Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Strategi Pemasaran Murahan!"- Jenama Gincu Milik Syatilla Melvin Dikritik

19-2-2020 06:26 PM|Oleh: Saiful| Komen: 234

Foto: IG
Jenama gincu milik Syatilla Melvin dan adik beradiknya menerima kritikan netizen!

Di Twitter, ada yang mempersoalkan tentang strategi pemasaran digunakan adik-beradik ini kerana dianggap sebagai merendah-rendahkan wanita.
Kredit foto: Twitter
Katanya, dia terkilan dengan bisnes online tempatan yang selalu menggunakan alasan takut suami lari sebagai strategi pemasaran.

"Sis, kalau suami awak nak lari, dia akan lari. Takdenya pakai lipstick yang diorang jual ni akan buat laki sis stay."

Menurutnya, apa yang lebih menyedihkan apabila ramai yang merasakan tindakan merendahkan wanita seperti itu tak salah.



Individu ini juga menyatakan golongan peniaga seperti ini hanya pentingkan duit sahaja.

Di ruangan komen, rata-ratanya setuju dengan apa yang diperkatakan.

Kredit foto: Twitter
Apa pendapat anda? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 233
Komen

Previous : Kontroversi Cerai Isteri Kedua, Isteri Pertama Minta Amar Asyraf Diam Diri

Next       : Dayana Amerda Tuntut Naim Daniel Jujur, Bagi Masa Seminggu Buat Pengakuan

Komen Terbaru

Quote haruslah 5-3-2020 02:32 PM
dpd beli timbang kilo ni baik bli kat watson tu haaa

Lain-lain Komen

Quote dudaberhias 19-2-2020 06:28 PM
dah ada thread ni.. tapi iolss nak komen jugak...
poster tu nampak murahan macam edit sendiri dan ambil gambar sendiri...
tema poster ni duyung kan?
tapi iols hanya nampak 3 ekor dugong terdampar tepi pantai..
konfius kot duyung dan dugong...
Quote cmf_premierleag 19-2-2020 06:39 PM
eeuwww kekampungannya caption gambo2 diorg nih
sesuai la dgn melvin sisters yg mmg pprt dan kekampungan konsepnya
Quote EvieWanKenobi 19-2-2020 06:42 PM
riben biru atas kepala Syatilla tu macam
yang depa duk gantung kat besday party..
Quote Ladybird910 19-2-2020 06:49 PM
Ss sejak kawen dgn minah pprt ni terus nmpk busuk..masa kes bju raya xdeliver tu starting kebusukan..masuk ade ank dgn mulut minat pprt tibaiunta ni..terus xminat da..nama product so kg.com..marketing plak busuk sgt yach!!
Quote dudaberhias 19-2-2020 06:52 PM
cmf_premierleag replied at 19-2-2020 06:39 PM
eeuwww kekampungannya caption gambo2 diorg nih
sesuai la dgn melvin sisters yg mmg pprt dan kekampu ...

Pprt??? Tapi packaging produk memanjang nak bubuh '"The Melvins" nak tunjuk popular nau nau nama keturunan deme ni.... Fefeeling The Kardashians sangat
Quote doubleA 19-2-2020 06:54 PM
Agree dengan statement pasal marketing tu, takda idea lain ke sis? Lawa camana pun kalau laki nak lari, lari juga. At least market la to empower women, belajar dari brand2 lain yg established tu, banyak je yg raikan kecantikan tak kira warna kulit etc. Standard kecantikan kt malaysia ni lawa kena putih gebu bleach kulit je ke? Marketing level pprt padan la dengan family ni. Tak minat langsung iols nak beli produk timbang kati. Baik beli lipstik loreal kt drug store nu tentu2 ada r&d with reasonable price
Quote dudaberhias 19-2-2020 06:55 PM
Ladybird910 replied at 19-2-2020 06:49 PM
Ss sejak kawen dgn minah pprt ni terus nmpk busuk..masa kes bju raya xdeliver tu starting kebusukan. ...

Mujur dia bubuh Kekasih ... Kalau dia bubuh Kekontot??? Tak pasal2 nak apply lipstick dah terbayang cendawan laki dia.
Quote Cassieopeia 19-2-2020 06:59 PM
sbb tu tak berminat dgn produk diorg ni..
Quote gigahertz 19-2-2020 07:00 PM
EvieWanKenobi replied at 19-2-2020 10:42 AM
riben biru atas kepala Syatilla tu macam
yang depa duk gantung kat besday party..

bunga mangga potong2 bubuh atas kepala.
Quote PintuKayu 19-2-2020 07:01 PM
Asal iols tgk warna lipstick mcm sama ja semua.. nama ja lelainnn.. huhuuu #liptint4life
Quote gigahertz 19-2-2020 07:02 PM
takde sesiapa nak jual jamu besarkan buah ke kat baju biru gambar first tu?
Quote virgo19 19-2-2020 07:06 PM
Aku lagi menyampah orang buat caption tak abis2 dgn slang utara, dok hampa.. hampa. Guna jela bahasa melayu bahasa rasmi. Nak sembang utara tu sembang je la sesama korang.
Quote Ladybird910 19-2-2020 07:08 PM
dudaberhias replied at 19-2-2020 06:55 PM
Mujur dia bubuh Kekasih ... Kalau dia bubuh Kekontot??? Tak pasal2 nak apply lipstick dah terbayan ...

Suh buh liptik tu kt koxx shuben sheols je laaa...geli noxx...
Quote dudaberhias 19-2-2020 07:11 PM
EvieWanKenobi replied at 19-2-2020 06:42 PM
riben biru atas kepala Syatilla tu macam
yang depa duk gantung kat besday party..

Uolsss... Yang atas kepala dugong tu kan ada bulu2 kenduri tu... Entah dia rembat sape punya signboard kenduri tertinggal tepi trafik light, lepastu DIY sendiri mahkota tu pakai gam.
Quote idril 19-2-2020 07:13 PM
dah la bahasa rempit
Quote msrosse 19-2-2020 07:16 PM
Tengoklah LOREAL :

"Kerana dirimu .. begitu beharga"

Hah camtu tau tak tilla kg.com!
Quote dudaberhias 19-2-2020 07:16 PM
virgo19 replied at 19-2-2020 07:06 PM
Aku lagi menyampah orang buat caption tak abis2 dgn slang utara, dok hampa.. hampa. Guna jela bahasa ...

Entahnya, tak professional langsung caption tu. Tak pasal2 iols baca dalam suara bingit syatilla tu dalam slang utara. Terus boleh sakit telinga walaupun takde sound.
Quote kaseh80 19-2-2020 07:16 PM
Wah so low class !!!!!
Kalau tak pakai lipstick jantan lari

Belajar kat mana ni?
So PATHETIC
Quote dua_chzy 19-2-2020 07:19 PM
Ini lagik pprt dari hiasan kelas.

Lihat semua komen(234)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top