Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Konon Tak Suka Pondan" - Lelaki Berpakaian Perempuan Diminta Turun Dari Grab Car

27-2-2020 11:35 AM Komen: 37


"I duduk dalam kereta tak sampai 10 minit dia boleh sound i, Saya tak suka orang macam awak ni, awak turun dari kereta ni!" 

Itu pengalaman buruk seorang pengguna E-Hailing iaitu Grab Car, Izzat mengenai kejadiannya ditinggalkan di tepi jalan oleh seorang pemandu kereta tersebut.

Bermula dengan menolak permintaan pemandu supaya duduk di bahagian depan, Izzat yang berada di dalam kereta kemudiannya diminta turun di tepi jalan. 

Namun, dia merayu untuk diturunkan di tempat yang tidak bahaya, akhirnya pemandu itu memandu 400 meter seterusnya menurunkan dia di tempat tersebut.


Kredit foto: Twitter

Menurutnya lagi, kebiadapan pemandu Grab terserlah apabila mengugutnya supaya membuat laporan jika tidak berpuas hati.


Twitter

"Dia ugut i suruh buat report and kalau tak puas hati dia suruh cari dia dekat rumah, i terus bukak pintu and snap gambar dia." 

Tidak diketahui punca yang menyebabkan pemandu Grab menyuruhnya turun namun kemungkinan kerana Izzat berpakaian perempuan. 


Hal ini menimbulkan kemarahan warganet yang berpendapat ianya adalah tindakan rasis terhadap gender. 


Sementara itu, ada juga yang menyatakan ianya adalah perspektif betul kerana isu LGBT masih menjadi isu yang sensitif di Malaysia. 


Pihak Grab pun turut berjanji untuk menyelesaikan masalah tersebut. 


Pelik juga kan? Mula-mula suruh duduk depan, bila tak nak diminta turun dengan alasan tak suka pondan. Apa pun, moga cepat selesai ya. - CARI 




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
1
0
Komen: 37
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote inspektoremos21 29-2-2020 11:41 PM
Iols tak sangka pulak izzat ni akan berubah jadi pondan. Sebab zaman sek dulu iols tengok dia mcm ok je. Ala2 mcm rizalman gitu la.

Lain-lain Komen

Quote nuno 27-2-2020 11:38 AM
aku nak dengar citer dari belah pakcik ni pulak
Quote Themilo 27-2-2020 11:40 AM
gi mampos la kau pondan gemok berangan design baju kau paling meletop kat alam maya..  

tu kira elok la dia suruh kau turun.. kalau dia tendang masa tengah jalan, baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah..
Quote Ladybird910 27-2-2020 11:43 AM
Dah ckp da...selagi kes sajad xsetel..mmg benda ni akan effect benda lain..
Quote MissLana 27-2-2020 11:58 AM
Themilo replied at 27-2-2020 11:40 AM
gi mampos la kau pondan gemok berangan design baju kau paling meletop kat alam maya..  

tu kira e ...

iols setujuhhhh! hahaha tp iols tak hencap di twiddah tak kental nak kena kecam disana dgn manusia zizik bbnu tuhhh hahahahaha
Quote husna_amal 27-2-2020 12:04 PM
geng2 pondan ni mana boleh percaya sangat.
Quote Themilo 27-2-2020 12:10 PM
MissLana replied at 27-2-2020 03:58 AM
iols setujuhhhh! hahaha tp iols tak hencap di twiddah tak kental nak kena kecam disana dgn manusia ...

ya, ramai penjilat-penjilat dia kat twitter sana. apahal suka sangat ntah kat pondan ni aku pun tak paham. bukannya boleh dapat free / diskaun pun kalau buat baju dengan dia.
Quote saviour_09 27-2-2020 12:14 PM
ntah2 propaaaa

mesti ada trigger pokcik tu
sound2 ke kurang ajar ke kekwat diva keeee

choi!
Quote eLiaD 27-2-2020 12:20 PM
pocik tu trauma takot kne doggy
Quote sarukhan 27-2-2020 12:34 PM
Selayaknya la.
Quote Artemesiaa 27-2-2020 12:40 PM
Elok dengan cerita dari pakcik tu juga kenapa sampai dia bertindak macam tu.  Kalau dengar cerita dari sebelah pihak je mana adilnya.
Quote whadda 27-2-2020 12:44 PM
ye tak ye citer bapok ni
Quote prettyuglybabe 27-2-2020 01:05 PM
tunggu cerita sebelah pihak pulak..
harap grab wajibkan pasang internal cam kat semua grab..
so jadi apa-apa, dua-dua pihak takkan teraniaya..
Quote PintuKayu 27-2-2020 01:26 PM
LGBT boleh pergi mampussssss
Quote Kurex 27-2-2020 01:35 PM
vutoooo lu pondannnn
Quote margo20 27-2-2020 01:44 PM
Lps ni grab kena pasang dashcam yg facing kedalam baru ade bukti
Quote palmolive 27-2-2020 01:56 PM
dah ko kenapa berpakaian wanita..
pakaian lelaki abis stok ker
Quote evlinne 27-2-2020 02:46 PM
Tah2 ko trigger abam ni pastu play victim
Aku penah kena dgn bapok duk gelak2 dgn kawan tetibe dia tunjuk jari tgh kat aku
Mcm la org gelakkan dia
Acah cantik meletop sgt whoryusss!
Quote MissLana 27-2-2020 02:55 PM
Themilo replied at 27-2-2020 12:10 PM
ya, ramai penjilat-penjilat dia kat twitter sana. apahal suka sangat ntah kat pondan ni aku pun ta ...

bukan nak hina but something about her/his kerak skin should be sental scrub gituhhh, iols rasa itu punca pakcik grab zizik dgn heshe, or esle dia pakai seksi meksi
Quote pichee 27-2-2020 02:57 PM
Themilo replied at 27-2-2020 11:40 AM
gi mampos la kau pondan gemok berangan design baju kau paling meletop kat alam maya..  

tu kira e ...

hahaaha...adoi lawak..

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top