Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Que Haidar Bengang Dituduh Tak Cukup Islamik Untuk Kongsi Isu Kekejaman Israel

27-11-2019 05:01 PM|Oleh: LilRose| Komen: 29

Kredit foto: IG

Seorang pengguna Instagram seolah-olah laparkan perhatian apabila menuduh Que Haidar menagih perhatian dengan berkongsi mengenai kesengsaraan di bumi Palestin dan Syria.

Que atau Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar, 40, meluahkan rasa kecewanya apabila niat murninya menyuarakan sokongan kepada mangsa rejim Israel dikecam warganet.






Kata individu terbabit, Que tidak layak bercakap soal kesengsaraan rakyat di negara berkenaan memandangkan hidupnya sendiri 'tidak islamic mana'.

Tegasnya, ia dilakukan atas dasar keprihatinan dan kemanusiaan terhadap kesengsaraan mereka di bumi berdarah itu.


Nak sangat perhatian kan? Nah!




Kredit foto: IG

Kan tak pasal-pasal dah 'dipopularkan' pelakon itu sendiri! Nak sangat perhatian kan?


Kredit foto: IG

Kata orang, jangan lihat pada orangnya. Sebaliknya, lihatlah apa yang disampaikan seseorang itu. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 29
Komen

Previous : "Isteri Mana Tak Risau?" - Amyza Aznan Tak Nak Menyesal, Angkut Suami Pergi Kerja

Next       : Wawa Dan Aeril Bakal Timang Anak Perempuan, Beri Nama Sempena Masjid Di Turki

Komen Terbaru

Quote cupu 2-12-2019 02:16 PM
Lantak keluarga dia la nk menyeksi pun..aku lg suka quote yg xperlu jd muslim atau kristian ayau yahudi utk membantu..kita hya perlu ada sifat kemanusiaan je..benci betul aku org nk mengomen pelik2 dkt wall/ig org

Lain-lain Komen

Quote Kurex 27-11-2019 05:22 PM
Asdan: tak perlu kongsi hal negara orang, kalau nak juga kongsi yg baik baik, tak perlu kongsi yg kejam kejam, tak dapat bantu mereka, betul tak ?


dia terkena teori sumpahan ikan longkang @Asdan
Quote dua_chzy 27-11-2019 05:25 PM
Agak bodoh komen betina nama Noor itu.
Quote mata.kail 27-11-2019 05:40 PM
go go go .... que haidar
Quote NekNgah 27-11-2019 05:59 PM
Isu kemanusiaan, jadi sesiapa pun tak kira agama perlu bagi awareness tentang crisis ni.
Quote shernazz 27-11-2019 05:59 PM
Boleh bagi pic ni kat acik tu
Inst-image-14.jpg
Quote shernazz 27-11-2019 06:01 PM
Eh que haidar dh letak ruoanya ..
Hahaha
Quote MentariSenja 27-11-2019 06:02 PM
Siapalah wanita sempit akal dan busuk hati tu?....hello nak buat baik tak ada syarat....memalukan org Islam jer. Jgn terkejut ya, org yg urban dan kita hina tu ramai jer yg hatinya lagi mulia dari kita. Go go Que. U did the right thing. Tak yah peduli ngan acik bawang tu...
Quote bakingsoda 27-11-2019 06:05 PM
segala mak nenek care ni, dana hasil sumbangan 100% diguna utk bagi bantuan ke ada % masuk 'kos pengurusan' termasuk la bayar duta?
Quote newyork 27-11-2019 06:35 PM
Eh buduhnha acik noor tu.. kat Gaza bukan ada muslim saja kristian pun ada.. ni hal kemanusiaan..
Quote multinicky 27-11-2019 07:55 PM
netizen bodoh bangang berpisah tiada
Quote thetimes 27-11-2019 11:20 PM
Acik N dah cukup islamik ke?
Ini isu dunia okay. Kebebasan bersuara.
Quote famri7 28-11-2019 06:24 AM
But ummah sokong ummah suchi ghazzah memang sebab nk nmpk holier dan trendy jah...human right celah burit kalau orang asli di negara sendiri ko buat2 buta sebab theyolls xmata biru kulit putih susu? Rohinyah buat2 xnmpk sebab kulit hitam?
Quote sukacactus 28-11-2019 06:57 AM
Acik noor ckp org xcukup islamik
Ko aapa nak judge org lain
Dia nak buat baik, patut nya ko sokong bkn mengata
Quote pinksarah 28-11-2019 07:14 AM
Ooo baru i tau klu cara hidup x Islamic x layak nak ckp psl isu2 mcm ni..

