Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Set Filem Malaysia Macam Nak Shooting Youtube, Produksi Lemah" - Zahiril Adzim

14-11-2019 11:03 AM|Oleh: Saiful| Komen: 137

Cara bekerja di set penggambaran sesebuah filem di Malaysia lemah dan langsung tak ada perubahan!

Itu kekecewaan yang diluahkan sendiri oleh Zahiril Adzim.



Menurutnya, bukan hanya pihak produksi malah kebanyakan artis tidak profesional sampai dia sendiri tak sanggup berdepan dengan situasi berkenaan.

"Dah 10 tahun sama juga, masalah sama. Jadi daripada saya mengamuk di set, lebih baik saya elak dan beri pada orang lain.

"Cara kerja di set pun lemah. Daripada saya masuk industri sampai sekarang tak berubah," katanya kepada mStar Online.


Foto: IG

Aktor ini juga mengakui yang dia nak memperlahankan karier dalam lakonan dan akan lebih selektif dalam memilih watak.

"Saya bukan berlakon untuk survive sebab fasa itu dah lepas. Saya tak menentang karya yang bersifat hiburan semata-mata, tapi biarlah seimbang supaya ada filem yang boleh dibanggakan di tahap antarabangsa," tambahnya.



Bukan itu sahaja, Zahiril akan bersetuju berlakon selepas mempertimbangkan beberapa faktor.



"Ada perkara saya kena tengok dulu. Misalnya, ada kawan-kawan yang saya pernah kerja bersama dan saya tahu mereka mungkin tak akan menimbulkan masalah banyak.

"Saya nak pergi set yang happy, bila orang tengok mereka tahu ini set untuk filem bukan set yang nampak macam nak shoot untuk YouTube." - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 137
Komen

Previous : "Saya Tahu Sheila Rusly Merajuk Tak Lama" - Haji Zeel Pujuk Jangan Bersara Lagi

Next       : Aiman Tino Serik Percaya Orang, Kawan Baik Sendiri Kantoi Curi Kad ATM Dan Duit Beribu

Komen Terbaru

Quote bondeh 19-11-2019 11:20 AM
munchkin replied at 18-11-2019 10:30 AM
Lepas i tengok episod tu terus dah tak tengok. Yelah ko hos kan? Dah kenapa nak buat geli2 pulak ...

kannn... agaknya dia takde bulu2 kot itu yg menggeli... cehhhh

Lain-lain Komen

Quote Carcosa 14-11-2019 11:14 AM
Suka betul tgk muka bini si Zahril ni. Lembutttt je. Sweet namatey.
Quote Kurex 14-11-2019 11:18 AM
suka tengok dia.. dan lakonan dia.. beto apasal makin lazat?
Quote realist_13 14-11-2019 11:23 AM
Carcosa replied at 14-11-2019 11:14 AM
Suka betul tgk muka bini si Zahril ni. Lembutttt je. Sweet namatey.

Nmpak je sweet namatey uols.. tapi hermmmmmm
Quote AbukRokok 14-11-2019 11:30 AM
Carcosa replied at 14-11-2019 11:14 AM
Suka betul tgk muka bini si Zahril ni. Lembutttt je. Sweet namatey.

kan..dulu time selekeh pun comel
skrg bertambah comel


Quote AbukRokok 14-11-2019 11:31 AM
buat cantik2 pun xguna ujung2 nti org tgk video OKU kt youtube
iols lebih suka video youtube cam omeleto
Quote RumiMenari 14-11-2019 11:41 AM
realist_13 replied at 14-11-2019 11:23 AM
Nmpak je sweet namatey uols.. tapi hermmmmmm

I ade bnyk mase untuk dgr sambungan tapi u tu...... Tumpahkan pliz huhu
Quote LadyCarefree 14-11-2019 11:41 AM
AbukRokok: buat cantik2 pun xguna ujung2 nti org tgk video OKU kt youtube iols lebih suka video youtube cam omeleto


