Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Biggest Pay Cheque Ever At 15" - Sharifah Sofea Buat Netizen Terngaga!

19-2-2021 03:01 PM|Oleh: Cari-Azza | Komen: 52



"Biggest pay cheque EVER at 15!! Hahaha!"

Aktres popular era 2000an, Sharifah Sofia, 35, mengimbas kenangan bersama stesen televisyen NTV7 yang banyak merakamkan memori terawalnya dalam industri hiburan Malaysia.

Dengan tidak menghadirkan diri ke sekolah selama tiga bulan semata-mata untuk menyiapkan sitkom Spanar Jaya sangat bermakna dalam hidupnya.

Lebih-lebih lagi setelah Sofia menjelaskan yang ianya adalah bayaran termahal pernah diperolehinya di usia 15 tahun membuatkan netizen teruja!



Foto :Twitter

Menjelaskan menerusi sitcom inilah permulaan dia makin aktif dalam dunia lakonan, Sofia tidak lupa memberi kredit kepada barisan penulis skrip yang berwibawa termasuk pihak produksi.

Namun, bukan itu yang rata-rata netizen persoalkan. Selain bertanya jumlah Biggest pay cheque yang diperolehi aktres itu, mereka juga terkejut dengan kematangan di usia 15 tahun. Namun, ianya dijawab dengan tenang oleh Sofia sendiri.


Foto : Twitter

Foto : IG


Foto :  Twitter

Berwajah Pan Asian mungkin membuatkan Sofia tampak matang di usia remaja. Akan tetapi, bakatnya yang harus diperkatakan.

Biarpun mengalami masalah peribadi sebelum ini, namun Sofia meneruskan langkah dalam bidang lakonan kerana itu adalah minatnya.

"Ada a few things coming InshaAllah.. tele 1 dengan drama 1."


Foto : IG

Jadi, mana satu drama atau filem lakonan Sharifah Sofia yang anda ingati? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 52
Komen

Previous : Ramai DM Nak Jadi Madu Awin, Tapi Izzue Islam Tak Layan

Next       : Remaja 'Psiko' Ganggu Ashira Supaya Tak Kahwin Dengan Bad Indigo

Komen Terbaru

Quote bankerpencen 22-2-2021 12:02 AM
cmf_premierleag replied at 21-2-2021 09:53 PM
sofia ni bdk subang jaya
teringat kisah sis @Changa cite dia jmpe sofia ni kt surau istana budaya m ...

Alhamdulillah kan, dia dah jaga aurat semua. Sharifah Sofea ni memang cantik, tak jemu tengok. Berlakon pun natural, elok je tengok.

Lain-lain Komen

Quote husie91 19-2-2021 03:04 PM
Dia ni cantik samgat kann.. antara artis mix yg paling mjadi.. tp tktau knapa lepas dh pakai tudung slow plak huhu
Quote missyL 19-2-2021 03:10 PM
Suke tgok die berlakon
Xkayu.. Xcontrol ayu ..
Harap2 tros berlakon lg
Quote Aikiko 19-2-2021 03:13 PM
Dah mak jan kan dia nie....
Quote kechikchomel 19-2-2021 03:17 PM
Iolss lupa spe laki dia. Tp adik dia iolss igt.
Quote kakakpositifker 19-2-2021 03:21 PM
bila dia pakai tudung ni selalu confuse dia dengan catriona ross
Quote fifie_olin 19-2-2021 03:35 PM
x prasan plak dia ni dlm spanar jaya
ada ek
Quote beta_carotene 19-2-2021 03:40 PM
Bagi meols lakonan sheols plg berkesan jadi pompuan keji acah2 ayu dlm Sindarela

ke hulu ke hilir pakai baju kurung, last2 kawin org lain pun x bagitau boyfren
Quote tensic~ 19-2-2021 03:41 PM
Dia berlakon jadi awek bront palare dalam sindarela...
Quote lattehazelnut 19-2-2021 03:43 PM
Brp paycheck tu
Quote beta_carotene 19-2-2021 03:44 PM
tensic~ replied at 19-2-2021 02:41 PM
Dia berlakon jadi awek bront palare dalam sindarela...

pernah baca, Sharifah Sofia ni pilihan pertama utk watak awek bront Gia dlm Rona Roni Makaroni

tapi last2 Dira Abu Zahar yg dpt watak tu
Quote caprut 19-2-2021 03:44 PM
kechikchomel replied at 19-2-2021 03:17 PM
Iolss lupa spe laki dia. Tp adik dia iolss igt.

Adek dia nmpk tua da
Quote kiah_mai_pulak 19-2-2021 03:46 PM
tetksssss dia paling memorable... haha
Quote caprut 19-2-2021 03:50 PM
Sebab tu aku ckp gaji artis dulu dgn skrg tkde beza sgt pon. Yg beza skrg artis skrg senang tnjuk lifestyle plus bole tmbh income dgn review je
Quote Suchi 19-2-2021 03:58 PM
Muka matang sangat dia nih bila 15 dah nampak cam 20an so bila 20an nampak cam 30an
Pastu bila 30an dah nampak 40an... so jangan risau kalau muka korang nampak budak2 selebet masa sekolah maknanya korang awet muda.
Quote KIM.K 19-2-2021 04:07 PM
15 ke masa tu..pandainya belakon
Lawa pulak tu..
Quote PristineOne 19-2-2021 04:08 PM
kiah_mai_pulak replied at 19-2-2021 03:46 PM
tetksssss dia paling memorable... haha

Setujuk sis..... size cawan dipercayai cawan D.
Quote Boomibulat 19-2-2021 04:51 PM
Sy lebih suka Wardina..gedik2
Quote likecandy 19-2-2021 04:54 PM
Sheols ada ke kat spanar jaya, x ingat
I cuma ingat si mr bean, wardina, zaibo, opie, radhi khalid
Quote kerz 19-2-2021 05:06 PM
Aku suka dia dlm nur kasih je...watak katrina yg dikasihani tp bukan teraniaya..agitu

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top