Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Nak Jadi Cantik, Wawa Zainal Tunai Hasrat Anak Pakai Gigi Palsu Di Usia 6 Tahun

16-4-2021 11:23 AM|Oleh: Saiful| Komen: 134

Baru berusia enam tahun tapi Wawa Zainal dah tunaikan hasrat anak perempuannya Hayla Maghrifatul Adziyaa untuk menjadi cantik.

Hayla kini sudah memiliki gigi cantik selepas dipakaikan gigi palsu.

Kata Wawa, anaknya itu melaluiprosedur yang sama seperti orang dewasa yang ingin memasang gigi palsu.

Foto: IG


"Akhirnya impian Hayla menjadi kenyataan. Cun tak Hayla ada gigi?

"Untuk Hayla, saya buatkan crown dan gigi palsu macam orang tua ni ha apa ntah nama dia.

"Hayla ditidurkan masa operate buang gigi dan Alhamdulillah selepas dia bangun tiada rasa sakit pun," kongsinya melalui Instagram.



Wawa turut berpesan kepada ibu bapa di luar sana tidak sedih sekiranya anak mengalami masalah gigi sama macam anak-anaknya.

"Anda yang ada anak gigi rosak jangan rasa down. Saya pun habis kena tuduh tak pandai jaga gigi anak.

"Padahal mereka gosok gigi dua kali sehari... cuma silapnya, lambat jumpa doktor gigi sahaja.





"Macam Attar (anak sulung), saya tak pasang gigi memandangkan dia pun dah lapan tahun jadi biar gigi tumbuh sendiri hanya buang gigi yang dah rosak sahaja."

Sebelum ini Wawa dan Aeril pernah dikecam gara-gara gigi anak mereka yang bermasalah. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 134
Komen

Previous : "Tak Rasa Pening Atau Demam," -A.Aida Artis Pertama Dapat Vaksin Covid-19

Next       : Dah 74 Tahun, Tiada Istilah Bersara Buat Jeffrydin

Komen Terbaru

Quote kakakgarang 22-4-2021 02:10 PM
Zeatyisaac replied at 19-4-2021 11:15 AM
Boleh pulak Dr. gigi buat yer? Bulan soap prosedur, tapi pertumbuhan seorang kanak2.

aku speku doktor ni nak duit

atau punn...

doktor ni da tau gigi anak wawa tak kan boleh tumbuh sbb asasnya da membusukk.. so prefer pakai gigi pelesu..


HHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA

Lain-lain Komen

Quote clarizsa 16-4-2021 11:26 AM
Laaa memang hang tak jaga pun kan
Gila kecik2 pakai gigi palsu sbb makpak bodo
Org lain punya la jaga gigi anak , xyah p dentist pun ok je gigi
Geli bulu hidung la baca pesanan dia
Quote epuepy 16-4-2021 11:28 AM
Menjadi sungguh baka aeril ngn wawa ni. Anak2 comel kemain.
Quote Kurex 16-4-2021 11:34 AM
Ni pun jadi gosip ehhhh
Apa ke bod*h repot kesyangan si pelanc*u superbod*hmod acehen jizklongklong
Quote akuMNdia 16-4-2021 11:35 AM
makpak jenis berduit sentiasa boleh la layan apa anak nak..
Quote cm_vungtau 16-4-2021 11:35 AM
Gosok gigi pun susah ke. Dah macam orang tua pulak pakai gigi palsu. Tahapa2.
Quote coco 16-4-2021 11:39 AM
kat mana lagi dia nak cuci itu wang...... buat rumah dah,  kereta pun dah.... kosmetik pun dah... so gigi pelesu lah pulak
Quote irvene 16-4-2021 11:40 AM
boleh ke budak2 pakai gg palsu diawal seusia gg kekal nak tumbuh? kan terbantut nak tumbuh gg kekal br tau
Quote snowater 16-4-2021 11:47 AM
aku tak paham, bukan ke jumpa dentist kalau gigi dh rosak, abistu cmne anak ko boleh rosak gigi seteruk tu, mmg tak jaga la kan?by the way, gosok gigi anak tu pun bukan asal boleh je, stgh parents biar je anak gosok sendiri buat syarat, pttnye parents kene tlg sekali celah2 yg tak kena tu..
Quote MissQwerty 16-4-2021 11:47 AM
Kecik2 dah ajar adjust mcm2
Takut besar nanti suntik sana sini bagi cantik

