja

saling berdengki iri hati sesame sendiri


bila dpt lesen sub pd org lain nak untung atas angin

Hrp parti yg memperjuang bangsa melayu pulak tamak

hanye memikirkan tembolok sendiri


Tgk mostly Developer2 bangsa ape

yg melayu melalak umah mahal bagai


tgk taikun2 dadah, pelacuran, ah long, judi haram, cetak rompak etc bangsa ape

nak election konfem DAPIG akan dpt donation dr taikun2 nih hokey


then org2 melayu hanya m'hrpkan niaga tepi jln utk survive idop

sdgkan bangsa lain monopolised all above upper business dr produce

smpai la ke peringkat seller


So sedar2 la hakikat skang ni

MANA KESILAPAN NYA
Quote gekkou 28-6-2016 01:21 PM
kalau OKU
mohon lesen berniaga khas utk OKU boleh apa
rasanya free sahaja

p/s: aku yang tak tgk video
Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041639s Gzip On
To Top