Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Saudara Dedah Balqis Didera Bapa Semasa Kecil, Tinggal Bawah Jambatan Lepas Bercerai?

21-1-2020 10:28 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 177

Masih lagi dengan kisah Puteri Balqis iaitu seorang pelakon cilik yang menempa nama padal awal kariernya, namun mula menghilangkan diri beberapa tahun lalu selepas dikhabarkan menghidap penyakit serius.

Walaupun ramai yang meneka bahawa kanak-kanak itu mempunyai sakit kanser, tapi Balqis yang mesra dengan panggilan Aqish telah menolak dakwaan itu.

Pun begitu, punca sakitnya yang sebenar masih tidak diketahui.

Netizen pada awalnya merasa sedih dengan kehidupan Aqish dan ibunya yang susah sehingga pelakon cilik itu terpaksa berjalan sekitar Kuala Lumpur untuk menjual buku nukilannya bagi menyara kehidupan keluarga mereka.


Kredit foto: Blog

Pun begitu, selepas mendengar khabar angin yang tidak sedap didengar berterbangan mengenai ibu Aqish, ramai yang mula sangsi dengan kehidupan mereka. Bayangkan pelakon cilik itu boleh cakap nak main FOREX bila dapat dana bantuan RM100,000 dan bukannya untuk rawatannya.

Lagi pelik apabila ibunya menolak bantuan rumah PPR selain menghantar anaknya itu ke sekolah yang mahal iaitu British Council dan juga ke kelas piano walhal kehidupan mereka daif.


Kredit foto: Blog

Terbaru, seorang individu di Twitter telah mengaku bahawa Puteri Balqish merupakan anak saudaranya dan mendedahkan kisah sedih kanak-kanak itu. 

Menurut lelaki ini, Aqish sering didera bapanya sejak kecil lagi. Bahkan, kalau tidak membuat kerja sekolah sedikitpun pasti dibambunya. Dia mengkhabarkan bahawa dia mendengar cerita ini daripada ibu dan abangnya.




Walau bagaimanapun, hidup Aqish kembali baik selepas kedua ibu bapanya bercerai dan kata lelaki itu, bapanya kini tinggal di bawah jambatan. Ya, ke?


Kredit foto: Twitter

Tapi, ini semua hanyalah spekulasi dan tidak pasti lagi kesahihannya. Jika benar cerita ini, memang kesian betul dengan hidup Aqish. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
0
1
Komen: 177
Komen

Previous : Konsert Hujan Kenalah 'Mosh' Tapi Dah Buat Di Mall Ni, Salah Siapa Bila Karpet Koyak?

Next       : Abby Abadi Habiskan Ribuan Ringgit Sebulan Untuk Sekolah Swasta Anak

Komen Terbaru

Quote eleda 23-1-2020 11:26 PM
korang ni ‘sjsksksk’ tu is called keyboard smashing (a  seemingly random and unintelligible string of characters, as produced by smashing a keyboard) selalunya to express something unbelievable ke, exciting ke, sad, etc la. lama dah la digunakan kalau uolss pakai twitter as a universal language when you can’t really describe something lol

Lain-lain Komen

Quote matbad 21-1-2020 10:30 AM
Pulokkk dah..dah dpt 100k nanti ayah ngaku la anak..nak rujuk bagai haha
Quote BicaraHatiku 21-1-2020 10:35 AM
Edited by BicaraHatiku at 21-1-2020 10:58 AM

Banyak persoalan xkan terjawab. Kalau mak dia kasi jawapan pun mesti kona-kona bahasa sasterawan negara punya level. Baca, hadam dan buat rumusan sendiri.  



(To be continued...)
Quote Boomibulat 21-1-2020 10:36 AM
Skkskk tu ape?
Quote RatuDunia94 21-1-2020 10:38 AM
Kenapa org miskin akan terus miskin... n org kaya akan terus kaya?
Sbb org miskin bila dpt duit p habiskan.. org kaya dapat duit guna utk buat lg duit.

Deols pernah ada pendapatan yg bagus masa balqis tgh top dulu.. tp semuanya musnah dek tamak haloba sendiri..
Quote cikatilia 21-1-2020 10:39 AM

i rasa bunyi sedih mcm

tsk tsk.. isk isk..
Quote cikatilia 21-1-2020 10:41 AM
parents means mak dia sekali la kan  not the father aje

abusive parents

so is the penderaan masih ongoing and aktiviti guna balqis for money masih berterusan sehingga sekarang?
100k baii

gaji aku baper tahun tuh
Quote qiqi 21-1-2020 10:43 AM
Boomibulat replied at 21-1-2020 10:36 AM
Skkskk tu ape?

hw tu apa plak....aku tak faham dowh dia tulis apa
Quote Boomibulat 21-1-2020 10:43 AM
cikatilia replied at 21-1-2020 10:39 AM
i rasa bunyi sedih mcm

tsk tsk.. isk isk..

Macam2 bahasa skrg yer..
Quote Boomibulat 21-1-2020 10:47 AM
qiqi replied at 21-1-2020 10:43 AM
hw tu apa plak....aku tak faham dowh dia tulis apa

Bnyk kali bc pn x blh tangkap maksud dia..deep samgat
Quote cikatilia 21-1-2020 10:48 AM
qiqi replied at 21-1-2020 10:43 AM
hw tu apa plak....aku tak faham dowh dia tulis apa

dia sedih la.. isk isk.. tskk tskk.. i assume.. ahahaha and dia malas / typo jua..
hshshs pon ada bawah tuh
Quote Atiesha 21-1-2020 10:48 AM
Boomibulat replied at 21-1-2020 10:36 AM
Skkskk tu ape?

Nak tanya soalan yg sama jugak...ceq x paham uii...apa bnda tu
Quote Minami2013 21-1-2020 10:48 AM
I kurang percaya cerita tweet ni... kalau dera fizikal mesti org dpt kesan dah... dan personaliti org yang kena dera tak lah seceria si balqish ni masa die kecik popular.. pakai two-piece swimsuit ie bikini tak de pun parut... kalau cerita kena dera mentally boleh jugak la nak percaya..
Quote Kurex 21-1-2020 10:50 AM
kau taip apa ni woii sksksss hw hshsh..
Quote awanysss 21-1-2020 10:50 AM
qiqi replied at 21-1-2020 10:43 AM
hw tu apa plak....aku tak faham dowh dia tulis apa

hw tu homework aku rasa..
Quote cikatilia 21-1-2020 10:50 AM

i rasa dia taip laju sgt kot
twitter xleh edit ek
hahaha
Quote Nham22 21-1-2020 10:54 AM
Kalau logik sbb kaki pukul mmgla die homeschool kan anak tu...
Quote rosevelvet 21-1-2020 10:56 AM
X phm. Dia ckp balqis tu niece tp ayah balqis pak sedara dia.
Quote ALDRIN 21-1-2020 10:57 AM
Kurex replied at 21-1-2020 10:50 AM
kau taip apa ni woii sksksss hw hshsh..

Sksksksk...ni bahasa2 budak2 KPOP...ARMY bts korea tu chuols....sejenis akronym utk maki...untuk sedih..seronok..marah...bosan...semua bantai sksksksk gittew iols pon terjebak tahu bahasa2 penulisan theyols....kuikuikui
Quote Kurex 21-1-2020 11:00 AM
ALDRIN replied at 21-1-2020 10:57 AM
Sksksksk...ni bahasa2 budak2 KPOP...ARMY bts korea tu chuols....sejenis akronym utk maki...untuk s ...

alhamdulillah.. terjawab dah @Boomibulat..

Lihat semua komen(177)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112421s Gzip On
To Top