Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Beratur Beli KFC Pun Kena Kecam, Teruknya Mentaliti Orang Kita

21-2-2020 10:22 AM Komen: 54

Restoran makanan segera KFC mengadakan tawaran istimewa sempena tarikh 20-2-2020.

Tawaran kombo RM20 untuk dua pinggan Snack Plate iaitu dua ketul ayam, roti, kentang putar dan salad coleslaw itu menarik perhatian ramai terutamanya peminat setia ayam goreng tersebut.

Kredit Foto - KFC

Ramai wargamaya berkongsi momen membeli tawaran kombo tersebut walaupun terpaksa beratur panjang dan menunggu sehingga dua jam lamanya bagi setiap pesanan.


Kredit Foto - Facebook/Nur Arimi Suhada Bakar 

Tidak kurang juga ada warga maya yang troll dan bersikap sinis terhadap orang ramai yang sanggup beratur panjang demi membeli ayam goreng itu.

Membandingkan kesanggupan beratur itu dengan perkara lain seperti pergi ke masjid, waktu menunggu di hospital atau klinik dan sebagainya.

Namun, selebriti media sosi@l Ayahanda Rani Kulop, tampil menempelak sikap sesetengah individu tersebut menerusi laman Tw!tternya.


" Kita gelakkan orang beratur makan KFC. Mungkin kita tak sedar, ada orang yang tak mampu makan sedap-sedap macam kita. Kadang-kadang ada yang sunggup beratur demi anak-anak, isteri yang sarat mengandung. Mungkin dengan KFC tu jugak dapat mengukir secebis senyum pada anak-anak di rumah. Bahagia tu bermacam cara," tulisnya di ruang ciapan.

Rata-rata wargamaya bersetuju dengan ciapan tersebut. Maklumlah, harga KFC agak mahal bagi sesetengah orang yang kurang mampu. Pasti ramai tidak melepaskan peluang apabila ada tawaran harga murah seperti ini.




Kredit Twitter - @KulupFans

Soal membeli itu hak individu. Hormatlah sikit. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
2
0
0
Komen: 54
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote puteribaya 26-2-2020 03:12 PM
supernaturalee replied at 23-2-2020 07:50 AM
Kudos to you

Like rani said "bahagia tu bermacam cara"

sumbangan i kecik je..tapi satu kepuasan tenguk muka2 hepi tu,,x ternilai

Lain-lain Komen

Quote manehnya 21-2-2020 10:37 AM
Yg kecam tu naper? Bkn hampabyg bratoq pun, hati itam sakit hati pasaipa?
Quote husna_amal 21-2-2020 10:42 AM
Kempen promosi kfc ni kira trending juga lah ya. Mcd tak nak ke buat promosi macam ni jugak.
Quote pumpkingirl 21-2-2020 10:43 AM
Dasyat penangan kfc..habis jem jln berjam2..dari drive tru kfc membawak ke jln besar...punyala panjang q..giler semuanya..tgk kereta yg beratur semua dasyat2 pulak tu..aku tahula puak2 mane yg suka berebut brg murah n free ni..
Quote Kuasaberganda 21-2-2020 10:48 AM
husna_amal: Kempen promosi kfc ni kira trending juga lah ya. Mcd tak nak ke buat promosi macam ni jugak.

mcd ada. 3set rm55 kot. siap promo kat youtube
Quote Boomibulat 21-2-2020 10:53 AM
pumpkingirl replied at 21-2-2020 10:43 AM
Dasyat penangan kfc..habis jem jln berjam2..dari drive tru kfc membawak ke jln besar...punyala panja ...

Ade tak citer KFC kehabisan aym kat mana2 cawangan..?
Quote miraclehopes 21-2-2020 10:58 AM
Setuju ngan rani kulop...bukan korang pun yg nak kena meleleh air ketiak punggung tetek bagai..kalo ramai2 menggelabah tetek depan kaunter kfc selama 2 jam pun biarlah depa....maybe semalam je rasa mampu nk makan dgn diskaun yg ada khenzz...netizen dasar gelabah tetek!..done menyatakan kemarahan iols!!!!!{:laugh
Quote pumpkingirl 21-2-2020 11:02 AM
Boomibulat replied at 21-2-2020 10:53 AM
Ade tak citer KFC kehabisan aym kat mana2 cawangan..?

