Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Babi Diseksa Lakukan Lompat Bungee, Taman Tema Dikecam

21-1-2020 03:55 PM Komen: 47
Kejam dan langsung tidak berhati perut. Begitulah tindakan pengendali sebuah taman tema di wilayah Sichuan, China yang 'memaksa' seekor babi melakukan aksi bungee jumping dari menara setinggi lebih 70 meter.

Ia sekaligus mendapat kecaman ramai pihak selepas rakaman insiden yang berlaku di taman tema Mexin Wine Town itu tular di laman sosial. Warganet menganggap ia tindakan kejam kerana menyeksa haiwan berkenaan, lapor BBC. 

"Ada perbezaan apabila menyembelih haiwan untuk dimakan dan juga menyeksanya untuk dijadikan bahan hiburan. Ada bezanya!," kata seorang warganet. 

Kredit foto: stuff.co.nz

Difahamkan, dua pekerja teman tema itu mengangkat babi seberat 75 kg itu ke atas menara dan mengikatnya pada tali bungee.

Usai dikecam, pihak taman tema mempertahan tindakan itu dan berkata ia sebagai simbolik kepada penutup tahun babi dan digantikan dengan tahun tikus. 

Malah, menurut pihak taman tema lagi, babi itu terus dihantar ke rumah penyembelihan selepas aktiviti tersebut. 

Bagaimanapun, mereka memohon maaf kepada warganet dan berkata akan cuba memperbaikinya bagi masa akan datang.

Apa pula pendapat anda? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 47
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Sham143 22-1-2020 12:36 AM
Babi pun makhluk Allah juga..

Lain-lain Komen

Quote felinecat 21-1-2020 08:10 AM
xde pulak aktivis ape2 yg bising
Quote thetimes 21-1-2020 08:17 AM
Babi betuiii
Quote misuke 21-1-2020 08:29 AM
perangai pn sama mcm babi tu
Quote adeqbun 21-1-2020 08:42 AM
kesiannya..sblm nak kene sembelih kene ngadap trauma extreme...sian ko babi..nmpknye manusia ni pnye level perangai lg hanat drpd babi..jgn la nak carut2 kan babi pd benda2 yg keji..babi x penah slh pon
Quote sukacactus 21-1-2020 08:46 AM
Babinya perangai manusia ni
Quote Kurex 21-1-2020 09:03 AM
benang dh ada...
Quote jlo 21-1-2020 09:13 AM
walaupun dia babi..tapi kesiannnn laaa
Quote gaban8899 21-1-2020 09:16 AM
kesan babi.. xpasal2 trauma seumur hidup
Quote ais_kosong 21-1-2020 09:17 AM
Awat jahat sangat perangai..
Kesian babi tu takut. Manusia pun bukan semua berani terjun.
Quote GuaAnakMelaka 21-1-2020 09:18 AM
thread dah ada

https://mforum1.cari.com.my/foru ... &extra=page%3D1

@FanTasyCreaTioN @AceHand @admin @sultanisketambola
Quote susukambingbest 21-1-2020 09:19 AM
Ni yg dikatakan klau sembang, babi pun blh terbang
Quote fliphair8 21-1-2020 09:19 AM
ape binatang sekalipun...tak patut diperlakukan camni.....
Quote prettyuglybabe 21-1-2020 10:05 AM
kesiannya la babi tu..
manusia yang buat tu lagi tak berakal dari binatang..
Quote Boomibulat 21-1-2020 10:10 AM
Beliau pengsan tak?
Quote epuepy 21-1-2020 10:13 AM
babih betul sape yang buat ni.  walauanpon haram, kesian beliyau..
Quote realist_13 21-1-2020 10:29 AM
Kesian dia... am givin up on humanity!
Quote WawaRaRa 21-1-2020 10:36 AM
aku kesian betul ngan babi tu... kejam betul...
Quote CurangLagi 21-1-2020 10:47 AM
Level hidup manusia lagi bawah dr babi. hahahah
Quote any42 21-1-2020 10:53 AM
bru je trauma lps kna tolak trus kna sembelih plak. sape yg babi sbenarnya ni babi ke mnusia yg babi. duhhhhh

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.247484s Gzip On
To Top