Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Bukan Sebab Covid-19, Ramai Terkejut Dengan Pemergian Ustazah Shadiya Abbas

7-4-2020 10:00 AM|Oleh: fnz| Komen: 27

Kredit foto: FB

Pendakwah wanita yang dikenali ramai, Ustazah Shadiya Abbas disahkan telah meninggal dunia pada 5.05 pagi Ahad disebabkan sesak nafas.

Berita pemergian Allayarham disahkan suaminya, Ustaz Muhammad Khairul Azman Md Daud di laman Facebook.



Beliau juga memaklumkan bahawa jenazah sebelum ini dihantar ke Hospital Sungai Buloh bagi menjalani ujian untuk mengetahui sama ada Allahyarham dijangkiti Covid-19 atau tidak.



Azman kemudian memaklumkan jenazah isterinya negatif Covid-19 selepas dua kali menjalani ujian berkenaan.


Loading FB Post...

Sebelum ini, Allahyarham sempat menyampaikan tazkirah melalui Facebook miliknya berjudul "JANGAN MENGHINA, JIKA SAYANGKAN ALLAH".



Loading FB Post...

Salam takziah kepada seluruh ahli keluarga Allahyarham, semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 27
Komen

Previous : Panas! Hana Azraa Sahkan Sudah Berpisah Dengan PU Abu?

Next       : Fazura Sumbang Dana Bantu Kerja Amal Zarina Anjoulie

Komen Terbaru

Quote Tinot7 12-4-2020 09:03 PM
Takziah kpd keluarga

Lain-lain Komen

Quote supernaturalee 7-4-2020 01:25 AM
Innalillahiwainna ilaihirojiun
Quote DARSITA 7-4-2020 01:26 AM

Sorry sebelum dia meninggal dia accident ke? muka ada parut parut. Tapi mereka masih beruntung ada bapa kalau nak bading dgn pasangan yang maut akibat pemandu mabuk. Anak anak terus jadi yatim piatu.
Quote supernaturalee 7-4-2020 01:27 AM
Meninggal sbb ape
Quote nazzse 7-4-2020 01:28 AM
supernaturalee replied at 6-4-2020 05:27 PM
Meninggal sbb ape

Sesak nafas
Quote nazzse 7-4-2020 01:29 AM
DARSITA replied at 6-4-2020 05:26 PM
Sorry sebelum dia meninggal dia accident ke? muka ada parut parut. Tapi mereka masih beruntung ada ...

Last year accident, teruk jgk cedera kat muka
Quote supernaturalee 7-4-2020 01:33 AM
nazzse replied at 7-4-2020 01:28 AM
Sesak nafas

Owh ada gugel jap ni
Meninggal di hosp sg buloh
2x saring result negative from covid-19

Hosp pun release mcm biasa
Mmg bkn lh tu sungguhpun asbab tu nk mcm

Quote any42 7-4-2020 01:36 AM
innalillah. takziah utk fmly. al-fatihah.
Quote Nenolen 7-4-2020 02:05 AM
Innalillah...Alfatihah
Quote dudaberhias 7-4-2020 02:08 AM
innalillah, takzian dah alfatihah...

sesak nafas, walaupun result covid negatif tapi takut kemungkinan covid 19 jugak kan sebab orangnya muda lagi...

moga di tempatkan di kalangan orang beriman.
Quote makita 7-4-2020 02:17 AM
Ustazah ni nampak muda tp da kwen 17 thun. Dia mcm cool rock2 gak bila berckp bila cerita dia eksiden tu. Alfatihah utk ustazah. Moga dilapangkan segala2 nya. Aamiin.
Quote FatinNazu 7-4-2020 09:32 AM
Kredit foto: FB




Pendakwah wanita yang dikenali ramai, Ustazah Shadiya Abbas disahkan telah meninggal dunia pada 5.05 pagi Ahad disebabkan sesak nafas.


Berita pemergian Allayarham disahkan suaminya, Ustaz Muhammad Khairul Azman Md Daud di laman Facebook.








Beliau juga memaklumkan bahawa jenazah sebelum ini dihantar ke Hospital Sungai Buloh bagi menjalani ujian untuk mengetahui sama ada Allahyarham dijangkiti Covid-19 atau tidak.








Azman kemudian memaklumkan jenazah isterinya negatif Covid-19 selepas dua kali menjalani ujian berkenaan.




[fbp]https://www.facebook.com/mk.azman.3/posts/3591623347519974[/fbp]



Sebelum ini, Allahyarham sempat menyampaikan tazkirah melalui Facebook miliknya berjudul "JANGAN MENGHINA, JIKA SAYANGKAN ALLAH".







[fbp]https://www.facebook.com/mk.azman.3/posts/3592233664125609[/fbp]



Salam takziah kepada seluruh ahli keluarga Allahyarham, semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman. - CARI
Quote Ed_Lyn 7-4-2020 10:06 AM

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un

      
Quote mizkajura 7-4-2020 10:13 AM
Al-fatihah. Takziah pada keluarga yg terlibat
Quote diss69 7-4-2020 10:26 AM
Al-fatihah.. Salam takziah buat keluarga arwah..
Quote Supersirap 7-4-2020 10:46 AM
Semoga dipermudahkan segala urusan
Quote Leonclay 7-4-2020 10:55 AM
Semoga diampunkan segala dosa & ditempatkan dikalangan para solihin..amin
Quote minah_selekeh 7-4-2020 11:40 AM
Leonclay replied at 7-4-2020 10:55 AM
Semoga diampunkan segala dosa & ditempatkan dikalangan para solihin..amin

Ameen YRA..
Quote beta_carotene 7-4-2020 11:44 AM
innalillahi wa inna ilaihi rajiun...

rasanya compile je la kot thread2 yg sama macam ni.. letih tgk thread byk sgt
Quote mbhcsf 7-4-2020 11:47 AM
walaupun saya kurang kenali beliau namun banyak juga FB yg menzahirkan ucapan takziah .

إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top