Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Tak Cukup Dengan Susu Pisang! Neelofa Bakal Jual Nasi Berlauk Pula

6-12-2019 10:23 AM|Myeonir| Komen: 263

Neelofa nyata merupakan seorang wanita yang 'business minded'. Apa sahaja peluang perniagaan yang nampak 'masyuk', sudah pasti akan diterokainya. 

Bermula dengan kejayaan 'Naelofar Hijab', dia semakin duduk selesa dalam dunia keusahawanan apabila produk susu pisang 'Nilofa'nya turut mendapat sambutan yang menggalakkan.

Kredit foto: IG
Dedah wanita cantik itu pada Media Hiburan, dia mendapat inspirasi untuk menceburkan diri dalam industri Makanan dan Minuman (F&B) selepas melihat ayahnya yang sibuk mengusahakan Village Park.

“Jadi bila saya berkesempatan untuk lalukan F&B ini, mengeluarkan produk yang very straight forward iaitu air, keperluan harian dan sebahagian dari gaya hidup. Mengapa tidak saya cuba.

“Impaknya sangat luar biasa kerana terdahulu saya hanya fokus kepasa fesyen dan kosmetik. Jadi ini adalah yang pertama dan ia mendapat reaksi positif,” jelas Neelofa.

Kredit foto: IG
Tak cukup dengan itu, Neelofa kini sedang dalam perancangan untuk membuka servis penghantaran menu harian 'fresh food' yang dikhususkan untuk sarapan pagi.

“Menu hidangan yang sinonim dengan orang Kelantan, Nasi Berlauk. Setakat ini, kami sudah pun ‘set up’ our central kitchen di Selangor dan untuk permulaan operasinya akan berjalan di sekitar Lembah Klang.

“InsyAllah ia akan mula beroperasi Januari depan. Kita tengah ‘test run’ dahulu sebabnya agak sukar kerana ia bermula seawal Subuh dan perlu diagih-agihkan kepada pick up point. Hanya tumpu kepada waktu sarapan sahaja. Nasi lauk Ayam,” katanya lagi.

Makin kayalah Lofa! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 262
Komen

Previous : Uqasha Senrose Tak Cemburu Nelydia Bahagia, Jadikan Adik Contoh Bila Sampai Jodoh Nanti

Next       : Selesai Isu Muka Macam Bapuk, Jasmin Hamid Harap Anak Segera Dikurniakan Jodoh

Komen Terbaru

Quote Cekla 16-12-2019 08:29 PM
[attach]483648[/attach][attach]483648[/attach]

Harga rm5/pack..perghhh.. Lauk cinonet je,  timun up sket 3 hiris, aritu sehiris je

Lain-lain Komen

Quote munchkin 6-12-2019 10:26 AM
Yassss. Kalau nasi berlauk i sokong
Quote princessmiang 6-12-2019 10:31 AM
#EdisiBakalan
Quote barfi 6-12-2019 10:33 AM
I love nasi berlauk
Quote Orix 6-12-2019 10:34 AM
Apak tiri dia pn dh mmg ad bisnes fnb kan...
Quote Boomibulat 6-12-2019 10:41 AM
I love lofa dan nasi berlauk..nasi kosong pun ok janji lofa masak..
Quote Acikgomen 6-12-2019 10:47 AM
Boomibulat replied at 6-12-2019 10:41 AM
I love lofa dan nasi berlauk..nasi kosong pun ok janji lofa masak..

Screenshot_20191206_104628.jpg
Quote slyfynx 6-12-2019 10:47 AM
Boomibulat replied at 6-12-2019 10:41 AM
I love lofa dan nasi berlauk..nasi kosong pun ok janji lofa masak..

Sarcasm or not, this is the reason why artis2 ni meniaga dgn harga yahudi.
Sbb diorang tau, by all means, akan ade yg gile and beli walaupun janji bulan bintang.


Quote boojaat 6-12-2019 10:59 AM
Biz baju masih on ke? Tiba2 semua benda nak buat... Xnak focus satu2 dulu ker.. kes susu belum settle
Quote MenteriWanita 6-12-2019 11:21 AM
Pusing dunia sana sini, bisnes pak tiri jua kau copy sungguh lah apa yang dikata kreativiti ni sejenis gifted, pergila kemana, timba ilmu, belajar itu ini, kalau Tuhan tak bagi jadi kreatif, hujung jual nasi berlauk jua
Quote lasagna 6-12-2019 11:23 AM
waa seawal pagi lah rider kena bangkit n deliver. perghhh..
hya utk bekpes jer kan. so company structure n planning kena mantap. kalau lunch ok lagi.
Quote djzara81 6-12-2019 11:23 AM
Dia jual apa2 je confirm org akan beli.
Quote kakasotong 6-12-2019 11:25 AM
Wow nasi berlauk i loikeeee mesti sedap kalau masakan belah2 kelate ni

Bab2 makanan esp nasi2 berlauk ni meols xleh nak kutuk jahlop. Meols insan yg lemah
Quote kibodwatriuh 6-12-2019 11:29 AM

I share the same sentiment, acik
Quote syamzana 6-12-2019 11:32 AM
ni sama mcm nasi air dingin/nasi kak wok ke apa ntah yg glam kejap. hrp2 olah la sikit jgn la ikut selera kelate sgt smpai belacan pun manis ting2.
Quote kaklimahcomot 6-12-2019 11:33 AM
ko jual la apa yg ko nk jual jahhhh. selagi diri sndiri tak laku2, jual je bnda lain yg bole laku jah oiiiii... tp ns brlauk umi mmg sdap. fakta
Quote Acikgomen 6-12-2019 11:40 AM
slyfynx replied at 6-12-2019 10:47 AM
Sarcasm or not, this is the reason why artis2 ni meniaga dgn harga yahudi.
Sbb diorang tau, by al ...

Halah halah halahhhhh si bumi tuh saje nak nganjeng jek
Yg sebenonye acik tak rasa pun mamat tuh kesah dgn jah ronsen neh
Quote mayakaren 6-12-2019 11:44 AM
Apa lah yg sedap sangat berlauk tu. Blend je aku rasa. Sorry ye peminat nasi berlauk.
Quote aechae 6-12-2019 11:47 AM
Acikgomen replied at 6-12-2019 10:47 AM

Ahahahahha...muntah hijau dh ni
Quote helicornia 6-12-2019 11:50 AM
kaklimahcomot replied at 6-12-2019 11:33 AM
ko jual la apa yg ko nk jual jahhhh. selagi diri sndiri tak laku2, jual je bnda lain yg bole laku ja ...

mana nak beli nasi berlaku umi tu?

Lihat semua komen(263)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.142471s Gzip On
To Top