Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Larangan Ketika Raya : Jangan Cium Dan Gomol Anak Kecil

28-6-2016 03:25 PM| Komen: 12

Anak kecil pasti akan jadi tumpuan ramai untuk didukung, cium dan digomol
Oleh Izzah Abbasy

Balik beraya nanti, pasti tidak sabar nak jumpa sanak saudara. Dah berkira-kira nak jumpa siapa dulu kan?

Yang pasti, anak kecil pasti akan jadi tumpuan ramai untuk didukung, cium dan digomol.

Siapa yang tak geram tengok pipi gebu dan badan montel si kecil itu. Anak-anak kecil ini pula bukan tahu apa, hanya mampu tersenyum atau menangis jika mereka rasa tak selesa.


Tindakan cium dan gomol ini sebenarnya mendedahkan si kecil dengan jangkitan kuman dan penyakit tau.

Jadi, kalau ada ibu bapa yang tak bagi anda cium anak-anak mereka, jangan terasa. Hormati  pilihan dan cara mereka. Bukankah mencegah itu lebih baik dari mengubati.

Seperti yang terjadi pada Lara Alana, anak selbriti Scha dan Awal, habis muka Lara ekzema sebab kena cium peminat.

Oleh itu, penulis nak kongsikan tips oleh Puan Puteri Zahararina Zulan yang telah berkongsi panduan mengenai isu ini di Facebook miliknya. Jom, baca. - CARI Infonet






Lihat Komen Comments: 12 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
15
Marah
10
Terkejut
21
Sedih
10
Lawak
8
Bosan
10

Previous : Gerai Diserbu Penguatkuasa Di Bazar Ramadhan, Salah Siapa?

Next       : Budaya 'Tapau' Makanan Dari Pejabat, Mesej Dalam Iklan Raya TM

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lain-lain Komen

Quote mamapea 28-6-2016 04:25 PM
aku x heran...aku gomol jer...gomol anak sedara sndr & cucu la...anak org lain aku x gomol pun..
Quote Artemesiaa 28-6-2016 10:00 PM
Kalau dah ramai2 berlonggok time raya bukan senang nak larang itu ini kang ada lak geng senior bagi tazkirah lak
Quote UmbrellaCorps 28-6-2016 11:00 PM
aku sendiri sebenarnya tak pernah nak cium anak org.. comel ke tak ke memang tak teringin dan taknak... anak sedara sendiri pun tak pernah.. anak sendiri je aku cium gomol bagai...
aku heran jugak org yang suka cium cium anak org lain ni...
Quote AMDTurion 29-6-2016 08:28 AM
aku paling x suka bila dia dah tahu x sihat selsema ker batuk ker..nak juga cium/gomol. lepas tu dah demam anak kita ade dia yg bawa gi klinik.

tolonglah guna akai tu sikit. karang nak kata  bodoh ado ijazah.
Quote zameyla 29-6-2016 09:21 AM
Aku gomol ank sedara ja...anak orang aku tak gomol...
Quote Super-M 29-6-2016 11:18 AM
anak org aku tak gomol.anak sedara laki aku pun aku xcium entah sbb tak suka
nak gomol anak org lain.
aku gomol anak sendiri dan anak akak aku je.
Quote yprat 29-6-2016 11:38 AM
Aku tak pernah terasa nak gomol anak orang lain, aku memang dari dulu tak suka budak2.

Tapi sayang aku pada anak aku sorang nih, mengalahkan syg aku kepada mana2 orang lain combined! Walaupon camtuh, anak org lain mmg aku x hadap langsung, walaupun anak sedara sendiri.
Quote alesandra 29-6-2016 01:48 PM
sepanjang hidup aku aku hanya gomol dan cium anak2 kepada abg2 dan kakak aku saja.since diorg pun dah besar akil baligh takdela aku kebulor nak mengomol lagidah.anak2 sedara mara sepupu sepapat kirim salaamm ler.walau lantakla secomel mana pun.....
Quote shi_jewel 30-6-2016 12:04 PM
tu la, nnti ade senior citizen cakap sorok anak la, kedekut la dan etc..

