Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Elok Nikah Sajalah" - PU Syed Beri Teguran Terbuka Kepada Zul Ariffin, Intan Najuwa

9-11-2019 09:10 AM|Oleh: intan| Komen: 170

Susulan tersebarnya foto aksi berpelukan manja antara pelakon Intan Najuwa dan Zul Ariffin, akhirnya ada pihak bersuara memberikan teguran.

Kali ini, PU Syed tampil memberikan teguran terbuka kepada pasangan pelakon yang kini hangat mempromosikan drama Setelah Ku Dimiliki yang kini ditayangkan di stesen televisyen tempatan.



PU Syed telah memuat naik nota teguran tersebut di laman Instagram beliau dan menasihatkan supaya mereka mendirikan rumah tangga jika ingin terus berkelakuan seperti itu. 

Netizen sebelum ini juga memberi reaksi kurang senang terhadap gambar yang tersebar itu kerana ternyata ianya tidak elok dipandang dan lebih-lebih lagi status Intan sebagai tunang orang.

Sebaiknya kalian bernikah sahaja...





PU Syed juga mencadangkan supaya Menteri Agama dan jabatan berkaitan tampil untuk membanteras gejala ini seperti membuat garis panduan atau menggubal undang-undang khas kepada artis serta pelakon yang sering menunjukkan budaya hidup negatif supaya kembali ke pangkal jalan. 

Amalan takzir adalah sangat baik untuk diguna pakai terhadap mereka.


Industri semakin tenat..



PU Syed juga enggan memuat naik gambar intim berkenaan kerana ianya sangat tidak senonoh. Beliau juga menasihatkan kedua pelakon tersebut sebagai seorang muslim, ada hukum mengenai sesuatu perkara iaitu halal dan haram. 

Netizen juga meluahkan rasa kesal dan menyokong tindakan PU Syed memberi nasihat kepada Zul dan Intan.



Setuju? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 170
Komen

Previous : "Saya Tahu Sheila Rusly Merajuk Tak Lama" - Haji Zeel Pujuk Jangan Bersara Lagi

Next       : "Video Dalam Bilik Air Idea Saya Dan Suami" - Raja Ilya Sedia Dikecam

Komen Terbaru

Quote SyaJoyah 15-11-2019 06:09 PM
Aku terus unpolo julripin ni

Lain-lain Komen

Quote Guccibamboo 8-11-2019 06:38 PM
Sokonggggg......kawen jelah....nampak mcm bergelora sgt dah tu
Quote riena3321 8-11-2019 06:42 PM
kami hanya menjiwai watak.. katanya
Quote simatakucing 8-11-2019 06:43 PM
Kesian pulak tunang nya tu
Quote mamastoney 8-11-2019 06:52 PM
Confirmed.....intan baru je padam gambar2 pertunangan kat ig sheols..mlm td iols skodeng masih ada tp arini dah tkde.....penangan Abam Jul.....kalo dulu AJ pun boleh jatuh cinta lokasi, then ZMW....ni Intan pulak
Quote salmon-suki 8-11-2019 07:03 PM
Baguslaa dia tegur tp wat 2 expect from retis?kalau dorg tu mjaga batas,xdenye nk bgelumang dlm industri ni
Quote sok_suci 8-11-2019 07:06 PM
Melepas perarri la ko najwa oi. Adan ukeee
Quote doubleA 8-11-2019 07:06 PM
Takde sape folo ig tunang intan ke? Sebab ig dia private. Ada update tak dari abah lambo?
Quote Kurex 8-11-2019 07:11 PM
intah pelakon murahan kayu kayan batu batan pelakon takde gred yg ada cuma cerita pasal jantan. pelakon yg terpaksa jadi murah sebab tu dia jadi penggoda jantan sebab dia tau nama dia AKAN PASTI MESTI sendu dalam masa terdekat!!!!!
Quote pitera 8-11-2019 07:14 PM
Kurex replied at 8-11-2019 07:11 PM
intah pelakon murahan kayu kayan batu batan pelakon takde gred yg ada cuma cerita pasal jantan. pela ...

Wah kurex marah nau.

Tapi satu soalanku.

Kenapa mesti kabinet dapur?!
Quote pitera 8-11-2019 07:15 PM
Baru tanya tadi dah keluar dah surat dari PU. PU masuk porem kah? Atau memang kt fb pun ramai yg tny?
Quote chandrahusin 8-11-2019 07:16 PM
Edited by chandrahusin at 8-11-2019 07:19 PM

Tak pasal.. penangan ZA sado yg semua heroin nak didukung 😁
Quote fliphair8 8-11-2019 07:20 PM
Walopun hakak tak condone perbuatan ko dek intan oi, hakak kesian la kalau sampai putus tunang yg tak berapa hari tu....sebab tu kena menjaga batas
Quote prizadane 8-11-2019 07:20 PM
mamastoney replied at 8-11-2019 06:52 PM
Confirmed.....intan baru je padam gambar2 pertunangan kat ig sheols..mlm td iols skodeng masih ada t ...

Wow! Cash kah?
Quote kaklimahcomot 8-11-2019 07:24 PM
PU ni mmg cakna psl artis je ke? Psl model2 bju pngntin brgmbo kt kuburan.snyp plk.
Quote Orix 8-11-2019 07:27 PM
kaklimahcomot replied at 8-11-2019 07:24 PM
PU ni mmg cakna psl artis je ke? Psl model2 bju pngntin brgmbo kt kuburan.snyp plk.

Kn tutup aurat sis wlupn kat kubur. Katanyehhhhhh
Quote mamastoney 8-11-2019 07:28 PM
kaklimahcomot replied at 8-11-2019 07:24 PM
PU ni mmg cakna psl artis je ke? Psl model2 bju pngntin brgmbo kt kuburan.snyp plk.

PU pun nak limelight jugak nokks....lg satu kalo set set PU yg buat perangai mcm Abu tu, xde nya rakan2 se-PU  yg nk komen atau tegur mcm tegur retis....ada dabel standet sikit
Quote Orix 8-11-2019 07:28 PM
Habis la ko intan pasni kena belajar isi minyak sendiri la nampaknya jerung dah lari
Quote misuke 8-11-2019 07:30 PM
Kurex replied at 8-11-2019 07:11 PM
intah pelakon murahan kayu kayan batu batan pelakon takde gred yg ada cuma cerita pasal jantan. pela ...

Adakah sebenarnya kurex yg berharap ada dalam pelukan julripin itteww?
Quote Orix 8-11-2019 07:32 PM
mamastoney replied at 8-11-2019 07:28 PM
PU pun nak limelight jugak nokks....lg satu kalo set set PU yg buat perangai mcm Abu tu, xde nya r ...

Pd PU ni perkahwinan tu sekadar utk menghalalkan apa yg haram (bab sentuh2, cium2 dll) .......

Betapa ceteknya pemikiran dia. Sama cetek dgan mak bapak yg benarkan anak bawah umur utk berkahwin...

Lihat semua komen(170)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.241089s Gzip On
To Top