Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Saya Keluar Daripada Agama Islam, Itu Lebih Afdal," -Sajat Cari Pasal Lagi?

2-3-2021 09:01 AM|Oleh: Saiful| Komen: 152

Sajat masih menjadi buruan pihak berkuasa dan sekali lagi dia nampaknya dia sengaja mencari pasal.

Tak dapat dipastikan bila video tersebut dimuat naik namun kali ini ia memaparkan pengakuan pemilik nama Muhammad Sajjad Kamaruzzaman ini seolah-olah bernat menukar agama.

Menurut Harian Mtero, ini adalah salinan penuh daripada perkataan yang diluahkannya dalam sebuah video berdurasi  1 minit 48 saat itu.



"Saya baca, tak salah kita buat research (kajian) agama lain kan? Sebab kita tak ada buat apa-apa, lepas itu orang nak salahkan kita teruk.

"Lepas Jais (Jabatan Agama Islam Selangor) keluarkan statement (kenyataan) itu, saya dah malas nak fikir.

"Saya cakap ini bukan saya nak mengugut ke tak. Secara sumpah demi nama saya, nama ayah saya, nama mak ayah saya, saya dah taknak menjadi orang Islam (sambil menggelengkan kepalanya dalam klip video itu).

"Saya keluar daripada agama Islam. Itu lebih afdal. Saya tak main-main, saya cakap betul.

"Mereka yang buat saya jadi saya nak keluar daripada Islam. Saya tak main-main, saya cakap betul.

"Mereka yang buat saya nak keluar daripada Islam. Mereka buat saya lebih jauh daripada Islam...dengan benda yang macam ini, dorang (mereka) buat saya, mungkin dorang (mereka) ingat dorang (mereka) boleh bagi iktibar...bukan.

"Saya lebih takut dan saya rasa lebih baik keluar daripada agama ini. Sebab saya lahir pun dalam Islam dan saya ikut sahaja apa yang mak saya ajar, saya buat. Rupa-rupanya...tak tahulah."


Foto: IG

Sebelum ini Pemangku Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed dilaporkan berkata, "Polis sentiasa bersedia untuk membantu Jais mengesan Nur Sajat."

Pada 23 Februari lepas, penyanyi Bobo Di Mana itu dikenakan waran tangkap oleh Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam kerana tidak hadir sebutan semula kes berhubung menghina Islam.

Sajat dipercayai bersembunyi dan cuba melarikan diri dari dikesan.

Namun menurut sumber, kemungkinan dia masih berada di kawasan Lembah Klang. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
2
3
0
Komen: 149
Komen

Previous : Buang Ego - Zarina Anjoulie, Yas Rujuk Semula

Next       : Wow Nya Suara Hannah Dan Raysha Cover Lagu AJL35! Ramai Tak Puas Dengar

Komen Terbaru

Quote copy_paste 4-3-2021 11:01 AM
royaldanish replied at 4-3-2021 09:59 AM
itulah.. sebab rasa hidup senang dgn anak mcm tu

kalau x layan nt xdpt la menumpang senang....
yerlah doa ibu bapa dah makbul nak anak jd kaya...mau ape lagi....

yang anak dia jadi pondan tu diorg dah xtanggung....

Lain-lain Komen

Quote bruberry88 2-3-2021 09:14 AM
kau boleh operate sana sini demi menyerupai perempuan.. tapi ingat, ego kau tetap ego lelaki wahai muhammad sajjad
Quote Carimas23 2-3-2021 09:16 AM
Attention seeker
Quote beni_nikaido 2-3-2021 09:18 AM
aduh....semoga mak ayah dia dapat pujuk dia balik
Quote shida81 2-3-2021 09:22 AM
bile dia ckp mcm tu bukan da jatuh murtad ke .... sorry seingat ak mase belajar dulu ada ckp...ke aku salah
Quote 234126 2-3-2021 09:23 AM
asas agama dia ni lemah betul.

