Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Perang Antara Bos Safawi Rasid Dengan Kakak Syifa Melvin

5-3-2020 05:11 PM|Oleh: LilRose| Komen: 24

Kecoh di Twitter menyaksikan perang Instagram antara 'bos' Safawi Rasid, Tunku Ismail Sultan Ibrahim dengan kakak Syifa Melvin iaitu Syatilla Melvin.


Kredit foto: IG

Walaupun sindirannya di Insta Story tidak merujuk secara jelas siapa dimaksudkan Tunku Mahkota Johor (TMJ), ramai dapat meneka siapa SM dimaksudkan itu.



Kredit foto: IG

Tidak berdiam diri, Syatilla tampil membalas kenyataan TMJ itu.



Kredit foto: IG

Syatilla turut menyamakan tindakan TMJ itu sebagai perbuatan meroyan yang kemudian dibalas semula di IG baginda.



Kredit foto: IG

Habis 'dipukul sama rata' satu keluarga sebagai pisau cukur.

Sebelum ini, TMJ mengamuk apabila prestasi pemain JDT, Safawi Rasid semakin merosot dek kerana mengikut telunjuk kekasihnya.

Terbaru, warganet mendedahkan pula sifat 'playboy' Safawi yang curang di belakang Syifa.



Kredit foto: IG/babab.net

Syatilla tak pernah meroyan? Tapi ramai throwback sindirannya terhadap Fazura suatu ketika dahulu. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 24
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : "Makan Nasi Kosong, Ikan Jaket," -Isteri Da'i Farhan Kongsi Cerita Dalam Lokap

Komen Terbaru

Quote husna_amal 6-3-2020 09:58 AM
Berani betul syatilla ni cari pasal dengan TMJ.

Lain-lain Komen

Quote kibodwatriuh 5-3-2020 05:18 PM
hello dah ada thread yang sama merata-riti kat BODGOS ni, tak perlu tambah lagi kot?
Quote shanti_priya 5-3-2020 05:20 PM
adik beradik muke felda cakap bingit2 eeeee
Quote munchkin 5-3-2020 05:21 PM
Sebagai bos level2 besar tak perlu ambil tahu sampai ke gaji dia nak buat apa.

Lantak dialah.   

Kalau tak perform kasi let go je.

Hal kecik gf tak boleh handle imagine hal besar lain.

Ckp mcm level2 bos dalam tv tu. I dont care what ur prob is. Settle it. Dah habis cerita.

Bapak aku dulu 1st level (pull your socks up). Ha dah kena jaga2. Kalau tak jaga2 last warning (shape in or ship out).

Habis tak yah membebel bebel. Pandai pandailah buat apa patut.
shape in or ship out.
Quote aznizazzadele 5-3-2020 05:30 PM
berapa banyak post nak bukak daaaaa
Quote sarah82 5-3-2020 05:37 PM
TMJ pun.. Mcm mana la nak jadi Sultan J mcm ni..
Quote epuepy 5-3-2020 05:43 PM
Uit. Bape bnyk benang nk bukak sal ni? Benang dh ada kan, sila kambus la.
Quote buapakperut 5-3-2020 05:53 PM
riaknya posting tilla tu pasal duit terlebih2. ye ye jer macam sendu je lakinbini anak2. yg gambar tu kenapa macam mat sentul, tilla ke tu
Quote brego 5-3-2020 06:11 PM
pompuan spesis gini mana boleh kalah, or mengaku salah.
dengan bakal sultan mereka berani argue,
ini kan pulak dengan partner sendiri.
memang mereka hanjeng2 kan jer.
Quote brego 5-3-2020 06:17 PM
munchkin replied at 5-3-2020 05:21 PM
Sebagai bos level2 besar tak perlu ambil tahu sampai ke gaji dia nak buat apa.

Lantak dialah.    ...

mana boleh TMJ nak let go dak pawi tu.pawi tu MVP kot, the most valuable player in the country.
TMJ ada hak korek life player dia semua,
sebab JDT tu mmg dia yang jadi owner club,
dan dia bayar gaji player semua, dan player tu semua adalah his investment.

bila tengok ada player yang angau betina, sampai form melilau,
memang mintak kena sound sedas ler dari owner.

masalah player msia terutama melayu ni memang satu jer, giler betina.
tu sebab takde sape yang boleh merantau ke kelab oversea.
attitude tak cukup professional, w'pun claim mereka professional player.

aku tak minat JDT, tapi aku respect apa yang TMJ dah buat for his club.

Quote munchkin 5-3-2020 06:45 PM
Edited by munchkin at 5-3-2020 06:52 PM
brego replied at 5-3-2020 06:17 PM
mana boleh TMJ nak let go dak pawi tu.pawi tu MVP kot, the most valuable player in the country.
T ...


Sound ajalah.

Tak perlu nak korek his personal life. Bagi ultimatum. Sebagai level bos bos, isu  besar semut perlu ambil tahu ke? Penting sangat ke si sifa tu sampai performance boleh terganggu. Isu besar semut tak perlu bos ambil tahu pun.

