Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Layanan Berbeza BCL dan Hidayah Balu Abam Bukan Kerana Status Mereka, Tapi..."

24-2-2020 01:03 PM Komen: 147
Kredit foto: Twitter Yuna dan Auliya Group

Sana sini netizen bercerita mengenai kemelut keluarga arwah Abam yang melibatkan balu arwah Abam Bocey, Nor Hidayah dan pihak keluarga mertuanya.

Melihatkan situasi yang sedang dialami Nor Hidayah, tular pula beberapa perkongsian di Facebook cuba membandingkan situasi penyanyi Indonesia, Bunga Citra Lestari (BCL) yang juga kehilangan suami.

Kredit foto: Facebook

Ramai netizen membandingkan kedua mereka apatah lagi setelah melihat kenyataan bapa arwah Asyraf Sinclair yang berterima kasih pada BCL kerana menjaga dan menyintai anaknya dan sebaliknya yang berlaku pada Hidayah.

Netizen berkata berbeza layanan diterima atas asbab salah seorang dari mereka berkerjaya dan seorang lagi adalah isteri yang sepenuh masa jadi surirumah walaupun itu permintaan suami. 

Namun, seorang pengguna F@cebook, Puan Normaliza yang merupakan seorang kaunselor profesional berkongsi pendapat pendapat berbeza. Baca lanjut: 

Layanan keluarga Sinclair terhadap Bunga bukan kerana siapa Bunga, tapi...



Sebelum kahwin kenali juga keluarga bakal mertua...

Kredit foto: Facebook Normaliza Mahadi

Allah susun atur dua kematian dalam masa terdekat, banyak yang kita pelajari daripada mereka yang kehilangan suami tercinta. 

Didikan yang baik bermula dari rumah. Yang menjadikan seseorang itu berbeza adalah pendidikan mereka. Bagaimana adab dan kasih sayang mereka terhadap orang lain.

Semoga kita jadikan ujian yang mereka hadapi sebagai pengajaran. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
3
1
0
Komen: 147
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote faraway1 29-2-2020 01:48 PM
husna_amal replied at 24-2-2020 02:08 AM
Macam biasa stigma orang melayu ni giler rebut harta. Adik beradik yang baik pun boleh jadi gaduh de ...

omputih juga hahaha

lepas my mentua meninggal, me dengar sendiri
my sil cakap, dia nak pastikan semua harta family stay
dalam family.. so cam kami masa tu tak da anak, harta
my husband akan pergi dekat anak anak dialah, itu dia plan..

me dengar, me suruh my husband buat wasiat terus,
ialah what the heck hidup merempat pula kemudian jika
sesuatu berlaku dengan my husbandkan..

sekarang ada anak, semua letak nama anak..

dan my husband punya menyampah dengan akak dia
(itu aje anak saudara belah my husband side)
sampai jika kami meninggal 3 beranak serentak, yang warisi harta
kelak, anak anak saudara dari my side.

Lain-lain Komen

Quote tagas 24-2-2020 01:09 PM
sempit nya pemikiran

dis isu is subjective to describe
Quote Mfzg89 24-2-2020 01:13 PM
bcl keluarga arwah x busy dgn harta..
Quote RatuDunia94 24-2-2020 01:14 PM
Kannn.. ujung2 yg org duk kecam couple ashraf-bunga hidup bertunjangkan budaya barat liberal seksi meksi juga xde wujud isu rebut harta.. pemergian ashraf cantik je.. meanwhile.... sambung lah sendiri..
Quote noor2 24-2-2020 01:27 PM
Bodo sapa yg membandingkan tu. ....setiap orang lain cara hidupnya. ...
Quote armin 24-2-2020 01:41 PM
Bukan sebab tak bekerjaya la. Tapi sbb keluarga abam tu tamak gila harta walaupun takde hak. Ada beza tu
Quote sk8er 24-2-2020 01:48 PM
tp aku x setuju kaunselor kata kenalilah keluarga mertua sblm kawin.

byk je contoh masa suami hidup ok je dgn keluarga mertua, lps suami mati baru keluar segala taring keluarga mertua.
Quote Ladybird910 24-2-2020 01:49 PM
Iols setuju pdpt normaliza tu..