Yang pudin tu walapun huru hara celaru kejap insaf kejap buat balik kejap pompuan kejap laki kejap pompuan balik tapi dia mcm tahu juga asas agama dia. Just dia yg  cari penyakit buat main2

Tapi ye la spm pudin pun straight A, pandai jugak la nak banding sejat ni. Walaupun pandai tak janjikan apa2, ilmu tu lekat la jugak somewhere dalam otak pudin.
Quote noor2 2-3-2021 09:24 AM
Kuat berdrama la ko ......nak muntah...
Quote missyL 2-3-2021 09:24 AM
So announces sane sini nk murtad sajat rase lbih tenang ke cmne...
Quote Itzy 2-3-2021 09:24 AM
Haa elok la tu, nabinpun tak mahu mengaku umat. Manusia lgbt yg tak boleh terima kejadian asal mereka seperti sajat ni dilaknat Allah dan RasulNya. Ingat tu Bang Jat, orang ramai tegur sebab sayang dekat ko sebagai saudara seagama, bukan sebab benci. Lepas ni kau nak hanyut nak mampus kena hiv ke, lantak kau la.
Quote makadek 2-3-2021 09:27 AM
Ramai murtad sbb frust dgn sistem mcm ni..rigid ... Hmmm jgn ckp diorg ni asas lemah la apa lah ..ada yg hebat dr kita.
Aku ade kenal sorang budak ni ...bakal cikgu..pendidikn islam  ... Apoo kt fb dok dedah pasal hukum hakam..ada cikgu ni pn terang2 murtad tp g sekola cover gila2 .
Quote husna_amal 2-3-2021 09:32 AM
Patut dari dulu lagi kena ambil tindakan sepatutnya kat bang jat ni. Dia ni pun boleh jadi punca makin menjadi2 kelompok hina LGBT makin berleluasa.
Quote Adrif 2-3-2021 09:40 AM
play victim card buat kali ke seratus ribu juta lemon
lepas tu salahkan orang tu, lepas tu salahkan orang ni

keluar Islam konon..
tapi tang raya, baju raya  ko berpasang-pasang, open house 60 hari
lepas tu keluar statement budak twitter murtad lain,
"Raya ni perayaan bangsa. bukan perayaan agama."
aaaaa starlight dahi tu sekali. baru padan muka
Quote melati00 2-3-2021 09:42 AM
Selama hari ni pun dia memperlekehkan Islam mana ada ikut cara islam...agama sendiri dipersendakan..sekarang tepuk dada tanya selera...
Quote cupu 2-3-2021 09:45 AM

"Saya baca, tak salah kita buat research (kajian) agama lain kan? Sebab kita tak ada buat apa-apa, lepas itu orang nak salahkan kita teruk.

Blh lg dia ckp dia xbuat apa2 eh...ko biar betul jat..islam tercalar teruk dgn ko memondan dkt mekah.
Quote HoneyManjer 2-3-2021 09:49 AM
Dah murtad la tu dah berikrar gituh...uhuks...moga Allah kurniakan hidayah pada sajad
Quote putput 2-3-2021 09:52 AM
bila dia dah murtad jangan kutuk2 dia lagi ye
Quote makcun14 2-3-2021 09:55 AM
Kalau setakat gosip memondan okay lagik.
Tapi ni dah sentuh bab agama yer. Intense!!
Semoga diberi hidayah sebelum terlambat.
Quote aznizazzadele 2-3-2021 09:55 AM
mampuih la ko sana sajat!!!
Quote me12345 2-3-2021 10:03 AM
Nak lari mana..lambat laun. Harap yg tolong subahat sorokkan sajat ni diambil tindakan undang undang..
Quote yusryimran 2-3-2021 10:05 AM
jika di Acheh ni mmg mati lah kau kena henyak nok

Lihat semua komen(152)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top