Entahler..yg iols tahu dpd balik rumah stengah jam dah jadi sejam lebih penangan puak2 kiasu tuh
Quote Boomibulat 21-2-2020 11:03 AM
pumpkingirl replied at 21-2-2020 11:02 AM
Entahler..yg iols tahu dpd balik rumah stengah jam dah jadi sejam lebih penangan puak2 kiasu tuh

Nk jugak pgi beratur tp takut sampai turn i ayam abis pulak..
Quote prettyuglybabe 21-2-2020 11:05 AM
padan la petronas bawah ni semalam penuh kereta..
lupa pulak kehepsi ada promo semalam..
Quote hasmania 21-2-2020 11:28 AM
mmg heran orang berator beli KFC kena kecam...
habis nak suruh suruh serbu ...kang kata mcm tak ada adab pulakk
orang Msia dah diajar berator bukan takat masa beli KFC ...berator beli tudung Freedah smpai sanggup berator mula jam 4 pagi ...... yang liat nak berator ni masa masuk masjid
Quote nozanoor 21-2-2020 11:28 AM
biarla nak beratur pun... duit diaorang kot
Quote sarah82 21-2-2020 11:33 AM
Dah korang selalu viral tgg lama kat hospital.. Kira kena balik la..
Quote Sangkar_Emas7 21-2-2020 11:50 AM
Betul juga...smlm i pon fikir nk beli. Tp fikir balik...mcm la tak boleh beli sebelum ni. Terus beli Pizza Hut...n korg mesti taktau Pizza Hut smlm boleh tahan murah dia. 3 regular, 1 large= RM39.90 shja.

Bg laa org yg betul2 memerlukan...n i agree, kadang2 ayam kfc & bau dia je pon boleh buat kita senyum bahagia (my experience wktu pregnant..nk mkn ayam kfc)
Quote cikatilia 21-2-2020 12:00 PM
i dont get it laa...
org tu beratur pakai duit depa kaaaa
Quote kucingitam 21-2-2020 12:11 PM
pumpkingirl replied at 21-2-2020 10:43 AM
Dasyat penangan kfc..habis jem jln berjam2..dari drive tru kfc membawak ke jln besar...punyala panja ...

kalo tgk dlm gambar kat atas tu..puak2 yang berkulit melayu dan bertudung, sis..

Quote anakmak 21-2-2020 12:18 PM
setuju sangat naan rani kulop
smlm ada member hantar link watsapp free voucher kfc kot
tapi kena watsapp link kat 20 org

akk ni ada masa
hari2 aku balun kfc
addicted sbb malas nak cari makanan lain kat luar
5 ori thigh 2 large coleslaw 2 mineral water
nasib laki layankan jer walau akk x ngandung

bukan semua org boleh beli bila nak makan
jadi waktu promosi la berbaloi beli
jangan disamakan dgn tunggu giliran kat hospital

Quote puteribaya 21-2-2020 12:20 PM
i pun ada lalu semalam..tenguk ramai sangat..kosser..terus g makan Sushi..tapi benar kata Pak Kulup tu..iols teringat masa anak2 kecik selalu bawak g makan kehepsi ni..sekali masa duduk kat meja..anak2 makan sambil main gelongsor yg disediakan tu..nampak satu famili yg kurus2 je..dan kecik,pakai baju mcm baju dok kat umah,agak lusuh,ibu ayah dan 3 anak baya2 sekolah rendah. Atas meja dorang nampak dinner plate, satu coke large, fries dua.Anak2 makan sorang satu,,kedua ibu ayah cuma suap fries..mata ayah tu cam happy tenguk anak2 makan.Aku jadi serba salah, nak belikan takut dia rasa offended plak..last nyer aku bisik kat anak aku..jom balik..dan ada satu snek plate dan sekotak nugget aku g bagi dorang ..aku ckp.."bang, saya dah nak balik, tapi ni saya belum usik lagi..nak bawa leceh..amiklah.."x sangka aku,.,happy muka abang tu,,sambil berkali2 ucap tima kasih.Aku chow..tapi anak bongsu aku berkeriau nape balik cepat..dia x puas main gelongsor
Quote MsKathryn 21-2-2020 12:27 PM
Ptt la semlm ramai btl org beratur...  btl la rani kulup tu pya statement
Quote matchstick 21-2-2020 12:30 PM
pumpkingirl: Dasyat penangan kfc..habis jem jln berjam2..dari drive tru kfc membawak ke jln besar...punyala panjang q..giler semuanya..tgk kereta yg beratur semua  ...


Itu lah uols.. Bukan org miskin sgt pun yg duk gigih beratur tu. I tgk mlm td nk dkt kul 10 berderet lg kereta kt drive thru yg lps tol sg besi tu. Mmg kereta hebat2.

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top