Ni kes lebih senduk dari kuah ...

Tu pasal dayah senyap pon sana masih memekak2...

Allah byr cash dah 2kali pon masih xlearnt any lesson! Semoga career ko lps ni ke kuburan Ali..
Quote Ladybird910 24-2-2020 01:53 PM
IMG_20200224_135103.JPG
Quote NekNgah 24-2-2020 02:03 PM
Aduh! Menusuk kalbu, tulisan '@msiaonline tu.
Quote spankee_fili 24-2-2020 02:08 PM
RatuDunia94: Kannn.. ujung2 yg org duk kecam couple ashraf-bunga hidup bertunjangkan budaya barat liberal seksi meksi juga xde wujud isu rebut harta.. pemergian as ...


Iols sebenarnya dah lama dah nak cakap gini..
Punyalah netizen dok kecam kebumi ala agama lain bagai, kurang2 balu tak dibinatangkan adik ipar sendiri..
Quote VespaSilbe 24-2-2020 02:08 PM
Biras iols pernah cakap iols bukan family member kat iols
Bab harta FIL iols abang dia kaut semua
Iols boleh katakan shuben iols bodoh tahap langit ketujuh
Percayakan abangnya sampai sign surat lucutkan hak sendiri
Dah 2 tahun baru nak menyesal
Kesimpulannya org bersekolah agama pun melahap harta anak yatim

Quote realist_13 24-2-2020 02:25 PM
spankee_fili replied at 24-2-2020 02:08 PM
Iols sebenarnya dah lama dah nak cakap gini..
Punyalah netizen dok kecam kebumi ala agama lain  ...

Lagi2 org yg cek2 BCL solat ke tidak tu...
Quote rospinki 24-2-2020 02:25 PM
apa dibandingkan situasi dua kematian dua dua ada pengajaran dan hikmah
orang yg miskin itu bisa hidup sbgi kaya
org kaya belum tentu bisa jadi si miskin

tak perlu bezakan sesuatu berdasarkan status mereka
kelebihan AS kerana punyai keluarga yg dikenali ramai
status dan sosialis saja yg berbeza.
apa jua kita tetap sama disisiNya..
Quote realist_13 24-2-2020 02:27 PM
Family sinclairs tu ada adab, tu sbb tk jadi mcm yg d sebelah sana...
Quote kiyudi 24-2-2020 02:31 PM
ckup2 la issue, sgt terkesan utk i...sbb i pn kematian suami jgk...

cuma xde issue berebut harta, kuarga mertua serah kan sume pd i utk mengurus kan...

Quote Lavender85 24-2-2020 02:36 PM
Pernah tgk video bunga pernah ckp dia sygkan Asyraf dan sgt bahagia. Dia jugak kata selepas berkahwin dgn Asyraf dia sedar kebahagiaan tu bkn terletak pd harta dan kekayaan.. lebih kurang mcm tu. Kira mcm Asyraf sgt menyayangi dia + menerima dia seadanya. Video tu rasanya waktu Noah umur dlm 2 tahun.
Quote meah_kelabu 24-2-2020 02:37 PM
bab kena kenal keluarga mertua tu kurang tepat yer
kdang2 sblm kawen indahhh je, dah kawen baru la nampak sisi2 tu
sape nk tunjuk yang buruk kan sblm dapat?
Quote Beribear 24-2-2020 02:39 PM
Harusnya tekan kan pembelajaran adab, akhlak, simpati & empati dlm diri supaya esok2 tak jd mcm ni. Org baru lg kematian suami mcm2 kena di sebabkan sifat tamak. Kesian, abg mati sebagai org yg baik tp adik membuat onar membusukkan nama keluarga sendiri. Memang dua kematian ni ada hikmah utk kita2 semua. Yg baik jd kan tauladan yg buruk jd kan sempadan.
Quote salmon-suki 24-2-2020 02:43 PM
Beza kalau org y dr kecik dah merasa duit byk dgn y orka baru nak up...may justice prevail..so,dahh bwk hal ni ke pejabat agama tak ali and dayah?

Lihat semua komen(147)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top