Bukan apa..patutnya mak pak kena ajar self confidence, natural beauty

Kalau gigi rosak, baiki yg rosak, budakbya kecik lg ..akan tumbuh juga gigi kekal nanti..baru 6 tahun weh
Quote slyfynx 16-4-2021 11:47 AM
Nk cite die byk duit je.
Korang puji la wehhhh
Cakap la die byk duit leh buat crowning.
Puji la wehhhhhh
Quote Cik_jantung 16-4-2021 11:51 AM
ni gigi palsu sementara nak tunggu gigi kekal tumbuh je kan.. ke camana
Quote AmandaRollins 16-4-2021 12:12 PM
Bkn ke klu budak gigi akan tumbuh balik???kejadah nk pakaikn gigi palsu bagai...nti da besar sure kena ejek,pakai gigi palsu
Quote Carcosa 16-4-2021 12:12 PM
Mcm bodoh jadi mak. Mmglah kau tak jaga gigi anak kau tu, tolol. Kau suruh dia gosok 18kali sehari pun kalau kau tak check sendiri cemana dia gosok, dan keadaan gigi dia, rosak itam2 rompong lah gigi anak kau, tolol. Gigihhhh taknak ngaku salah kau. Habis salah siapa?? Acik jual kerepek tepi jalan?
Tulah, sebokkkk buat content IG, content Tiktok, anak2 gigi rosak. Bukan sorang! Dua2 gigi itam rosak. Tu pun taknak mengaku. Kau kena berus gigi diorang, tolol. Check bersama2 bila dia gosok. Floss jugak. Kat Shopee ada jual floss utk budak2 warna warni. RM5 je. Tololllllll. Kaya je kau ni, tapi bangang.
Quote uori 16-4-2021 12:14 PM
You should have to pass an IQ test before you breed. You have to take a driving test to operate vehicles and an SAT test to get into college. So why don’t you have to take some sort of test before you give birth to children? When I am President, that’s the first rule I will institute.
-  Marilyn Manson

Quote tipah89 16-4-2021 12:17 PM
adakah gigi sheoll jugak pelesu?
Quote miraeamair 16-4-2021 12:17 PM
gigi susu tu lama2 akan luruh jugak...gigi kekal yg patut jaga elok2..kalau di cabut tak tumbuh dah...tapi gigi susu ni kna jga elok2 jgk sbb dia mmberi effect pada gigi kekal..kalao gigi susu dah longgar better p cabut jgn biaq sbb gigi susu longgar tanda gigi kekal nk tumbuh..kalo dibiarkan nanti gigi kekal tumbuh dalam kedaan senget..Gigi Hayla rongak tu gigi susu tu...nnt akan tumbuh gigi kekal..tak payah buh gigi palsu xpa....
Quote anony-mous 16-4-2021 12:18 PM
I baca komen2 dkt ig, depa ckp mmg ada kes mcm ni , dah gosok pon teruk maybe sbb masa preggy xckup kalsium
Quote cupu 16-4-2021 12:19 PM
AmandaRollins replied at 16-4-2021 12:12 PM
Bkn ke klu budak gigi akan tumbuh balik???kejadah nk pakaikn gigi palsu bagai...nti da besar sure ke ...


Gigi palsu kan blh buang..nant gigi br nk tumbuh dia xpakai la.... Isu skrg org ada duit blh buat apa je...9k lps ni letak tepi buat kenangan je.
Quote AmandaRollins 16-4-2021 12:22 PM
cupu replied at 16-4-2021 12:19 PM
Gigi palsu kan blh buang..nant gigi br nk tumbuh dia xpakai la.... Isu skrg org ada duit blh bua ...

Tp masa dia pakai x terbantut ke pertumbuhan gigi tu nti?ni soalan curious taw...sbb xpernah lg nmpk bdk2 pqkai gigi palsu..selalu org tua jela..yg gigi mmg xkn tumbuh balik

Lihat semua komen(134)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top