Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Ibu Puteri Balqis Tolak Bantuan Rumah PPR

18-1-2020 09:00 AM|mAT| Komen: 699

Baru-baru ini, dunia hiburan digegarkan dengan berita pelakon cilik berbakat Puteri Balqis yang dikatakan menghidap penyakit kanser dan keluarganya yang dalam kesusahan. 

Kisah mereka ini disiarkan di rancangan Bersamamu, berjaya menarik perhatian rakyat Malaysia tentang apa sebenarnya yang terjadi kepada perlakon berbakat besar ini.

Sumber Gambar: Beautiful Nara
Rentetan daripada berita tersebut, banyak spekulasi yang timbul berkenaan keluarga Puteri Balqis apabila ibunya dituduh menggunakan Puteri Balqis untuk meraih pendapatan. Lebih teruk, ada netizen yang menuduh ibunya mengambil barang terlarang ekoran badannya yang sedikit kurus.

Terbaru, ibu Puteri Balqis iaitu Norashikin Mohd Aziz dilaporkan telah menolak bantuan rumah Projek Perumahan Rakyat (PPR) daripada Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) yang diketuai oleh Zed Zaidi.

Sumber Gambar: Selangor Kini

"Saya berterima kasih atas usaha yang cuba dibuat Seniman. Sebenarnya saya berat hati nak terima. Jadi, saya menolaknya. Bagi saya, ramai lagi lebih layak untuk terima"

Menurut Norashikin, penolakan bantuan bukanlah disebabkan kerana dia tidak mahu tinggal di rumah PPR, namun dia beranggapan ada lagi golongan yang lebih layak untuk menerima bantuan ini. Tambahnya lagi, dia masih berkemampuan untuk mencari rezeki dengan mencari kerja lain dan menjual buku.

Sumber Gambar: RotiKaya
Menurut Harian Metro, Norashikin juga dilaporkan telah menolak bantuan Lembaga Zakat Selangor (LZS) yang mahu membayar kos sewa rumah mereka sekeluarga. Alasan yang diberikan juga sama, Norashikin beranggapan dia masih mampu untuk mencari rezeki dengan kudrat yang ada.

Semoga keluarga ini dimurahkan rezeki dan terus bahagia di kemudian hari. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
4
Bosan
3
0
0
Komen: 693
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : Belum Mula AJL34 Lagi, Dah Ada Bandingkan Awal Ashaari Dengan Alif Satar?

Komen Terbaru

Quote foxneo 10-2-2020 11:47 AM
legal_jue11 replied at 24-1-2020 04:02 PM
Apa2 harapnya anaknya tu disekolahkan la, sibuk cakap kami masih mampu cari rezeki, "kami" tu siapa? ...

betui sis, kunci dan jalan untuk keluar daripada kemiskinan adalah education. mak dia ni apelah yg dia tengah pikir. haish

Lain-lain Komen

Quote Kurex 18-1-2020 09:13 AM
gi mampus la korang! memang cibai betul perangai manusia memilih ni!!
tiap kali ada berita pasal dia memang kena bukak benang baru eh??????
tau memang ramai layak, dan kau la salah sorang yg layak tu. tu pun masih lagi nak berangan diri kaya.. memang kesian la dekat manusia yg still berhusnuzon & derma lagi dekat orang macam ni
Quote Boomibulat 18-1-2020 09:14 AM
Kurex replied at 18-1-2020 09:13 AM
gi mampus la korang! memang cibai betul perangai manusia memilih ni!!
tiap kali ada berita pasal di ...

Kalau benang zul ripin hari2 pn kau x kisah kan..
Quote Kurex 18-1-2020 09:15 AM
Boomibulat replied at 18-1-2020 09:14 AM
Kalau benang zul ripin hari2 pn kau x kisah kan..

