Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kenapa Pakaikan Baju Lelaki?"-Ramai Keliru Jantina Anak Ardell Dan Nadzmi Adhwa

28-7-2020 03:10 PM| Komen: 71

Kata bayi perempuan tapi kenapa pakaikan baju lelaki pula? Ramai yang keliru bila tengok gambar anak Ardell Aryana dan Nadzmi Adhwa yang dimuat naik di Instagram baru-baru ini.

Ramai yang meninggalkan komen mempersoalkan pemilihan pakaian bayinya, Arwa Malaikha Urwa yang baru berusia sebulan itu.



"Kenapa pakaikan baju Melayu tapi pakai gelang tangan?" komen seorang netizen.

"Boy ke girl ni?" dan macam-macam lagi soalan yang ditinggalkan.

Foto: IG
Selepas bertalu-talu soalan diterima, Nadzmi tampil menjelaskan perkara sebenar.

Katanya baju tersebut dibeli sebelum mengetahui jantina anaknya.

"Masa beli baju ini awak dalam perut lagi. Awal sangat masa tu, abie beli juga sebab baju dia comel-comel," tulisnya.



Sementara itu dia juga menyatakan tak menjadi masalah pun dengan pemilihan baju tersebut. Asalkan bayi selesa sudahlah.

"Harap ramai yang berfikir terbuka dan lebih positif," tambahnya

Ardell dan Nadzmi kahwin pada 1 September tahun lepas dan dikurniakan anak pada 5 Jun 2020. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
5
0
0
Komen: 71
Komen

Previous : Melampau, Neeta Bengang Dibandingkan Dengan Pavithra

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote mizruncing 7-8-2020 12:13 PM
anak nye comel but kuat nau filternyaa

Lain-lain Komen

Quote Kurex 28-7-2020 03:15 PM
Oh begitu {:nose
Quote Lailerthee 28-7-2020 03:16 PM
Apa kejadah laa dalam perut tapi da beli baju melayu or baju kurung untuk anak? Tak tercapai otak aku. Aku anak dlm perut dok pk bli baju lobang2 xnak dia panas. Bl rompers. Xd aku pk nk bli baju melayu siap samping or baju kurung siap tudung untuk anak baru 3bulan. Adoii
Quote husna_amal 28-7-2020 03:16 PM
Takde masalah pun kalau pakai baju baby boy ni.
Quote 234126 28-7-2020 03:18 PM
comel betul anak dia. Putih gebu. Tapi diedit pulak filter mcm tu, iol sekali pandang tak nampak kaki anak dia dah diclorox gambarnya dgn filter kuikuikui
Quote LadyCarefree 28-7-2020 03:28 PM
Lailerthee: Apa kejadah laa dalam perut tapi da beli baju melayu or baju kurung untuk anak? Tak tercapai otak aku. Aku anak dlm perut dok pk bli baju lobang2 xnak ...


Baby ni katanya girl nanti 3 bulan memang dh diniqabkan kot
Quote Nana_Man 28-7-2020 03:34 PM
Hahaha... kalau aku gunting samping baju tu, alter jdkn kain.
Quote bakingsoda 28-7-2020 03:37 PM
takde produk sbg artis yg boleh dibanggakan, tu je lah modalnya post benda yg mengundang perhatian netizen
Quote shaiy 28-7-2020 03:38 PM
laki bini otak tersekat di skala 6
Quote bungarose 28-7-2020 03:38 PM
Kalau xpakaikan baju lelaki
Netizen tak ingat dan tak sebut langsung nama ardel n somi n anak deyolss
Itu pun tak dapat tangkap ker
Quote CocoCily 28-7-2020 03:48 PM
Ok la tu
Like mother like son eh dotter..dotter

Quote gadget 28-7-2020 03:50 PM
menyampah gile aku tgk dua ekor ni...
Quote prettyuglybabe 28-7-2020 03:50 PM
attention seeker..
dah takde produk kena la jual anak..
Quote gadget 28-7-2020 03:51 PM
attensetan seeker



Quote misz_sanggul 28-7-2020 03:53 PM
ala nk ikut acah2 mak die la..kjp pkai purdah main bola..acah2 gangster tp ddulu ttbe bbikini di tpi kolam with red lipstik eh...
Quote whadda 28-7-2020 04:21 PM
lahhh.. aku pon ingat anak dia lelaki.. nape le dipakaikan baju melayu
Quote SayaSayangMama 28-7-2020 04:24 PM
Diorg ni berlakon citer apa dah dah la tu pasal diorg. BOSAN BETUL LA GOSIP CARI SKRG NI
Quote anilanil 28-7-2020 04:25 PM
Tu bukan baju unisex. Itu mmg romper baju melayu. Nasib baik la color oren, kalo color hijau harus ai terbayang dayah berdating dgn laki org tepi swimming pool..
Quote ciknam 28-7-2020 04:27 PM
Simpan je la dulu.. kot nnt rezeki baby boy betul, pakaikan la.. takpun sedekah kat org je.. adoi.. sanggup pakaikan anak menyerupai jantina lain.. moga anak tu besar nanti, tak alami krisis identiti.. ataupun moga tak gunakan gambar tu sbgai alasan "naluri saya sejak bayi mmg lelaki tapi terperangkap dalam tubuh perempuan.. salah saya ke?"

hahaha.. gitu berdramanya..
Quote slyfynx 28-7-2020 04:37 PM
So aku kene belikan baju kurung bg anak die ke?

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top