Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

'Pintu Ke Neraka', Api Dalam Lubang Ini Tak Pernah Padam Sejak 1971

5-11-2019 10:42 AM|Oleh: kalel| Komen: 18

Sebuah kawah berapi di Darvaza, Turkmenistan dianggap salah satu lokasi yang menakutkan di dunia.

FOTO : YOUTUBE

Berkedalaman 30 meter dan lebar 69 meter, ia juga digelar sebagai 'Pintu Ke Neraka'.



Api dalam kawah itu dikatakan sentiasa menyala sejak 1971 dan turut menjadi tumpuan pelancong yang mahu merasai pengalaman berada berdekatan kawah berkenaan.




Menurut Mirror, kawah tersebut juga telah dikorek oleh jurutera Soviet dan usaha mencari gas asli suatu ketika dahulu. Mereka yang risaukan gas berkenaan terlepas ke udara, telah menyalakan api dengan harapan ia akan terpadam selepas gas habis. Tetapi, ia tidak pernah terpadam sehingga kini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
7
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
2
0
0
Komen: 17
Komen

Previous : "Tandas Takda Paip, Nak Bersuci Dan Wuduk Macam Mana?" Ini Tips Ibadah 'Traveler' Muslim

Next       : "Jijik Lagi Memualkan" - Rasa Daging Manusia Seperti Daging Khinzir?

Komen Terbaru

Quote L_Z 13-2-2020 01:52 PM
Gas kat sini jika xsalah ai ...jenis xder quality..sbb Tu xder usaha nak stop ...try tanya bebudak oil & gas carigali..diaorg expert bab ni ...

Lain-lain Komen

Quote orgsepang 5-11-2019 11:13 AM
Luasnya. Adakah ini juga penyumbang kepada kepanasan dunia?
Quote Boomibulat 5-11-2019 11:39 AM
Knp tak kambus dgn pasir..rugi minyak tbakar gitu je..
Quote salmon-suki 5-11-2019 11:43 AM
Tu baru sikit je...{:smile
Xde ke y dare to go there?buat #hellchallenge
Org2 skrg kan suka buat challenge y bukan2,,why not these people pegi sana?{:smile
Quote mizruncing 5-11-2019 12:04 PM
scary nyaa. ape la buat challenge bodoh gitu. masuk dlm tu 1 keje plak menyusahkan org nk cari kau dlm tu
Quote coco 5-11-2019 01:13 PM
area tu tak pernah hujan ke ?
Quote babynina30 5-11-2019 04:58 PM
Ngape kt utube tu tulis dia die trying ?
Mati ke dia ?
Quote diggerr 6-11-2019 01:55 AM
{:ru{:thief{:thief
Quote Artemesiaa 6-11-2019 01:12 PM
Banyaknya simpanan gas disitu tak tahu berapa tahun lagi ianya akan terus menyala
Quote ReginaGeorge 15-11-2019 02:55 PM
Pedofilia buang dalam nih
Quote Bunggah 17-11-2019 10:18 PM
Eeee....gila. flying over fire
Quote indestructibleR 2-12-2019 02:33 PM
ngerinya
Quote Magggiee 4-12-2019 07:17 PM
Quote nora_balqis 9-12-2019 04:07 PM
tgk api tue...tetiba terasa byknya dosa diri nie..sempat ke dosa2 nie diampunkan, atau akan dibakar sebegitu di neraka kelak
Quote gorjeous 25-12-2019 12:53 AM
Quote i_is_kennot 28-12-2019 05:05 AM
Tarikan pelancong ke Central Asia..
Quote kerusikayu 14-1-2020 03:27 PM
mizruncing replied at 5-11-2019 12:04 PM
scary nyaa. ape la buat challenge bodoh gitu. masuk dlm tu 1 keje plak menyusahkan org nk cari kau d ...

orang akan anggap case closed.. sbb confirm lah panas tahap melampau, tulang pun jadi abu..hehehe
Quote L_Z 13-2-2020 01:52 PM
Gas kat sini jika xsalah ai ...jenis xder quality..sbb Tu xder usaha nak stop ...try tanya bebudak oil & gas carigali..diaorg expert bab ni ...

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top