kalau bleh baby i nnti pun letak je dlm bilik tidur nnti..no one is allowed to kiss her
Quote ms.mango 30-6-2016 05:24 PM
setuju... kalo anak sedara ke ada bau2 bacang pelam ke, kalo dah xsihat paham2 ler jauhkan diri.. ini dah xsihat batuk2 lagi dicium nya baby..dah baby tu batuk berhari2.. kesian... kalo anak org lain lagilah..jgn gatal nak cium2..just say hello, hai2 sudeyy.. nak gomol, g gomol anak sendiri..xde sapa nak marah..
Quote jazaa100 1-7-2016 09:25 PM
UmbrellaCorps replied at 28-6-2016 11:00 PM
aku sendiri sebenarnya tak pernah nak cium anak org.. comel ke tak ke memang tak teringin dan taknak ...

Sama lah dgn aku....

Tak terngin pun...klu comel sgt, aku cuit pipi je....
Kekdg mak /pak dia yg beriya suruh aku okong....
Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
nike soccer shoes, coach outlet store, ray ban uk, mcm handbags, new balance, ray ban outlet, longchamp, nike free, new balance, soccer jerseys, nfl azcardinals jerseys, pumas, hogan, stone island jackets, true religion, longchamp black friday, bcbg max azria, ray ban black friday, north face, rayban, wholesale handbags, detroit pistons jersey, armani watches, oakley sunglasses, coach factory outlet, bottega, birkenstock taschen deutschland, michael kors handbags, pandora jewelry, levis outlet, nike, bcbg max, mcm bags, skechers shoes outlet, nike store, nike air max, shoes outlet, nhl jerseys, air jordan, jordan retro, nfl jerseys, oakley sunglasses, nfl redskins jerseys, michael kors outlet online, hogan shoes, omega, ralph lauren outlet online, ralph lauren, nuggets jersey, salvatore ferragamo, prada handbags, cheap ray ban, minnesota timberwolves jerseys, adidas shoes, tory burch, tory burch sale, tommy hilfiger online shop, nfl jaguars jerseys, nba jersey, brooklyn nets, oakley store, mcm backpack outlet, babyliss flat iron, nike air max 90, thomas sabo, nfl buccaneers jerseys, cheap oakley, hermes birkin bag, rolex watch, barbour, air max shoes, new balance, oakley, salomon, air force, ralph lauren, basketball shoes, kate spade bags, tommy hilfiger outlet stores, hollister online shop, nike shoes, nike air max, cheap oakley sunglasses, beats headphones, hornets jersey, cheap true religion, hermes tracksuits, barbour outlet store, adidas clothings, mizuno, nfl chargers jerseys, beats by dre headphones, michael kors, jimmy choo outlet, rolex watches, michael kors outlet, nfl eagles jerseys, easton bats, converse, swarovski jewelry, ray-ban sunglasses, coach factory outlet online, oakley holbrook, valentino shoes, juicy couture clothings, fred perry polos, louboutin shoes, nfl ravens jerseys, michael kors outlet online sale, plein shoes, marc jacobs handbags, the north face outlet, jordans, nfl lions jerseys, michael kors bags, hollister co, fitflop shoes, hollister clothing store, nfl broncos jerseys, asics gel, ralph lauren outlet, swarovski crystal, mavericks jerseys, thomas sabo, nfl saints jerseys, coach outlet online, spurs jerseys, longchamp handbags, versace, indiana pacers jerseys, oakley pas cher, true religion outlet, the north face, ray ban outlet, oakley, new balance store, polo ralph lauren outlet, fendi shoes, nike id, michael kors outlet online, nfl packers jerseys, air max 90, air jordan shoes, polo ralph, rolex watches, pandora bracelet, nike roshe run, michaelkors.com, chrome hearts clothings, jimmy choo, mlb jerseys, ralph lauren uk, new balance shoes, cheap oakley sunglasses, huarache, dsquared2 shoes, oakley, northface,

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045663s Gzip On
To Top