Buat filem susah payah tp orng buat yt mengarut beberapa minit dpt jutaan untung bebas cukai. Alepsokree pun dpt 50k sebulan hasil korng tngok yt dia
Quote Tukul.Besi 14-11-2019 11:47 AM
Try p Indonesia la cuba nasib kat sana mcm Bront palarae tu. Untung dia skrg back to back filem dia skrg. Kalau masih kat sini, memang takat tu je lah periuk nasi kau tu.
Quote Psfzi 14-11-2019 11:49 AM
Dah budget ciput nk swt gempak cmne
Quote realist_13 14-11-2019 12:04 PM
RumiMenari replied at 14-11-2019 11:41 AM
I ade bnyk mase untuk dgr sambungan tapi u tu...... Tumpahkan pliz huhu

Ni sbb trkena dgn iols n few closed ppl la... based on iols pnya pandangan, tiada kaitan dgn anyone else... myb dgn fans dia tk gitu la kot... quite snobbish in person... myb iols ni nan hado marhaen je kot, adik iols pn trkena jgak. If uols attending  a small gathering less than 10 ppl, takkan tak salam kan, siap buat muka mata ke atas, just becos weols group lain dari group host tu, which is dia punya kawan. Mybe sheols rsa superior & famous kot kat this town. Plg tragis adik iols 2 kali trkena, hari yg sama, kenduri rmh lain2. Adik iols pnya meluat, smpai la ni, tgok je muka bini dia, rsa cam eurghhhh, please....  
Few ppl yg dtg dgn iols pn surprised bila org lain dtg brsalam each other, she just buat dekkk je, wth sngt la perangai

But husbnd dia mmg gentleman, sejenis friendly type, brlakon pn best kan kan..

Ok, done mmbawang... nak cite lelebih tak boleh uols, nnti ada plk yg notis siapa iols ni
Quote mangkukhayun 14-11-2019 02:03 PM




hurmmmmm apasal mata aku nampak zahiril ni macam si kevin alejandro...sipi sipii je laa
Quote aireen24 14-11-2019 02:10 PM
realist_13 replied at 14-11-2019 03:23 AM
Nmpak je sweet namatey uols.. tapi hermmmmmm

betul2...

Quote pia250110 14-11-2019 02:15 PM
wei zahiril cerite ko yg kron tu cam ape2 ntah,,mcmane la ko ble belakon dlm cite gitu,,nyesal aku tgk
Quote realist_13 14-11-2019 02:18 PM
aireen24 replied at 14-11-2019 02:10 PM
betul2...

Konsep when u know, u know
Quote RumiMenari 14-11-2019 02:40 PM
realist_13 replied at 14-11-2019 12:04 PM
Ni sbb trkena dgn iols n few closed ppl la... based on iols pnya pandangan, tiada kaitan dgn anyon ...

Huhu.. tp kl tgk muke dia pun walaupun syomel tapi ade aura kekwat gak.. kalau few times dh terkene tu maksudnya mmg perwatakan dia cmtu la kan..
Quote keknaih 14-11-2019 03:12 PM
realist_13 replied at 14-11-2019 11:23 AM
Nmpak je sweet namatey uols.. tapi hermmmmmm

why uols?
Quote keknaih 14-11-2019 03:15 PM
realist_13 replied at 14-11-2019 12:04 PM
Ni sbb trkena dgn iols n few closed ppl la... based on iols pnya pandangan, tiada kaitan dgn anyon ...

oic... tak menyempat nak scroll tadi rupanya dah ada sbb
Quote bondeh 14-11-2019 03:17 PM
Kurex replied at 14-11-2019 11:18 AM
suka tengok dia.. dan lakonan dia.. beto apasal makin lazat?

chuolls abang zahiril nih pun leh tahan... bojang lagikkkk

tibahhhh
Quote Kurex 14-11-2019 03:23 PM
bondeh replied at 14-11-2019 03:17 PM
chuolls abang zahiril nih pun leh tahan... bojang lagikkkk

tibahhhh

apa nama abg dia???

Lihat semua komen(137)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.060497s Gzip On
To Top