Ok..

Lps ni jgn minta derma bagai lah dgn yg x brp Islamic yeah..pergi lah dkt set2 tudung labuh tutup muka tutup biji mata nun..

Baru halalan toyyiban lah ye
Quote LadyCarefree 28-11-2019 07:46 AM
Isu palestin ni boleh je settle kalau xlibatkan ego. Isu syria perang sesama sedara seugama. Apa lagi? Arab countries perang je kerjanya. Yng dok gaduh perang sakan tu ugama apa? Koser.
Quote Sayornara 28-11-2019 07:57 AM
LadyCarefree replied at 28-11-2019 07:46 AM
Isu palestin ni boleh je settle kalau xlibatkan ego. Isu syria perang sesama sedara seugama. Apa lag ...

Okay I assume you bukan Islam kan.. so you boleh la kutuk agama Islam ni agama perang.. tp jgn lupa yg anaiya depa tu dr agama mana plak ek...? Semua umat Islam yg teranaiya dr China, myanmar, palestine, syria bagai  tu siapa punya angkara.. org Islam ke yg anaiya depa..?? Zionist tu org Islam ke...?? Syria tu bukan Islam betul syiah...China tu org islam ke yg bunuh pnddk Islam sana...sebelum komen fikir dulu... Jgn pakai hentam je..
Quote wadiunong 28-11-2019 08:53 AM
Edited by wadiunong at 28-11-2019 08:57 AM
pinksarah replied at 28-11-2019 07:14 AM
Ooo baru i tau klu cara hidup x Islamic x layak nak ckp psl isu2 mcm ni..

Ok..


orang melayu kebanyakan memang macam ni uols. tak payah pegi jauh, dalam forum ni pon dah banyak contoh dah. retis2 yg punya kisah silam yg buruk walaupon dah berubah siapla kena kecam kalo bagi statement/ tunjuk kebaikan. tanggapan taboo Malay kalo orang tu berpakaian tak Syariah compliance, akhlak & humanity pon zero katanya. what a shallow minded.

sebab tu la muncul ramai sangat penunggang agama mcm PU/Daie tak lupa Sohaimi Jongos. Sebab org Melayu ni mudah sangat kagum dengan set2 penunggang macam ni. pakai jubah, slang ereb sikit2, petik ayat Quran/Hadith, waaaa berjuta followers gitchew. Sebab penunggang2 ni akan cari cara/jalan menghalalkan apa yg dibuat. Followers pulak ikut sebab nak jalan singkat ke Syurga katanya
Quote LadyCarefree 28-11-2019 10:14 AM
Sayornara replied at 28-11-2019 06:57 AM
Okay I assume you bukan Islam kan.. so you boleh la kutuk agama Islam ni agama perang.. tp jgn lup ...

Sentap punya pasal baca komen pon terasa orng mengutuk. Walhal tak pon. Hehehehe xpe kita faham. Spesis kaki sentap.
Quote LadyCarefree 28-11-2019 10:15 AM
wadiunong replied at 28-11-2019 07:53 AM
orang melayu kebanyakan memang macam ni uols. tak payah pegi jauh, dalam forum ni pon dah banyak ...

Kehkehkeh totally sokong

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.250859s Gzip On
To Top