kalau zul ripin takpe.. sebab zul ripin sedap mata memandang
Quote Minami2013 18-1-2020 09:19 AM
Dah hidup ala gelandangan masuk bersamamu tak layak katanya..
Quote HYSB 18-1-2020 09:22 AM
Kalau zed offer condo ke apartment dengan hati terbuke kau terime
Quote seulgi 18-1-2020 09:25 AM
Tak ditolong merempan..ditolong menolak pulak
Apa yg kau mahukan sebenarnya perempuan?
Quote salmon-suki 18-1-2020 09:26 AM
Xnk ler tu..jatuh stended dia..lgpn dia ni boleh je kje..kalau htr balkis tu g skolah,at least ckgu2,kwn2 boleh tgk2..anything boleh bgtaw..ntah2 balkis pn ngikut prangai snob mak dia?mcm xreti bergaul ngn budak sebaya dia je dr dlu lg..
Quote ina_na 18-1-2020 09:27 AM
Jkm x leh ke ambik si balqis letak dlm rumah kebajikan.. Test la urine mak dia ni.. Kalo btl mendadih letak dlm pusat pemulihan.. Org nak bg bantuan rumah ppr x nak...mak dia ni mcm hidup dlm dunia dia sendiri je.. Mcm high je.. Patut ambik rumah tu.. P la keje jd cashier ke.. Jual nasi lemak ke.. Biar si balqis duk umah.. Kan dia sakit.. X faham aku la gan mak dia ni.. Jauh lebih baik didie Alias.. Sanggup sewa bilik store, sanggup berniaga nasi lemak ms br bercerai.. Dungku dangka dia nak besar kan anak.. X de nak heret anak kehulu ke hilir jual buku...jual makanan lebih laku dr buku sbb makanan akan ada org beli n sll akan untung lebih..
Quote hotmak 18-1-2020 09:27 AM
peliknya, org nak tlg tolak, bila tak ditlg memekak, buat drama diri sakit, anak sakit tapi terpaksa angkut kerja
Quote JunkMail 18-1-2020 09:28 AM
Maybe dia nak bantuan duit tunai je?
Quote prettyuglybabe 18-1-2020 09:28 AM
orang beri bantuan sebab anak dia sakit..
nak anak dia senang tak payah susah-susah dah berpenat tanggung sakit kulu kilir cari duit..
itu pun dia tak fikir..
dia nak apa sebenarnya..
condo? semi d? banglo? cash sejuta?
kalau bukan sebab nama putri tu dia ingat orang peduli dia tak makan sampai kering pun..
orang bagi untuk anak engkau!!
dasar parent toksik..
Quote balakkampung 18-1-2020 09:30 AM
dah klau tak mau ditolong..kenapa ko setuju masuk BERSAMAMU ...aihhhhh rasa nak mencarut plak pagi2 ni..
Quote EvieWanKenobi 18-1-2020 09:33 AM
setuju dengan komen2 di atas..
Quote miss_strangers 18-1-2020 09:34 AM
Fuh...penuh citer adik akish kat Bodgos nih...ni bukan biashe2..bukan kaleng2..level Asia betul ni nak kata nabil
Quote adila39 18-1-2020 09:34 AM
depa ni heartbroken and kecik hati la... pujukla and xpayahla tulis kat media.. sapa x malu. itu pun nak ajar.. ish
Quote miss_strangers 18-1-2020 09:35 AM
Kurex replied at 18-1-2020 09:13 AM
gi mampus la korang! memang cibai betul perangai manusia memilih ni!!
tiap kali ada berita pasal di ...

Semoga kurex bersabar Dan tenang...cepat tatap wajah Hun bagi cool.down hokay...
Quote Akakstory 18-1-2020 09:36 AM
Berlagak sombong bongkak
Quote ejrazak 18-1-2020 09:36 AM
ina_na replied at 18-1-2020 09:27 AM
Jkm x leh ke ambik si balqis letak dlm rumah kebajikan.. Test la urine mak dia ni.. Kalo btl mendadi ...

iols pon fikir begini. Kenapa la JKM tak mcm welfare dept mcm kat US nun....amat sensitif ttg child rights. Klau kes akish ni kat sana konfem furst thing maknya dah kena urine test n thorough medical checkup utk pastikan physically n mentally fit nk jaga ank sndiri. Cara maknya berfikir mcm lgsung tak consider future akish. Susah ke nak fhm yg bantuan org offer ni supaya dia bole mulakan idop baru n mampu bela akish mcm other parents....supaya x berulang lg episod meminta bantuan ni. Ni kiranya dh bg joran la nih instead of bg ikan. Jadi geram plk
Quote yuliss 18-1-2020 09:48 AM
Tah2 ni marketing strategi mak bdk ni utk lariskn puiku puisi sendu ni x. yela klo btl hidup bergelandangan xde tmpt tggl mesti x pikir panjang dpt pprt ka setinggan ka mesti xkisah jnji ada tmpt berteduh.pelik plak aku dgn mak bdk ni

Lihat semua komen(699)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.530372s Gzip On
To Top