Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Suami Minta ‘Jahit Lebih Sikit,’ Ramai Netizen Baru Tahu Istilah ‘Husband Stitch

4-3-2021 02:30 AM|piao| Komen: 15

Suami Minta ‘Jahit Lebih Sikit,’ Ramai Netizen Baru Tahu Istilah ‘Husband Stitch’

Kredit foto : healthline


Proses kehamilan bagi pasangan yang baru berkahwin tentu menjadi satu perjalanan yang dinanti-nantikan. Dari tempoh bulan pertama kehamilan sehinggalah melahirkan bayi, ia pasti menjadi kenangan yang tidak boleh dilupakan. Pengorbanan seorang isteri melahirkan anak pula akan menjadi pengorbanan terbesar dalam keluarga, dan itu diakui oleh para suami.

Bagaimanapun, baru-baru ini agak kecoh di Twitter mengenai istilah ‘husband stitch’ yang pada asalnya tular dalam kalangan warganet luar negara. Dalam perkongsian itu, mereka menjelaskan tentang satu prosedur jahitan selepas melahirkan bayi yang dikenali sebagai ‘husband stitch’. Ia merupakan prosedur jahitan tambahan terhadap faraj wanita yang baru melahirkan anak.

Ada Kes Dilakukan Tanpa Persetujuan Suami
Tujuan ‘husband stitch’ dikatakan bukanlah untuk kebaikan isteri, tetapi adalah untuk mengekalkan kepuasan seksual suami seperti sebelum isteri melahirkan anaknya. Menerusi perkongsian itu juga, terdapat satu kes di South Carolina, Amerika Syarikat, di mana seorang wanita menerima ‘husband stitch’ selepas melahirkan anak pertama pada tahun 2005.




Wanita tersebut hanya mengetahui tentang hal tersebut hanya selepas 5 tahun, dan dalam tahun-tahun sebelum itu dia mengalami sakit di bahagian kelamin setiap kali bersama. Menurutnya, dia tidak tahu mengenai ‘husband stitch’ dan selama bertahun-tahun merasakan ada sesuatu yang tidak kena, namun tidak tahu puncanya. Wanita tersebut hanya mampu menangis selepas mengetahui hal sebenar.

Warganet yang membaca kisah tersebut juga agak terkejut kerana tidak pernah mendengar atau mengetahui tentang prosedur jahitan tambahan itu. Ini termasuklah warganet di negara kita juga yang mengatakan ini baru pertama kali mereka mendengar istilah tersebut.

Minta Doktor ‘Jahit Lebih Sikit’
Menurut perkongsian seorang warganet di Malaysia pula, terdapat satu ciapan yang mendedahkan sesetengah suami meminta doktor untuk ‘jahit lebih sikit’ hanya untuk mereka mendapat kepuasan seksual.







Ciapan tersebut mengudang pelbagai persepsi negatif terhadap prosedur tersebut yang tidak memikirkan perasaan seorang isteri. Rata-rata mengecam tindakan suami yang mahu mengenakan ‘huband stitch’ terhadap isteri mereka dan menganggap tindakan itu kejam buat si isteri. Mungkin prosedur jahitan ini masih tidak diketahui umum, namun ia tetap mendapat tentangan ramai.


Sumber:https://www.koolfm.com.my


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 15
Komen

Previous : Beberapa Amalan Sunnah Rasulullah Harus Umat Islam Ambil Tahu

Next       : Ada Yang Kata Makan Aiskrim Baik Untuk Demam Selesema, Ya Ke?

Komen Terbaru

Quote nad014 23-3-2021 08:21 AM
dorang mana la ada makan herba , terpaksa la hadap

Lain-lain Komen

Quote makadek 3-3-2021 11:08 PM
Aku yg baca pn perit rasaaaa
Quote naina 3-3-2021 11:19 PM
Wohaaaaa. Sakitnya tu disini. Apa erti jimak kalau tidak nikmat dan sakit. Jaatttt
Quote JayJet 4-3-2021 01:02 AM
ilmu baru ni adoiii
Quote anakjiran 4-3-2021 02:56 AM
habis tu jahit jadinya kulit cipap akan terkatup lebih sempit ke...itu luar saja kalau dalam lobos pun tak guna kan. masuk ketat lepas sampai dalam macam terowong janda baik
Quote Redmyvi 4-3-2021 08:10 AM
eee seram lak aku membayangkan ini semua
Quote bukanomi 4-3-2021 08:12 AM
Seriaunya dengar. Apatah lagi yang melalui
Quote piao 4-3-2021 01:34 PM
benda nak sedap je... belakang hari pedih beb
Quote nowhite 4-3-2021 06:23 PM
Founder timbang kilo produk rapat sendat padat tunggu apa lagi..kena jual produk uols kat sana pulak..mesti laku keras
Quote airmineral 6-3-2021 03:59 PM
ngilu woiii
patut dpt kebenaran pompuan la klu doktor nk jahit lebih kt poen
Quote LadyCarefree 6-3-2021 06:36 PM
nowhite: Founder timbang kilo produk rapat sendat padat tunggu apa lagi..kena jual produk uols kat sana pulak..mesti laku keras


Halep sokreeeee
Quote copy_paste 8-3-2021 08:36 AM
biar la longgar asalkan sama2 nikmat
Quote CiliPadiSedap 8-3-2021 07:24 PM
pussy xjahit rapat pun tetap akan kedap udara kecuali jenis bau ikan kering.
Quote Jemahjemah 10-3-2021 11:03 PM
Ishh jahatnya. Kesian bini dia. Harap la org malaysia xcamtu ye. Seram wehhh
Quote qistina91 21-3-2021 11:55 AM
Selfishnye giler kemapa
Quote nad014 23-3-2021 08:21 AM
dorang mana la ada makan herba , terpaksa la hadap

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top