Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Tengah Bulan Kami Pun Sesak," -Ben Ali Dan Nadiyah Shahab Amal Hidup Sederhana

23-1-2021 11:50 AM|Oleh: Saiful| Komen: 86

Ben Ali dedahkan dia dan isterinya, Nadiyah Shahab hanya mengambil gaji selepas setahun syarikatnya, Absolut Brands Sdn. Bhd. ditubuhkan.

Ben kata gaji mereka tak tinggi dan hanya sekadar cukup perbelanjaan tetap.



"Saya dan Nadiyah ambil gaji bulanan tapi rendah sahaja. Ada suatu masa, gaji staf ada yang lebih tinggi dari gaji kami. Kami ambil gaji selepas setahun dan sebelum tu tak ambil satu sen pun.

"Bila dah ambil gaji pula, saya tak nak banyak. Cukup sekadar buat belanja makan, pakaian dan keperluan asas. Kami praktikkan kehidupan sederhana dan tak melebih-lebih.




"Bila sampai tengah atau hujung bulan, kamu juga sesak sama macam orang lain yang makan gaji. Jadi dengan mempraktikkan amalan begini, kami dapat berjimat cermat," tulisnya melalui IG Story.


Kredit foto: VIA Gempak
Tambah pelakon drama Seindah Takdir Cinta ini, kebajikan pekerja adalah lebih utama.

"Yang penting aliran tunai syarikat sentiasa dalam keadaan baik. Keutamaan kami adalah memastikan staf kami dibayar gaji dengan baik.

"Saya dan Nadiyah tak suka bayar gaji pekerja lambat." 


Kredit foto: IG
Semoga Ben dan isteri terus maju jaya ya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
3
0
0
Komen: 84
Komen

Previous : ‘Neelofa Kardashian Kelantan Percaya Pula?’ – Neelofa

Next       : Pendapatan Terjejas, Ezzaty Abdullah Terpaksa Jual Mi Udang

Komen Terbaru

Quote rogayahtop 1-2-2021 10:47 AM
Agaknya kena makan kek retis baru hidup tenang ke hape skrg ni? Punyala ramai professional buat kek ttp nak order kek retis jugak ye.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 23-1-2021 12:03 PM
hibanya baca..


tapi mampoo pula bervaccayyy..
Quote gekkou 23-1-2021 12:20 PM
dagu wife dia mmg asli begitu ye?
pic last tu scary tengok

Quote doubleA 23-1-2021 12:24 PM
Both nampak saling menyayangi. Bagus la. Till jannah. Teringat nadia brian
Quote Piramida 23-1-2021 12:30 PM
Gaji yg diambil level T tu kot ... sesak2 pun.. sesuai lah tu dgn lifestyle yg dipamerkan.
Quote AmandaRollins 23-1-2021 01:09 PM
Tajam nya dagu sheolsss...seram tgk
Quote dino 23-1-2021 01:12 PM
EvieWanKenobi replied at 23-1-2021 12:03 PM
hibanya baca..



kan.. tak rally dgn jln cite
klau bercuti kat sekincan mkn ikan bakar paham la jugak kahkah
Quote Nham22 23-1-2021 01:12 PM
Gaji owner syarikat kot.. Cukup2x makan pon mau juta2x.. Hahaha...
Abes tu x amik. Gaji amik bonus atau elaun la kotttt... Hahaha...
Membongakkk nyerrr..... Elaun ko mesti super tinggi.. Elaun kete.. Elaun travel.. Elaun makan.. Elaun itu ini...kekekeke....
Pastu claim sane sini...mesti lebih dr gaji... Puihh
Quote pavlovachoc 23-1-2021 01:12 PM
Same je mcm ayat bos aku tp tiap tahun tukar kete
Quote AbukRokok 23-1-2021 02:19 PM
bagusnya susah nak jumpa org lawa hidup sederhana dan x perasan mendiva
mgkin dia tau... jantan kaya xramai dan dari xramai tu bukan semua berani bermadu
Quote LembingDayanti 23-1-2021 02:35 PM
mula dgn duit jatuh dari langit sedepuk so pepaham je le bila atuks dah tak berkuaser.
Quote sukacactus 23-1-2021 03:07 PM
gekkou replied at 23-1-2021 12:20 PM
dagu wife dia mmg asli begitu ye?
pic last tu scary tengok

Dah boleh ganti can opener kan
Quote rangerx 23-1-2021 03:18 PM
cukup segala belanja makan apa bagai definisi bagi level diorg ni lain.

kita lain...sendiri2 faham sudah..
Quote naina 23-1-2021 03:19 PM
Bistu income ko hr2 sebelom setaun tu ambik dr mana? Ada keje hakiki lain yg lebih lebat ke..tgk life style mewah2 je
Quote naina 23-1-2021 03:20 PM
Bistu income ko hr2 sebelom setaun tu ambik dr mana? Ada keje hakiki lain yg lebih lebat ke..tgk life style mewah2 je. Brlakon pon sendu
Quote 311gurl 23-1-2021 03:20 PM
nadiyah ni org mana? dan si laki ni siapa?
Quote olezzeli17 23-1-2021 03:25 PM
Ni kalau tdo tak buka lampu, mau berdarah si Ben kena dagu bininya.. Hahaha..
Quote TerataiMelur02 23-1-2021 03:31 PM
doubleA replied at 23-1-2021 12:24 PM
Both nampak saling menyayangi. Bagus la. Till jannah. Teringat nadia brian

Bagusnya bini c ben ni nak sama2 buat bisnes. English dia pun fasih.
Nadia lagi sorang tu mata duitan + english kelaut dalam.
Quote TerataiMelur02 23-1-2021 03:34 PM
Tapi bagi i lumayan jugak mewah dorang ni.
Ada la lagi 2-3 orang porumer rasa bau ikan tiap kali ada kisah pasal dorang ni
Quote YomiuriLandMae 23-1-2021 03:34 PM
sedap ke dorg punya salted egg chocolate cake tu? iols penah beli tp x penah rasa.. bole x?

Lihat semua komen(86)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top