Tak pernah aku tahu personal life mana2 pekerja hak bos. Kalau personal life dah menggangu aka sifa, there will be sifa sofa sufa safa in future. Weak so weak. Itu kelemahan dia sendiri.

Aku tidak menidakkan usaha tmj. Tmj lagi banyak benda handle. Boleh je deliver yg terbaik. Handle team handle stadium semua boleh. Main bola sepak pun boleh.  

Si pawi tu buat 1 benda pun tak boleh? Main bola je pun. Pasal isu gf boleh merudum. Weak.

Dah baca tred sebelah? Ada spill tea ternampak sapawi ngan org lain? Pfttt
Quote brego 5-3-2020 07:11 PM
munchkin replied at 5-3-2020 06:45 PM
Sound ajalah.

Tak perlu nak korek his personal life. Bagi ultimatum. Sebagai level bos bos,  ...

aku pong dah ckp player bola ni ramai giler betina,
dan betina pun ramai giler kan mereka
xde keje aku nak back up pawi tu pun.
pedulik apa aku dgn ini semua,
xde faedah pun utk aku argue banyak2

sama jer dua2 ekor,
yg jantan sangap pookey,
yg betina sangap duit dan harta benda


Quote Ladybird910 5-3-2020 07:15 PM
brego replied at 5-3-2020 06:11 PM
pompuan spesis gini mana boleh kalah, or mengaku salah.
dengan bakal sultan mereka berani argue,
i ...

Adik beradik sama je kaki control..blom pape lg dah meroyan bagai..siap berangkut family..

Hahaha...adehhhh sakit perot taw tergelak tgk masing2 terkena

Quote setori_mori 5-3-2020 07:29 PM
munchkin replied at 5-3-2020 05:21 PM
Sebagai bos level2 besar tak perlu ambil tahu sampai ke gaji dia nak buat apa.

Lantak dialah.    ...

Agree. Somemore dia ada royal blood please be classy.

Disclaimer: tak pernah suka, tak pernah minat, family syatilla. Bingit dan rempit
Quote munchkin 5-3-2020 08:13 PM
Edited by munchkin at 5-3-2020 08:15 PM
brego replied at 5-3-2020 07:11 PM
aku pong dah ckp player bola ni ramai giler betina,
dan betina pun ramai giler kan mereka
xde k ...


Aku takde kata ko backup pawi pun brego. Aku kata sebagai majikan bos besar tak perlu nak ambil tahu sampai ke titik perpuluhan (read : hal perempuan).

Semua benda ada contigency plan. So kalau dah nampak tak perform cari je baru.

Orang lain pun mengadap betina tapi perform je.
Theres so many betinas in this world. If he doesnt fix himself, nobody cam fix for him.

Apa kena mengena bagi hadiah ngan performance merudum. Weak
Quote RooneyMara 5-3-2020 08:58 PM
Edited by RooneyMara at 5-3-2020 09:01 PM
munchkin replied at 5-3-2020 06:45 PM
Sound ajalah.

Tak perlu nak korek his personal life. Bagi ultimatum. Sebagai level bos bos,  ...


Dia tak korek pun personal life player dia. Mmg dia sound pawi on performance jea. Tanya if dari segi mental semua dia OK tak? As owner, mmg tanggungjawab dia tanya mcm tu. Sbb nak tau punca performance down. Sekali si sapawi ni yg ngadu kat TMJ pasal awek dia n personal life dia.

Tp tmj pun satu. Perangai tu adoi class la sikit kan. Dah lah bakal sultan. Takyah la perangai post sindir kat socmed ni. patut mcm u ckp la kan, ckp je. U need to sort your personal life out n make sure it won't affect your performance. Kalau x perform lg, ni last year kat jdt!!

Quote munchkin 5-3-2020 09:43 PM
Edited by munchkin at 5-3-2020 09:45 PM
RooneyMara replied at 5-3-2020 08:58 PM
Dia tak korek pun personal life player dia. Mmg dia sound pawi on performance jea. Tanya if dari ...


Anyway i faham kenapa tmj sound. Perempuan ni ada 2 jenis. Yg boleh naikkan dan jatuhkan karier. So pilihlah perempuan yg sokong karier.

Korek tu what i mean, dapat tahu pompuan tu dgiing gold. Like hmmm. I wouldnt even go there. Sifa who?

Tapi cerita ni panjanggggggg..hihihii
Quote Tinot7 5-3-2020 09:54 PM
Tmj patut sound kat dia senyap2: either you are in or you are out. Buck up your performance.
Pastu jgn meroyan lat medsos. Takde org nak bace berita buruk. Bad publicity for himself. Patut highlight benda best dan baik. Bg kata semangat kat medsos. Baru org suke... tgk cam pins mateen tu.. hehehe..
Quote Catpaw 5-3-2020 11:10 PM
Makan popcorn
Quote Rogue98 5-3-2020 11:47 PM
Best ni... lama x tgk tmj meroyan...

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top