Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Mentang-mentang Laku Keras, Ada Penjual Naikkan Harga Roti Gardenia Lebih Tinggi

28-3-2020 10:46 AM Komen: 32

Mengambil kesempatan dalam kesempitan.

Gara-gara permintaan tinggi roti Gardenia semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ada peniaga telah mula menjual roti itu dengan harga lebih tinggi dari harga pasaran.

Roti dengan harga mahal itu dipercayai dijual di sebuah kedai runcit bersebelahan Halid Scissorhand, Jalan Jati, Kg. Melayu Subang. Perkara ini telah didedahkan oleh warga maya. Baca lanjut.



Untuk info, orang ramai boleh menyalurkan sebarang maklumat mengenai harga barang tidak munasabah, terlalu tinggi seperti pada maklumat berikut.

Kredit foto: Ihsan Pembaca Facebook

Tidak dinafikan, sikap penjual sebegini mungkin berpunca dari kita yang secara tiba-tiba menjadikan roti sebagai sumber makanan sempena musim COVID-19 sehingga membelinya melebihi keperluan harian.

Sepatutnya, orang ramai perlu kekal bertenang dan membeli mengikut keperluan dan pengambilan seharian mereka sahaja.-CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote supernaturalee 3-4-2020 10:09 PM
Nes3in1 replied at 28-3-2020 03:51 PM
Harga petrol turun, harga barang naik. {:dot

Kannn

Xde sape ke nk mention ni
Sblm pkp until today dkt 80sen dh turun minyak
Tp xdgr pun harga barang turun

Lain-lain Komen

Quote otai_g 28-3-2020 11:09 AM
Td tgk kat shell terkejut tgk harga brg. Vitagen 5 botol rm 6.50, harga biasa 4.50 je. Susu hl rm 9 sekotak, biasa br 6 lebih.

apa nk jd dgn msia?
Quote ellez 28-3-2020 11:16 AM
Biasa klu kedai2 runcit la ni markup suka hati..
Quote merrissa 28-3-2020 11:29 AM
amboi...nak kata nak g haji balik hari ...mekah tutup
Quote sapeka 28-3-2020 11:30 AM
Boleh ke naikkan harga gardenia camtu?
Nak untung tak agak2 la
Quote krustykrab 28-3-2020 11:41 AM
otai_g replied at 28-3-2020 11:09 AM
Td tgk kat shell terkejut tgk harga brg. Vitagen 5 botol rm 6.50, harga biasa 4.50 je. Susu hl rm 9  ...

Shell pun ambik kesempatan
Quote seramado 28-3-2020 12:14 PM
Melampau nya
Quote shernazz 28-3-2020 12:23 PM
Hanatnya
Iols sini dah short roti gardenia
Stand by beli sebuku brand lain..
Walaupon tak sama..janji roti..bwdal aje la
Quote drivethru 28-3-2020 12:24 PM
otai_g replied at 28-3-2020 11:09 AM
Td tgk kat shell terkejut tgk harga brg. Vitagen 5 botol rm 6.50, harga biasa 4.50 je. Susu hl rm 9  ...

Production terhad. Permintaan tinggi. Tu yg kedai2 kecik main harga. Hanya 50% pekerja sahaja dibenarkan. Hanya HL saja yg jalan. Kalau tgk market, peel fresh dan marigold yogurt drink xde kat pasaran sekarang ni. Company baru dapat kelulusan miti untuk tambah pekerja. Minggu depan baru boleh jumpa peel fresh kat kedai.
Quote any42 28-3-2020 12:28 PM
eh sialan btul. kesiannya la kt kluarga yg kurang bkmmpuan xmmpu bli beras msti mkn roti je. klau roti pun naik hrga nk ikat perut mkn ape lg  
Quote Aai2 28-3-2020 12:35 PM
Jgnlah ambil kesempatan atas kesusahan org...kalau kita x dpt membantu...jgn menyusahkan..
Quote Artemesiaa 28-3-2020 01:25 PM
Jangan report di media social lebih baik report terus ke pihak berkuasa kpdnkk etc untuk elak peniaga yang ambil kesempatan macam ni
Quote otai_g 28-3-2020 03:03 PM
drivethru replied at 28-3-2020 12:24 PM
Production terhad. Permintaan tinggi. Tu yg kedai2 kecik main harga. Hanya 50% pekerja sahaja dibe ...

apa pun alasan kesimpulanya cuma 1 - harga brg naik.
Quote imransulaiman 28-3-2020 03:25 PM
Telur gred D pun dah RM11.80 sepapan!
Quote crazybeach 28-3-2020 03:30 PM
eh babi. ko kedai sendiri pun takde nama lagi nak memandai letak2 harga roti bagai. entah berdaftar ada lesen ke tidak ko ni. tau nak kaut untung lebih jah kan
Quote LautBiru52 28-3-2020 03:46 PM
Musim covid ni roti pun boleh buat gaduh
Quote Nes3in1 28-3-2020 03:51 PM
Harga petrol turun, harga barang naik. {:dot
Quote MeghanK 28-3-2020 03:57 PM
roti putih je kan habis ke semua jenis bangsa roti
Quote hyie 28-3-2020 04:34 PM
kau makan je lah benda lain...asalkan bukan vavi
Quote honeythebee 28-3-2020 06:00 PM
Telur gred A biasanya RM9.50. Skg gred C RM10. Plg dasyat, BAWANG BESAR YG X BERAPA BESAR RM11.00 SEKILO!

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top